Pszczyna Postów: 1
|
Data: 16.03.2013; 12:28 Długo szukałem na forum opinii na temat pizzerii w Pszczynie i znalazłem z przed ponad 7 lat opinie, ale na temat 3 restauracji, które już wcale takiej dobrej pizzy nie mają i młodsze pizzerie biją ich na łep i na szyję. Z racji tego, że dziś sobota i postanowiłem sobie zamówić pizzę na obiad, mam dylemat gdzie piiza jest najlepsza i zjem ją ze smakiem. Chciałbym, żebyśmy się tutaj dzielili swoimi opiniami na temat Pizzerii - no ale wiadomo, każdy ma także inne smaki.
Ja rozpocznę od opisu pizzerii, w których już pizzę jadłem:
Popularna pizza O.K. (koło przejazdu kolejowego na Dworcowej) - ostatni raz jadłem tam pizzę 3-4 lata temu i nie smakowała mi, pamiętam z niej głównie dużą ilość sosu pomidorowego na pizzy i mało sera oraz dosyć długi czas oczekiwania.
Kolejna popularna pizzeria Big Pizza - ostatni raz stamtąd pizzę zamawiałem dosyć dawno, gdyż rok temu i była nie za dobrze wypieczona i ciasto nie ma moje kubki smakowe. Czas dowozu około godziny.
I następnie Target. - pizzę zamawiałem ostatnio 3 tyg temu, wcześniej około 2 lata temu i niestety pizza się nie poprawiła - ciasto niedobre, praktycznie w ogóle sosu pomidorowego, przez co i zrobiło się suche.Pizza żeby się zapchać jeśli jest się głodnym, ale bez smaku. + za dużą ilość sera. Dowóz około godzinki.
next Bugsy - zamawiałem raz i nigdy więcej nie zamówię. Dużo osób chwaliło tą pizzerię, więc postanowiłem że zamówię pizzę. To było około roku temu, bylem bardzo głodny. Pizza była cieńka jak kartka papieru, sera na niej w ogóle nie było, tylko kilka plasterków szynki czy salami i może z 10 kawałków pieczarek na całej pizzy. Nie wiem, czy tylko ja dostałem taką pizzę, bo po opiniach od innych miałem wrażenie, że jest to całkiem przyzwoita pizzeria.
kolejna pizzeria to Amaltea - otwarta dosyć nie dawno, pizza wypiekana w piecu opalanym na drewnie. Pizza bardzo smaczna, z jednej strony dostałem spalony bok, ale z tego co słyszałem to zawsze się tak dostaje. Dowóz szybki, do pół godziny. Jedyna wada to troszkę wysoka cena, ale to chyba ze względu na to drewno.
następnie U górala - Jadłem stamtąd pizzę 3 razy. Raz około roku temu - pizza była najlepszą jaką do tamtej pory jadłem. Następnie zamówiłem końcem wakacji i się zawiodłem, gdyż pizza nie miała smaku i było bardzo mało sera i składników. Jednak postanowiłem dac jeszcze jedną szansę i zamówiłem około 2 miesięcy temu - pizza zakalec, nie zjadliwa. Nie mam pojęcia co zmienili w recepturze,ale wyszło im to na wielki - . + za 2 gratisowe sosy do każdej pizzy. Dowóz w granicach 40min-1h, raz tylko w sobotę czekałem 1,5h.
Kolejna pizzeria to Venezia - tą pizzerię mogę z całą pewnością pochwalić. Ciasto pyszne, z wielką chęcią jadłem tam pizzę. Nie wiem jak z dowozem, gdyż jadłem na miejscu. Mały - za trochę małą ilość sera, ale poza tym na +. Takze + za darmowe sosy.
I następnie pizzeria/pub K2 - Pierwszy raz jadłem pizzę 2-3 lata w Lany poniedziałek, gdyż wszystkie inne pizzerie były zamknięte. Wtedy bardzo mi smakowało. Po raz kolejny zamówiłem z 4 miesiące temu i zawiodłem się. Ciasto takie bez smaku, podobnie jak w targecie. Składników i sera w miarę OK, ale pizza w moim guście smakowym. Dowóz w miarę ok, do godziny.
Pizza u turka w Antylya - Nie wiem czy nadal tam jest pizza, jednak kiedyś zamówiłem i zjadłem z ochotą, bez szczególnych zastrzeżeń do tej pizzy.
