Forum

Temat: wredna koleżanka z pracy

bigamia

Pszczyna

Data: 08.10.2009; 09:18

Witam! Czy ktoś z Was ma takie koleżanki w pracy co to drugiemu żyć nie dają a szef na to nic nie może zaradzić bo nie chce się mieszać w babskie sprawy? Zwalniam się z tego powodu z pracy bo szkoda mojego zdrowia. Czy ktoś ma na to jakieś rozwiązanie?

Zwariowana

Pszczyna

Data: 08.10.2009; 09:33

Masz podobną sytuację do mojej z tym że tą wredną babą była nie moja koleżanka tylko kierowniczka:-(( ja się zwolniłam bo miałam dość słuchania lamentów jak to mało sprzedajmy kredytów itp wszystko zwalała na nas kazała nam zostawać po godzinach aż wreszcie powiedziałam dość!!.
Zwolniłam się i z biegiem czasu załuję tej decyzji bo mogłam powiadomić wyżej od niej postawionych w firmie i to z nią powinni byli zrobić porządek.
Koleżanki słuchały ją we wszystkim jak świętej krowy.
Także z powodu jednej baby nie zwalniaj się z pracy...wierz z czasem będziesz żałowała swojego wyboru wiem to po sobie!!

Czarownica67

Pszczyna

Data: 08.10.2009; 10:51

Jakie babskie sprawy??? Szef powinien zabrać głos, bo to mobbing. Ja miałam też taką "koleżankę", ale kilka lat temu nie istniało pojęcie mobbingu i szef też nie ingerował. Wszyscy odetchnęli jak poszła na emeryturę. A baba wyładowywała na nas wszystkie swoje niepowodzenia życiowe, humory przyniesione z domu, mało tego- była arogancka i wulgarna. Dziś na pewno tego tak bym nie zostawiła. Myślę, więc, że powinnaś z szefem o tym prozmawiać. I to całkiem poważnie. Czasy niewolnictwa się skończyły!

bigamia

Pszczyna

Data: 08.10.2009; 12:48

jeśli już zdecydowałam się na zwolnienie to tylko dlatego że "ona" pracuje tam dłużej odemnie i nie mam szans żeby ją wykluczyć z grona tam pracujących.Inni nic nie mówią bo boją się zmian. Uważam, że dobrze zrobiłam, przynajmniej nie będę jej oglądać.Nie jestem osobą konfliktową wolę się usunąć i dać jej szansę na kogoś innego.Szef kiedyś się zorientujei pewnie sam poczyni pewne kroki.Dzięki za Wasze wypowiedzi.Temat stary jak świat ale jakże na czasie?

Czarownica67

Pszczyna

Data: 08.10.2009; 13:45

Bigamia mimo wszystko rozumiem Cię i życzę powodzenia a tamta.... niech się ugryzie !

alan2000

Pszczyna

Data: 08.10.2009; 20:09

Ja Was wszystkie przyjmę do pracy.U mnie macie premie 100 % ,urlop 36 dni,6 godzin pracy dziennie.4000 na rękę .BEZROBOTNY.

prestidigi...

internet

Data: 08.10.2009; 21:12

Może nie zwalniaj się od razu. Jeśli te pseudokoleżanki nie są twoimi przełożonymi a jedynie pracownicami, to poprostu nie daj sobie w kaszę dmuchać. Postaw na swoim, daj im czasami ciętą ripostę, to może zaczną szanować drugą osobę, albo sobie odpuszczą na jakiś czas. Spróbuj, nic nie tracisz.

bigamia

Pszczyna

Data: 09.10.2009; 20:39

już tam nie pracuję! Powiem, że świetnie się czuję a w nowej pracy spełniam się zawodowo i dobrze mi z tym.Moja rada: z każdej sytuacji jest wyjście i jak to mówią: "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" w moim przypadku na lepsze warunki płacy.

sija

niedaleko

Data: 09.10.2009; 21:34

Witaj
ja kiedyś też pracowałam z TAKĄ wredną babą.dodam w prywatnej firmie ,przyjęłyśmy się do pracy w podobnym terminie ja młodziutka dopiero co po skończeniu szkoły a ona po 40 (wcześniej siedziała w domu)plotkara jakich mało i umiała tak człowiekowi uprzykrzyć życie że nie jeden nie wytrzymał pracy z nią i się zwalniał z firmy nic nie mówiąc przełożonym -trwało to dobrych kilka lat,ja twardo się trzymałam choć czasem z płaczem ale znowu tam szłam....pieniądze były mi potrzebne ,praca blisko no i lubiłam to co robiłam,,,,minęły lata ,ludzie się zmieniali na firmie i zaczęły się skargi na ową panią do szefa-ale on nic na to (musiało minąć sporo czasu aż sobie to wszystko przemyślał)że załoga mu się w szybkim tempie zmienia -odchodzą dobrzy pracownicy (tylko słabi psychicznie!)czasem myślę jak to wytrzymywałam,naprawdę było ciężko a mobbing kto o czymś takim słyszał kilka lat temu
ale na szczęście przyszedł czas-szefowi otworzyły się oczy i ową panią zwolnił!!!!!!!!!!i to było najlepsze co mógł zrobić,atmosfera była od razu inna

dodam że jak czasem spotykam jakieś osoby które kiedyś ze mną pracowały to one sie mnie pytają czy ONA tam jeszcze pracuje-tak zapadła ludziom głęboko w pamięci!

ralf

pszczyna

Data: 09.10.2009; 21:44

popieram siję całkowicie! Szef sam zobaczy co się u niego dzieje.Pozatym - może sama będzie miała dość bo jej w końcu zabraknie pomysłów .Być może ma problemy w domu z mężem to się wyżywa na młodszych stażem pracownikach, no bo kto jej podskoczy skoro szef nie reaguje.

sija

niedaleko

Data: 09.10.2009; 21:53

re RALF-pomysłów to ona miała.......i zastanawiam się skąd tyle zawiści i złości w ludziach-dla mnie to chore(potrafiła tak człowiekowi zepsuć opinię-coś o tym wiem można by było książki pisać!!)wymyślała takie historie,,,,, ,każdy się jej bał i słuchał no a szefowi donieść to się bał.
jak tak pomyślę teraz o tym to było chore,,,,,,mam nadzieję że Ona już siedzi w domu i nie zatruwa atmosfery w innym zakładzie.

67890

pszczyna

Data: 17.10.2009; 07:38

bigamia - mając taką koleżankę to zrobiłabym wszystko żeby ona się zwolniła a szefa owinęłabym wokół swojego palca.Słyszałam takie powiedzenie - <czym wojujesz od tego giniesz>

Nowi klubowicze

Nenturia1

Pszczyna
w klubie od: 2025.04.22

adzka90

Miedźna
w klubie od: 2025.04.22

agata25

Polska
w klubie od: 2025.04.18

vizjer

Ul