Data: 26.12.2009; 09:57 Dlaczego jest tak ze, jeśli ty wykonasz dobrze prace to tak naprawdę nikt o tym nie wie najwyżej kolega, a jeśli policjant wykona dobrze prace jest od razu odznaczany?
|
Data: 26.12.2009; 12:12 Dobrze zrobili. Na glupie pytanie glupia odpowiedz. Wiesz co to rutynowa kontrola ? I ze policja ma prawo do tego ? Wiesz ilu zlodzieji, przestepcow i osob poszukiwanych zostalo zatrzymanych przez taka kontrole ? Kazdy chce aby policja lapala zlodzieji, itp, ale jak juz policja dziala, to narzekaja i placza jak male dzieci. A dane osobowe sa potrzebne po to aby sprawdzic w bazie czy nie jestes poszukiwany itp. Osobiscie sam bylem nie raz kontrolowany przez policje z kumplami. Wracalismy kiedys z imprezy, zatrzymal nas patrol, spisali, sprawdzili i puscili. I to wszystko. Ja jakoś malo slysze o strajkach ale za to duzo slysze o glupich poczynaniach rzadzacych i sedziow. Policja lapie a sady wypuszczaja. Pozatym jesli chcesz pisac o zomowcach to zobacz w jakim wieku jest nasza policja. Czy oni byli w zomo ? Przeciez w policji pracuja mlode osoby. Chyba pewnie maja elixir mlodosci i emerytury nie wybrali bo tak kochaja swoja prace. Jesli nie chcesz placic podatkow to nie dzwon na policje jak ci ukradna auto, opedzluja dom lub dziecko zaginie. |
Data: 26.12.2009; 14:53 merkator.puknij się w głowę.Policja ma prawa ale też i obowiązki.To my społeczeństwo łożymy na ich utrzymanie ,jeżeli uważasz inaczej tzn.że nie pracujesz i na nich nie płacisz podatków.Policja ma służyć społeczeństwu a nie nie go karać. |
Data: 26.12.2009; 17:20 dokładnie ja chciałem sie tylko dowiedzieć o co chodzi chyba mam do tego prawo, place podatki czyli ich utrzymuje |
Data: 26.12.2009; 18:15 Podzielam zdanie Merkatora. Policjanci nie są od odpowiadania na głupie pytania. Skoro tak Cię to interesuje dlaczego chcieli Twoje dane, to weź nie płacz tylko sprawdź sobie, poczytaj. Ja nie chciałbym dostawać takich groszy jak oni za taką pracę, jaką mają... Oprócz rutynowych kontroli i np. zwalczania pijaństwa nastolatków w parku mają wiele innej niebezbiecznej pracy! Prosty przykład (częste zjawisko w naszym powiecie): Zgłoszony zostaje incydent, gdzie pijany mąż szantażuje żonę, trzymając nóż przy gardle swojego dziecka... Co Ty byś zrobił!? Wiesz człowieku jaką to trzeba mieć psychikę interweniować w takiej sytuacji!? Chciałbyś dostawać 2200 zł za taką pracę!? Nienormowany czas pracy to juz swoja drogą... Widać że z Ciebie rozwieziony gówniarz, nie mający pojęcia co naprawdę pisze. |
Data: 26.12.2009; 20:34 Policja ma do tego prawo by wylegitymowac kazdego bez podania przyczyny dlaczego to robi.Co do spisania to kazdy policjant ma sluzbowy notes w ktorym jest spisana cala jego sluzba w danym dniu,wiec biorac twoj dowod prawko etc i sprawdzajac to w systemie czy nie jestes poszukiwany itd musi spisac dane do notesu swojego iz takowa kontrola miala miejsce.dzieki wlasnie takim kontrolom wychodzi na jaw ze np jeden kierowca ma prawko przez sad zabrane bo za duzo w siebie wlewal procentow i wsiadal za kolko,ze inny jest poszukiwany za to ze kogos okradl i nie stawil sie na sprawe itd.Wiec popieram slowa Merkatora i Kafara |
Data: 26.12.2009; 23:42 Dużo jeżdżę samochodem nie tylko po naszym kraju oraz za granicą w Niemczech i w Anglii, i jakimś cudem za granicą słyszę przepraszam dziękuje miłego dnia i wiele innych miłych słów, trochę kultury i ogłady to by się naszym policjantom przydało. Ale widzę ze wy mieszkający na wsi nie wiecie jak wygląda życie w cywilizowanych krajach.
