Data: 20.06.2009; 18:24 Czy ktoś też ma od wczoraj problem z netem z TP? |
Data: 20.06.2009; 18:54 Tak. Idzie jak krew z nosa. Na stronie speedtest.tp.pl pokazuje mi prędkość ok. 40kbps, a więc gorszą niż osiąganą na zwykłym połączeniu dial-up. Dzwoniłem na pomoc, ale pan mi rozbrajająco powiedział, że są trwają prace rekonfiguracyjne i mają się one zakończyć do końca roku!!!. Tylko tyle mi mógł powiedzieć, bo jak sam przyznał mają przebudowę systemu i nie mogą niczego sprawdzić, ani nawet zgłosić informacji do odpowiednich służb. |
Data: 20.06.2009; 19:07 kasowac to sa dobrzy ale serwis pod wielkim znakiem zapytaniem |
Data: 20.06.2009; 19:40 Umowę mam w promocji,jeszcze rok.... czy mogę z nimi rozwiązać umowę skoro się z niej nie wywiązują!!!!! jest taki punkt w umowie,że jak ONI nawalają to mogę wypowiedzieć bez ponoszenia kosztów. |
Data: 18.12.2009; 22:38 Podobno w P-nie jest jakaś firma F-net lub coś w tym stylu i chciałem zapytać gdzie to jest dokładnie. Jeśli ktoś ma to proszę o jakieś namiary. Dziękuję. |
Data: 19.12.2009; 10:07 Wystarczy sobie cały internet zgrać na płytkę i wtedy nic nie spowalnia...U mnie wszystko śmiga pięknie bez jakichkolwiek zawiech.
|
Data: 19.12.2009; 10:44 Rebeliantka jestes naprawde niezle stuknieta ! Piszesz w temacie na ktory nie masz zielonego pojecia ! nawet nie potrafie okreslic jaka wielkosc zajmuje internet ! I nie da sie go zgrac na plyty, i wszystkie serwery w polsce nie sa w stanie pomiescic zasobow internetu i nawet nie wiem jakiej jednostki uzyc aby okreslic jego wielkosc ! To tak jakbys chciala zmiescic zawartkosc hipermarketu do siatki na zakupy. Powodzenia. Wiem ze jestes zdolna i wszystko potrafisz, ale najlepiej potrafisz wkurzac ludzi piszac brednie. |
Data: 19.12.2009; 12:05 Rebeliantka ma racje!
|
Data: 19.12.2009; 12:12 Wow. Pokaz mi tutaj innego mega operatora. Moze Netia co ? Przeciez ona dzierzawi lacza od TP. Poczytaj sobie www.uke.gov.pl |
Data: 19.12.2009; 12:21 Mekator nie widzisz ,że użytkowniczka rebeliantka robi sobie jaja czyt. prowokuje ,a ty jeszcze na pełnej spince bierzesz się za liczenie ile to TB ma internet. Bystrość twojego umysłu mnie powala.
|
Data: 19.12.2009; 13:02 Ja od ponad roku korzystam z Signala9 i nigdy nie narzekałam. A Panowie, widzę, zawsze na czas usuwają usterki. |
Data: 19.12.2009; 14:39 Ale to nie jest chyba temat o tym kto jakiego ma dostawcę internetu,nie? |
Data: 19.12.2009; 16:15 tomek23 to masz neostrade czy dsl ? bo raz piszesz o neostradzie a raz o dslu. Moje pingi na neostradzie to 22 ms. Moze twoj problem lezy w tym ze nielegalnie udostepniasz neostrade, a uzytkownicy obciazaja ci lacze a ty narzekasz ze masz duze pingi co ? |
Data: 19.12.2009; 16:43 @paki75: jak masz w umowie zapisaną minimalną prędkość, to możesz śmiało reklamować i Ci obniżą opłatę, albo nawet będziesz mógł rozwiązać umowę. Ale na bank nic takiego nie ma, bo byś bulił 2x tyle co obecnie ;)
|
Data: 19.12.2009; 17:10 Hahah nie ogarniasz człowieku ,że neostrada korzysta z modemu dsl? Za chwile się przyczepisz,że korzysta z isdn , więc wyprzedzając twoją błyskotliwą ripostę - to wszystko jest technologia opierająca się na Dslu.