Pizza w pizzerii Calimero w Jankowicach - jest to także pizzeria którą wiele osób chwali i ja także mógłbym to zrobić. Ciast smaczne, miękkie ale chrupiące, ilosć sera i składników OK. Ale wielki "-" za późne godziny otwarcia, od godziny 14 - jeśli ktoś chce zamówić pizzę na 14 na obiad, to niestety nie z tej pizzerii.
Pizzeria/pub Pokusa na Woli - Tam robią pizze, którą mógłbym zamawiać . Niestety, z powodu znacznej odległości jest to nie wykonalne. Ciasto jest dobrze wypieczone i smaczne. Nie mam pojęcia jak z dowozem, ponieważ jadłem tam pizzę tylko na miejscu.
Następna restauracja, gdzie można zjeść pizzę to Country Haus & Grill na Miedźnej - zjechałem tam kiedyś po drodze, gdy byłem głodny. Jako smakosz pizzy zamówiłem ją i byłem mile zaskoczony. Pizza także smaczna, dużo składników. nie pamiętam już jak było z sosami.
Jeszcze pozostaje nam pizzeria/pub Pivnica - stamtąd pizzy jeszcze nie jadłem, właśnie zastanawiam się czy dziś zamówić, jednak mam wielką ochotę na pizzę i chciałbym ją zjeść ze smakiem a nie się rozczarować. Dlatego jeśli ktoś jadł już tam pizzę to czekam na opinie.
I właśnie znalazłem także informację, że Warownia Pszczyńskich Rycerzy także ma pizzę. Jednak nie miałem okazji jeszcze zasmakować.
To jest tylko moja opinia na temat pizzerii w Pszczynie. JEśli miałbym polecić zjedzenie pizzy to jak dla mnie Venezia, Amaletea, Calimero, Pokusa i Country Haus & Grill na Miedźnej.
I zapraszam innych smakoszy pizzy do wyrażenia swoich opinii na temat lokali serwujących pizzę w Pszczynie i okolicach. Ja wyraziłem tylko opinie o pizzeriach, które znam. Być może wy znacie więcej, także zapraszam do wyrażania swoich opinii, gdyż myślę, że dzięki temu każdy będzie mógł zamówić sobie w przyszłości pizzę bez rozczarowania się jej smakiem .
Można także porównać ceny, gdyż są w niektórych pizzeriach spore przebicia.
Co złego to nie ja, jeśli kogoś uraziłem opinią to przepraszam.
|
Pszczyna Postów: 312
|
Data: 10.04.2013; 22:37 Nie pojete jak ty pamietasz kiedy zamawiałes pizze i jaki miała smak! niepojęte!:P
|
Pszczyna Postów: 2132
|
Data: 11.04.2013; 07:57 mój ranking:
1. Bugsy (i tu opinia wielu osób spoza Pszczyny, że tak dobrej pizzy nigdzie nie jedli)
2. K2/U Górala ex aequo
do całej reszty nie warto iść moim zdaniem. Country Haus & Grill - ostatnio byłem, licho. Notabene w jakim języku jest ta nazwa?
|
Pszczyna Postów: 1299
|
Data: 11.04.2013; 09:47 nie napiszę w której kupuję(jedna z wyżej wymienionych) ale zawsze kupuję w tej samej.
mam wybrane trzy rodzaje pizzy ale zawsze zaznaczam co mają w nich zmienić,dodać,mocniej lub mniej wypiec.sposób sprawdza się od lat i chyba zadziałałby w każdej innej pizzerii
|
Entenhausen Postów: 508
|
Data: 11.04.2013; 10:48 Amaltea,troszke kaotyczni,Lokal bez wentylacji,ale najblizej orginalu!
|
|
Data: 11.04.2013; 13:02 @plessos
kaotyczni?? A co to za dodatek do pizzy?
|
XXX Postów: 1234
|
Data: 11.04.2013; 19:48 Mnie ta opinia bardzo rozbawiła !
Jak można mieć opinie na Pizzerie w której sie jadło ostatnio 3 lub 4 lata temu. Jak wiadomo, wiele rzeczy sie zmienia. Kucharze, składniki, ciasto itp. W Pszczynie nie ma monopolu Pizzeri jak kiedyś. Ta Pizzeria, która kiedyś monopol trzymała dawno upadła. Trzeba być elastycznym i liczyć się z opinia klienta. Ja osobiście cenie sobie Pizzerie, które nagradzają za lojalność. stali klienci powinni zawsze mieć inne ceny lub co któraś tam pizza gratis. A pizzerie które odwalają chałę tracą klienta. Każda pizzeria miała jakieś wpadki. Szkoda tylko, ze tak słabo się promują itp. Ps Ogarnia ktoś dobrze dokumenty googla ? Mozna by stworzyć własną bazę pizzeri z telefonami, lokalizacją w google maps itp.