|
Data: 26.12.2009; 23:54 Szczerze mówiąc spodziewałem się takich odpowiedzi z waszej strony, pracując, będąc w sklepie, na ulicy staram się zaszczepić w ludziach trochę uśmiechu i kultury którą wyniosłem od zagranicznych kolegów, w pracy ludzie mówią mi wprost tu jest polska kultury tu nigdy nie było i nie bazię i chyba mają racje. |
Data: 27.12.2009; 08:52 Set ma po czesci racje ! W naszym kraju wiekszosc ludzi ( jak nie wszyscy ) nie lubi policji . A to dlaczego ? Bo przy kontroli czuja sie jak kryminalisci . Wiekszosc policjantow stara sie byc powaznymi snobami przy kontroli a to nie tak powinno wygladac. Tu gdzie jestem policjanci , ludzie na ulicy , kazdy stara sie jakos zagadac , usmiechnac itd . Wezmy przyklad : jestes w sklepie , robisz zakupy , widzisz sliczna blondyneczke jak z okladki , gapisz sie na nia , ona to zauwaza usmiecha sie do Ciebie i mowi Ci czesc , pyta jak sie masz , a u nas ?? zrobi glupia mine i pomysli " co ten buc odemnie chce " Pierwsza opcja chyba raczej wywola usmiech na twarzy kazdego . ( wersja dla Pan : wstawic bruneta :P )
|
Data: 27.12.2009; 12:37 Panie Merkator a może mam napisać panie Policjancie Merkator ?
|
Data: 27.12.2009; 13:21 Gdzie pracuje co robię, czy jestem policjantem lub nie jestem, to moja sprawa. Szanuj innych a będą Ciebie szanować. Im więcej się będziesz stawiał przy kontroli tym bardziej będziesz miał przerąbane (brzydko mówiąc). A tak policja sprawdzi czy nie jesteś poszukiwany, czy nie szmuglujesz lewizny itp. Bo każdy chce być bezpieczny, każdy chce aby jego dziecko trzymało się z dala od prochów itp. Ale jak trzeba współpracować to nie ma żadnego. Ciebie najbardziej boli to, że ktoś cie skontrolował. Jak on śmiał ? A jakby policjant podczas rutynowej kontroli złapał złodzieja który wcześniej ukradł coś cennego z Twojego domu ? Cieszyłbyś michę i nawet byś dziękuje nie powiedział. W święta grzejesz d..e w domu. Policjant marznie na drodze, i wysłuchuje różnych @#$% od pijanych pasażerów. Niektórym to by się przydała taka ścieżka zdrowia jak to jest na wschodzie. Fiknij tam policji a bardzo boleśnie się to dla Ciebie skończy. Tylko u nas, jest opluwanie i bezkarne oczernianie mundurowych. Wiem, że nie wszyscy czasami są ok. Ale nie wiesz co Policja robi i co zrobiła w danym mieście więc nie oczerniaj i nie wyzywaj od Zomowców. Czasy ZOMO dawno sie skończyły. Lepiej popytaj czy u Ciebie w rodzinie ktoś w ZOMO lub ORMO nie był. A co robi policja ? Mozesz przeczytac tutaj np http://www.tvn24.pl/-1,1635403,0,1,swieta-na-drogach-27-ofiar-i-668-nietrzezwych-kierowcow,wiadomosc.html Jeśli chcesz pracować policji to nic innego jak sie zaciągnąć a zobaczysz jaki to miod. Kiedy inni sie bawią a ty pracjesz. kiedy gowniarze i malolaty wykrzykuja hwdp i nie mają żadnego szacunku do Twojej pracy. To nie jest praca od 8-16. W nocy często pracujesz a nie leżysz w ciepłym łóżeczku obok zony. Narażasz sie na utrate zdrowia i życia. Mało to pijanych i naćpanych jeździ ? W każdej chwili możesz zostać potrącony lub zabity. Jeśli Cię to nie przeraża i nie zraża zapraszam. Ul Bogedaina w Pszczynie. Złóż swoje CV i staraj się o przyjęcie. Dowiesz sie praktycznie i teoretycznie czym zajmuje sie policja, jaki ma budzet i co musi zrobic. |
