Forum

Temat: Internet na ul. Szymaowskiego

Plesik

Pszczyna

Data: 04.01.2010; 17:55

Wiam!
Mam krótkie pytanie!
Kończy mi sie umowa internetu z TP ORANGE i chciałbym zmienić dostawce.
Czy może ktoś mi poradzić który dostawca ma tutaj zasięg (może być bezprzewodowy) ?!
Pytałem się juz w SIGNAL9 jednakże oni odpadają, czy jest ktos z tej ulicy i może jakoś pomóc?
Dziękuje :)

djhooligan

Pszczyna

Data: 04.01.2010; 18:24

odezwij sie na gg 2633445 do mnie to ci powiem bo tu regulamin nie puszcza zbytnio

observer

Pszczyna

Data: 04.01.2010; 21:57

Zamieniać internet przewodowy na bezprzewodowy to wg mnie więcej niż lekkomyślność.

djhooligan

Pszczyna

Data: 04.01.2010; 22:12

observer : Jak kto woli,jesli masz ochote placic 65zl za lacze 1Mb na kablu a placic za lacze takie samo na radiowce 25zl mniej to wtedy rachunek jest prosty czyz nie

observer

Pszczyna

Data: 04.01.2010; 22:30

Nie liczy się tylko cena. Owszem, dla niektórych cena na pewno jest stawiana na pierwszym miejscu, ale u mnie liczy się przede wszystkim stabilność. Miałem kilku dostawców, zresztą działam w branży telekomunikacyjnej od wielu lat i przy swoich ułomnościach Neostrada wypada najlepiej. Ale zgodnie z zasadą "zamienił stryjek..." każdy może się o tym przekonać z czasem, jak wybierze konkurencyjną do TP ofertę i jak zdarzy się jakaś awaria.

Plesik

Pszczyna

Data: 05.01.2010; 20:43

Czy lekkomyślność... nie wiem- może, jednakże wolałbym płacic mniej mając ten sam transfer. Sprawą oczywistą jest również jakość świadczonych usług, toteż założyłem ten wątek !
Może ktoś coś doradzic, czy tutaj na tej ulicy ma ktos jeszcze zasieg któregos z dostawców ?
Dziękuje :)

Yankee

Pszczyna

Data: 06.01.2010; 12:41

potwierdzam opinię Observera:
najlepszym rozwiązaniem jest łącze kablowe zarówno jeśli chodzi o gwarancję transferu (mimo iż żaden provider nie gwarantuje pełnej przepustowości zamawianego łącza "CIR" to w przypadku neostrady mamy pewności że zamówiona prędkość będziemy osiągali).
Jeśli chodzi o stabilność to nie ma chyba stabilniejszego internetu w Pszczynie jak Neostrada i jej podobne na łączach TPSA.
W przypadku łączy radiowych zawsze będziemy mieli wysoki PING co może być istotne w przypadku korzystania z VOIPa czy też serwerów gier sieciowych. Nie wspomnę już o stabilności wifi, wimax w przypadku burz, silnych wiatrów etc. tutaj można się czasami zdziwić.
Nie polecam także z własnego doświadczenia tzw osiedlowych sieci gdyż tam występuje podobna sytuacja. Sieci te posiadają marne zabezpieczenie przeciwprzepięciowe i potem zanim ktoś zareaguje, zdiagnozuje i wymieni uszkodzone sprzęty (których po drodze jest sporo zazwyczaj) to może minąć nawet kilka dni.
Jak dla mnie provider radiowy to ostateczna ostateczność.

djhooligan

Pszczyna

Data: 06.01.2010; 17:20

Yanke poczytaj sobie dokladnie opinie o neostradzie a potem pisz takie wypowiedzi.Przerabialem w pszczynie temat neostrady i powiedzialem nigdy wiecej tego szitu.Proszenie sie jakiegos studenta na infolini by zobaczyli co jest powodem iz nie ma neta,z ich strony i odpowiedzi czy mam wtyczke od modemu prawidlowo wlozona itd Nie dzieki.Co do zabezpieczen to masz jakies prehistoryczne informacje w tej sprawie

nx7300

Pszczyna

Data: 09.01.2010; 12:05

Ja natomiast nie polecam 1 firmy dostarczającej neta radiowo.
Firma jest z Pszczyny z koloni Jasna "S... 9"
Zaufałem tej firmie biorąc od nich internet jako firmie
z młodym, energicznym i rozwijającym się zespołem,
na dzień dzisiejszy moje zdanie zmienia się na:
grupka osiedlowych koleżków która chciała zarabiać dostarczając neta.

Często sprawdzam szybkość swojego łącza na czeskiej stronie www.dsl
i z mojego 1 Mbit jak wyciągnie 1/4 to jest SUKCES !!!

W rozmowach telefonicznych zazwyczaj pojawia się :
"mamy chwilowy problem techniczny na 2 linii i skoro Pan dzwoni
to chyba właśnie na tej linii Pan jest"

Szok. Odradzam tą firmę i jak tylko będę już mógł zmieniam na jakąkolwiek inną fimę

Nowi klubowicze

Delazagio

Warszawa
w klubie od: 2025.05.09

Punkt_Auto

Strumień
w klubie od: 2025.05.08

Wojtek79

Radostowice
w klubie od: 2025.05.07

Nenturia1

Pszczyna