|
Pszczyna Postów: 7557
|
Data: 11.04.2013; 21:37 Lubię pizzę w Targecie na grubym cieście.W K2 też jest super np.mięsna.A tak w ogóle uwielbiam te cholerne włoskie placki :)))))))
|
|
Data: 25.04.2014; 21:54 trzeba dopisać kolejne miejsce do częstego odwiedzania.pizzeria włoskie "dzień dobry" na bielskiej .
mała pizzeria ale niewątpliwie na mojej liście nr 1.
lubię pizze która waży swoje ale jestem mile zaskoczony tymi lekkimi pizzami a szczególnie pizza buongiorno,cienka,ostra .....idę po następną :)
|
Pszczyna Postów: 2132
|
Data: 26.04.2014; 13:23 mnb - a gdzie to konkretnie jest?
|
Pszczyna Postów: 834
|
Data: 26.04.2014; 16:11 Nawet nie chciało mi się tego czytać,reklama i tyle.KFC jest OK!
|
|
Data: 26.04.2014; 18:13 qr_d_ebalance-obok żabki przy rondzie
|
Pszczyna Postów: 1442
|
Data: 26.04.2014; 19:07 a ja lubię bugsy :)
|
Wyjebanemamnatolandia Postów: 496
|
Data: 29.04.2014; 09:50 W gminie Miedźna polecam Pokusę, moja naj naj to wiosenna z podwójnym kurczakiem.
W Pszczynie Cziken OK, tylko zależy który pizzero robi.
|
Pszczyna Postów: 10306
|
Data: 29.04.2014; 16:48 jadlem niedawno duza pizze z pizzerii na ul.Bratniej(na rogu na poczatku),-nie znam nazwy ale wiecie napewno gdzie to jest,
a wiec ,syty bylem na caly dzien i dodatki wspaniale-nastepnym razem tez tam pojde!
|
Pszczyna Postów: 967
|
Data: 29.04.2014; 17:27 Najlepsza jest z domowego piekarnika robiona na kamieniu.
|
Shangri-La Postów: 2873
|
Data: 30.04.2014; 15:55 Gdzie warto zjeść dobrą pizze ?
odpowiedz:
Dobrą pizze warto zjeść wszedzie.
|
Pszczyna Postów: 1442
|
Data: 30.04.2014; 16:40 :)
|
Pszczyna Postów: 5777
|
Data: 30.04.2014; 22:00 10/10 !
|
Pszczyna Postów: 10
|
Data: 08.05.2014; 09:13 Nowo otwarta pizzeria koło żabki kusi: https://www.facebook.com/buongiornopizzeria, ale TARGET PIZZA wymiata:)
|
niedaleko Postów: 297
|
Data: 15.05.2014; 21:22 Target!!!
|
Pszczyna Postów: 12
|
Data: 20.05.2014; 11:53 mi się też wydaje że TARGET bije na głowę.
|
Goczałkowice Postów: 129
|
Data: 20.05.2014; 17:43 Pizza z Target - jadłem kilka dni temu na miejscu. Ocena 4/10
|
Pszczyna Postów: 99
|
Data: 30.05.2014; 10:36 Ostatnio jako, że w K2 się popsuła pizza (dodatki wątpliwej jakości, szczególnie mięsne)zamówiłem w partner pizza stara Big pizza i musze powiedzieć że pizza całkiem dobra, rozmiary duże ale pizza na cienkim cieście (ja tak akurat lubię)i trzeba zjeśc dość sporo żeby pojeść.
|
pszczyna Postów: 1638
|
Data: 30.05.2014; 11:41 no, ostatnio otwarła się pizzeria koło Żabki na Bielskiej.
Z samego początku pizza mi bardzo smakowała, teraz niestety otrzymujemy pizzę przypaloną, już ciasto nie jest tak dobre jak na początku.
Może większy lokal? Więcej ludzi zatrudnić, bo nie dają rady z zamówieniami i traci pizza niestety na jakości.
|
Pszczyna Postów: 500
|
Data: 06.06.2014; 21:34 Bonddziorno jest OK. (To ta koło żabki)
Ale raczej przestrzegam przed nowym Kalimero. Pizza tylko w kształcie. :(
Acha i odnośnie "U Górala" faktycznie fatalny spadek jakości.
(Kiedyś tam była dobra pizz ale teraz to wyrzucone pieniądze.)
|
Pszczyna Postów: 68
|
Data: 08.06.2014; 20:23 Target-najlepsza pizza !!!! i nie chce innej
|