Data: 27.12.2009; 13:47 Nigdy się nie stawiałem przy kontroli dlaczego od razu wyciągasz takie wnioski ? i nie boli mnie to ze ktoś mnie kontrolował bo nie zdążyło mi się to pierwszy raz, jak już wspomniałem w Polsce (już 11 razy) i za granicą (3) (czytaj ze zrozumieniem) w rodzinie nie miałem zomo mo i innych gadów gdybym miał to pewnie pławiłbym się w luksusie :D
|
Data: 27.12.2009; 14:04 Ciekawe rzeczy piszesz, nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Może był teren nierówny i wydawało Ci się ze świecą długie ? A policjant nie kot i latarkę potrzebuje. A ile było u Ciebie krwi w alkoholu ? Wiesz, jak wypije też mam wstręt do światła. Tak z ciekawostek, to sprawdź sobie jak reagują źrenice na różne bodźce np. światło i jak powinny, i co oznacza kiedy nie reagują) - to tak a propos latarka w oczy, bo myślę że chyba to jest tego powodem. Oczywiście mogę się mylić. Ps. Śmieszą mnie Twoje nietrafione domysły co do mojej osoby i mojej pracy. |
Data: 27.12.2009; 14:10 Fajnie ze ich bronisz, ale to wyglądało tak, zatrzymaliśmy się na równym parkingu policja zajechała z tyłu, poświeciła latarka po twarzach zabrała doku męty wsiedli do radiowozu przestawili samochód naprzeciwko nas i świecili długimi światłami.
|
Data: 27.12.2009; 19:52 Nikogo nie bronie. Ale jakos nie moge dac wiary temu co piszesz... Napewno tylko 1 piwo wypiles ? |
Data: 03.01.2010; 10:48 W tym temacie Setowi chodzi tylko o wzajemny szacunek. Ja też miałem podobną sytuację z policją, kiedy to jeden z funkcjonariuszy nazwał mnie "gówniarzem" bez powodu. Nie mam nic przeciwko kontrolom, spisywaniu, nie raz tego doświadczyłem. Dobrze, że to robią, ale można to robić z kulturą, a nie od razu traktować człowieka jak przestępce. Zdarzyło mi się spotkać policjantów, którzy potrafili to zrobić na poziomie, ale w pszczyńskiej policji jest także wielu takich, co myślą sobie, że są nadludźmi i mogą wszystko, a reszta powinna tylko się skulić w strachu i prosić o wybaczenie, za to że żyją. A na stronie komendy wyraźnie jest napisane: "Policjanci w toku wykonywania czynności służbowych mają obowiązek respektowania godności ludzkiej oraz przestrzegania i ochrony praw człowieka." Drodzy policjanci, proszę Was, spróbujcie się do tego dostosować, bo wiem, że można, a mówienie, że to ciężka, niewdzięczna praca, nie przemawia w ogóle do mnie, ponieważ to wasz wybór co robicie. To nie była decyzja z dnia na dzień, ale długie szkolenia, testy itd. Każdy zawód ma swoją specyfikę i każdy na swój sposób jest ciężki. Kończę studia wyższe i wiem, że nie będę zarabiał dużo, jeśli w ogóle znajdę pracę w zawodzie, ale wiedziałem to od początku i nie narzekam. Życzę sobie i innym, aby policjanci pracowali z powołania, a nie dla poczucia władzy nad obywatelami. |
Data: 03.01.2010; 14:44 ŁAPÓWKAZE I NIC WIECJ BYŁO JEST I BEDZIE ZOMO HEHE |