|
Data: 19.12.2009; 17:15 edit:
|
Data: 19.12.2009; 18:46 tomek23 ano taki ma sens aby placic mniej a czasami zarabiac lewe pieniadze za udostepnienie lacza. Bo ja sie wezmie lacze 6 Mb a podzieli sie go na 20 osob, lub łacze 10 Mb ewentualnie 20 Mb, od kazdej wezmie sie 40 pln to ile mamy kasy na lewo co miesiac ? Hmm ? Lacze 6 M juz od 70 pln a wieksze od 100 miesiecznie. Niezla kasa wpada co miesiac. Ale po co sie przyznawac ze sie lacze dzieli? Jeszcze sie skarbowka dowie i co potem ? |
Data: 20.12.2009; 00:05 Ake tu rozmawiamy o twoich fantazjach na tematy prawne czy o tym na jakiej technologii opiera się neostrada i dlaczego przeciążają łącza? |
Data: 20.12.2009; 10:40 Nie rznij glupa, wyraznie napisalem skad moga sie brac wysokie pingi. Tak jest w kazdej sieci w ktorej jest wielu uzytkownikow, jeden gra drugi sciaga cos na p2p a fantazjujesz to ty teraz bo boisz sie zeby cie ktos nie zakablowal za siec ktora masz i lewe dochody. |
Data: 20.12.2009; 11:28 Ostatnimi dniami Neostrada działa kiepsko. Potwierdzam wysokie pingi i czasy. Korzystam z usługi zgodnie z regulaminem. Zatem o żadnym rozdzielaniu między sąsiadów nie ma mowy. Po prostu Neostrada działała kiepsko co inni też zdążyli zaobserwować. Dopiero wczoraj się polepszyło. Cóż z tego, jak te problemy z obciążeniem sieci TPNet są notoryczne. Niestety, mimo słabego poziomu świadczonej usługi, nie możemy rozwiązać umowy ponieważ regulamin jest tak skonstruowany. A o Netii na pewno nie skorzystam bo to jeszcze niższa liga niż TP - szczególnie w przypadku awarii to się potwierdza. No chyba, że ktoś faktycznie ma druty z Netii - wtedy to co innego. |
Data: 20.12.2009; 12:42 Mekator dochodzę do wniosku ,że nie warto z tobą dyyskutować. Wiedzę masz zerową, argumentów ci brak.
|
Data: 20.12.2009; 15:18 No ale mnie przestraszyles nie ma co ! Jesli nie rozumiesz tego co napisalem to przeczytaj jeszcze raz, i odpowiedz czy udostepniasz internet. Co do pingow to tak jak pisalem ja mam caly czas 22 ms. Co do infrastruktury, tp to mozna wiele mowic, ale mozna tez mowic tez o takzwanych dzieciach neostrady ktorzy nic innego nie robia a godzinami sciagajna gry, filmy (kopie DVD) itp. Mieszkajac na wyspach, dowiedzialem sie ze tak jest taka zasade, ze jesli nadmiernie obciazasz lacza to odcinaja ci internet, jak rowniez nie wolno ci nadmiernie i notorycznie obciazac lacza w godzinach pracy tj cos od 7 do okolo 16 czy tez 17. Gdyby w Polsce trzymano sie tej zasady tez, to wierzcie mi ze wszystko dzialalo by znacznie lepiej. Ale wiekszosc z was tutaj pewnie uwaza ze skoro jest internet to mozna ukrasc. Ciekawe jak bedziecie np programistami i napiszecie program liczac ze ktos go kupi, a jeden z drugim wpusci za free w internet. Bedziecie przeszczesliwi. Reasumujac przywrocenie limitow ilosci sciagnietych danych jest znakomitym lekarstwem na piractwo i wolne dzialanie internetu. To jak jak zmuszanie do oszczedzania wody gdy jest tania. mozna prosic bierz prysznic, zakrecaj kran itp. Podniesienie cen spowoduje, ze ludzie sami zacznasie ograniczac. |
Data: 20.12.2009; 15:29 Jeszcze trochę i idziesz na wykop.pl , bo takich herezji ze świeczka szukać. |
Data: 20.12.2009; 15:42 Człowieku jak można nadmiernie obiążyć łącze ISDN? Rozumiem,że mówisz o jakiejś gównianej socjalnej kablówce z UK za 2 funty na miesciąc, ale my tutaj mówimy od szerokopasmowym łączu, które jest mi przydzielane i nijak się to ma do tego co ściągam , w jakich ilościach i w jakim celu. Wyobraź sobie ,że nie każdy ma 1 Mb/s jak ty tylko 10-14 . I co teraz? Mam nie korzystać z internetu , bo tobie przeciążę NIEZALEŻNE łącze? Weż może też nie oglądaj za dużo telewizji przez satelitę , bo jeszcze przeciążysz jakiś nadajnik na orbicie okołoziemskiej i sobie nikt nie poogląda Nba na Cyfrze.
|