Data: 21.02.2006; 19:21 Czy napotykacie problemy w znalezieniu pracy? Co sądzicie o 'naszych' pracodawcach? Czy ktoś z Was odważył by się zatrudnić pracownika niepełnosprawnego? |
Data: 21.02.2006; 19:43 co tu sie rozpisywać?Jest kiepsko, wystarczy sie przejść do Urzędu i poczytać...albo wejsc na pless dam prace:/ potrzebują osob do kilku zawodów i tyle, większość ludzi z Pszczyny pracuje w Bielsku i Katowicach bo w naszym mieście nie ma szans na dobra pracę:((
|
Data: 22.02.2006; 09:00 W ogóle praca urzędu pracy pozostawia wiele do życzenia - odnosze wręcz wrażenie, że pszczyński PUP jest po to, by dać pracę w nim zatrudnionym...siedzą po 3-4 panie w pokoju ,a przyjmowanie interesantów-bezrobotnych idzie jak "krew z nosa". Ostatnio Panie obsługiwały 3 osoby przez 2godziny!!!
|
Data: 22.02.2006; 10:10 W ogóle te panie z PUP to takie wańki-wstańki. Człowiek i tak ma dosc problemów, to jeszcze te piękne same nie wiedzą czego chcą, zadają pytania których same nie rozumieją albo nie rozumieją odpowiedzi. A odrobina uśmiechu żeby na ich twarzach zagościła to już większa szansa że znajdę posadę prezesa jakiejs spółki z wynagrodzeniem 50 000zł na miesiąc. Przeciez przychodzą ludzie do urzędu i tak mając spory bagaż swoich problemów (zwłaszcza do tego urzędu) i chcialoby się żeby w tym urzędzie załatwiali po ludzku, normalnie. Po wyjsciu z tego PUP człowiek żałuje że w ogóle tam poszedł i czuje się jeszcze bardziej sfrustrowany. W takich instytucjach powinni pracowac ludzie którzy mają jakies przygotowanie psychologiczne do pracy z bezposrednim kontaktem z petentem. |
Data: 22.02.2006; 13:13 momik ---powiedziałeś do rzeczy!
|
Data: 22.02.2006; 17:58 Khm. Chciałem zauważyć że prawo pracy w Poslce chroni pracownika jak nigdzie. Do tego sądy pracy to instytucje w których pracodawca z góry jest przegrany. Jeśli pracownik jest sprytny i obeznany z K.p. to prawie niemożliwe jest jego zwolnienie bez późniejszego odszkodowania. Dlatego też lepiej dla pracodawcy korzystać z umów zlecenia czy o dzieło. |
Data: 22.02.2006; 18:18 Jedno jest pewne...każdy kto chce mieć godziwe wynagrodzenie...niech nie sądzi, że w 8godzinnym czasie pracy dostanie zadowalające wynagrodzenie. Prawda jest taka, że w większości firm pracownicy są niejako zmuszani do pracy w nadgodzinach....a jeśli chodzi o osoby niepełnosprawne...to nawet jeśli dany niepełnosprawny ma wyższe wynagrodzenie..to i tak będzei wykonywał najgorszą pracę jako pracownik fizyczny...Liczy się tylko dofinansowanie do jego wynagrodzenia...Ale to może być tylko w "katolickim' kraju |
Data: 22.02.2006; 20:53 jako pracodawca który słożył ofertę pracy w PUP-ie:
|
Data: 23.02.2006; 12:10 Peper jak panie z PUP-y znajdą wszystkim bezrobotnym pracę to one staną się bezrobotne. Także nie ma co się dziwić że robią wszystko, żeby nikomu nie pomóc... |
Data: 23.02.2006; 12:28 Do Seweryna i myslących podobnie:
|
Data: 23.02.2006; 13:59 W PUP-ie :PPP zarejestrowałem sie koncem wrzesnia 2005. Jak do tej pory to dzwonili dwa razy. Za pierwszym proponowali mi staż w Woli [taa zarobie ~450 Pln a dojazd 150 zaplace :PPP], a drugi raz dzwonili we wtorek z oferta pracy w moim wyuczonym zawodzie. Dzwonie rano do goscia mowie ze mnie Urzad skierowal, a On ze to juz dawno nieaktualne. Tak wiec PUP rlz :-]
|
Data: 23.02.2006; 14:53 PUP w Pszczynie szukał dla mnie pracy przez 3 miesiace-Jestem Magistrem i zarejesstrowalem sie jeszcze podczas studiow zeby miec ubezpieczenie. Nie znaleziono dla mnie ani jednej oferty-uwazam to za skandal biorac pod uwage jak wiele Pań tam siedzi a każda jest od innego profilu...na szczescie znalazlem prace sam. Nikomu nie radze liczyc na ten urzad...ich praca to spychologia stosowana od 7-15 i regularne przyjmowanie bezrobotnych, ktorzy musza sie stawiac chyba co tydzien-bezsens. Umiesz liczyc-licz na siebie |
Data: 23.02.2006; 15:44 Teraz rozne terminy wyznaczaja, ja kolejny mam na maj a w Pup-ie ostatni raz bylem 29 grudnia [chyba :P] |
Data: 23.02.2006; 17:04 Do TIKTAKI
|
Data: 24.02.2006; 10:41 Seweryn a kto Ci broni zostać pracodawcą? Zobaczysz wtedy jak będziesz te miliony wypłacał swoim pracownikom. Jak cie ZUS-y będą zżerały i cała "papierologia". Jak będziesz gonił za klientem i będziesz się zastanawiał czy będzie z czego zapłacić VAT, ZUS, wypłaty...
|
Data: 24.02.2006; 16:35 Podzielam zdanie....bycie pracodawcą to nie jest łatwy chleb..choć są tzw "szczęśliwcy"...Pamiętajmy, że w dalszym ciągu w większości firm jest zbyt duża przepaść finansowa pomiędzy pracodawcą a pracownikiem...Ktoś kto ma dużo chce jeszcze więcej...i koło się zamyka...Przeklęta prywatyzacja!! Nie ma to jak na państwowym wikcie... |
Data: 06.03.2006; 19:55 moim zdaniem bardzo teudno znaleźć prace w tym powiecie... o Pszczynie już nie mówiąc... bo albo jej wogóle nie ma a jak sie ją już znalazło to właściciele po 3 miesiącach Cie wywalają, co ma być dla nich zyskiem... |
Data: 06.03.2006; 19:57 w pszczynie i okolicach sie nawet nie opłaca szukać :( |
Data: 18.05.2006; 19:13 Pracodawcy na terenie powiatu szczgólnie w firmach remontowo-budowlanych to w więksości złodzieje.Syn mój przepracował w jednej z firm okołó 2 tyś.godzin odśnieżając dachy na stromych kopalnianych dachac i nie wypłacono mu należnej sumy,to nie jedyna praca którą wykonał bez zapłaty.Nie widząc szansy na godziwą pracę w naszym kraju wyjechał do Angli,gdzie bardzo cenią sobie polskich fachowców.Olał nasz kraj i złódziejskie prawo ,które w naszym kraju chroni niesumiennych pracodawców. |
Data: 19.05.2006; 08:20 A u mnie w pracy jest płacone regularnie , 100% ZUS bez kombinacji , i jest te min. 1500 na rękę - i co z tego ?? Myślicie że sa chętni do pracy ??
|
Data: 19.05.2006; 09:34 Prawda jest taka, że kampania telewizyjna promująca pracownika niepełnosprawnego jest bezsensowna. Jakinformuje Gazeta Prawna....w związku z deryktywą Unii Europejskiej...Od przyszlego roku mają przestać istnieć zakłady pracy w formie ZPCHr - tym samym dofinansowanie do wynagrodzenia pracownika niepełnospranego zostanie zmniejszone...a co za tym idzie będą zwolnienia...Szkoda, że wielu pracodawców wiele zainwestowało w przystosowanie swojego zakladu dla osób niepełnosprawnych...a teraz z wiadomych przyczyn będą zmuszeni ich zwolnić...Pomyśleć, że Kaczyński tyle obiecywał w tej kwestii..chciałoby się powiedzieć "Komuno! wróć!!!!!" |
Data: 19.05.2006; 11:05 re: ptolemeusz
|
Data: 19.05.2006; 12:24 Podać z imienia nazwy dobrych firm ?? Wydaje mi się , że o swojej bez zgody szefa nie mam prawa pisać , tak jak i o pozostałych . Wystarczy , że uważam iż takie firmy są i nadal twierdzę , że wystarczy się dobrze rozejrzeć by tam trafić Drodzy Bezrobotni |
Data: 19.05.2006; 13:48 moj Drogi Pracujący..a w jakim segmencie te firmy są? bo nadal uwazam ze nie masz racji :) |