Forum

Temat: Problemy z internetem

paki75

pszczyna

Data: 20.06.2009; 18:24

Czy ktoś też ma od wczoraj problem z netem z TP?

observer

Pszczyna

Data: 20.06.2009; 18:54

Tak. Idzie jak krew z nosa. Na stronie speedtest.tp.pl pokazuje mi prędkość ok. 40kbps, a więc gorszą niż osiąganą na zwykłym połączeniu dial-up. Dzwoniłem na pomoc, ale pan mi rozbrajająco powiedział, że są trwają prace rekonfiguracyjne i mają się one zakończyć do końca roku!!!. Tylko tyle mi mógł powiedzieć, bo jak sam przyznał mają przebudowę systemu i nie mogą niczego sprawdzić, ani nawet zgłosić informacji do odpowiednich służb.

Insider

Pszczyna

Data: 20.06.2009; 19:07

kasowac to sa dobrzy ale serwis pod wielkim znakiem zapytaniem

paki75

pszczyna

Data: 20.06.2009; 19:40

Umowę mam w promocji,jeszcze rok.... czy mogę z nimi rozwiązać umowę skoro się z niej nie wywiązują!!!!! jest taki punkt w umowie,że jak ONI nawalają to mogę wypowiedzieć bez ponoszenia kosztów.

create

Pszczyna

Data: 18.12.2009; 22:38

Podobno w P-nie jest jakaś firma F-net lub coś w tym stylu i chciałem zapytać gdzie to jest dokładnie. Jeśli ktoś ma to proszę o jakieś namiary. Dziękuję.

kojo74

goczałkowice zdroj

Data: 18.12.2009; 23:27

NETIA RULEZ!!!

rebeliantka

Pszczyna

Data: 19.12.2009; 10:07

Wystarczy sobie cały internet zgrać na płytkę i wtedy nic nie spowalnia...U mnie wszystko śmiga pięknie bez jakichkolwiek zawiech.

Pozdrawiam !

Merkator

XXX

Data: 19.12.2009; 10:44

Rebeliantka jestes naprawde niezle stuknieta ! Piszesz w temacie na ktory nie masz zielonego pojecia ! nawet nie potrafie okreslic jaka wielkosc zajmuje internet ! I nie da sie go zgrac na plyty, i wszystkie serwery w polsce nie sa w stanie pomiescic zasobow internetu i nawet nie wiem jakiej jednostki uzyc aby okreslic jego wielkosc ! To tak jakbys chciala zmiescic zawartkosc hipermarketu do siatki na zakupy. Powodzenia. Wiem ze jestes zdolna i wszystko potrafisz, ale najlepiej potrafisz wkurzac ludzi piszac brednie.

skaczacy_p...

la

Data: 19.12.2009; 12:05

Rebeliantka ma racje!
Do tego mozna go przeskanowac antyvirem i problem z virusami zalatwiony!
To co robi Telekompromitacja Polska to juz nawet nie jest przegiecie palki!

Merkator

XXX

Data: 19.12.2009; 12:12

Wow. Pokaz mi tutaj innego mega operatora. Moze Netia co ? Przeciez ona dzierzawi lacza od TP. Poczytaj sobie www.uke.gov.pl

tomek23

Czechowice

Data: 19.12.2009; 12:21

Mekator nie widzisz ,że użytkowniczka rebeliantka robi sobie jaja czyt. prowokuje ,a ty jeszcze na pełnej spince bierzesz się za liczenie ile to TB ma internet. Bystrość twojego umysłu mnie powala.

Problemy z Neostradą też mam , a dokładniej kilka razy dziennie pingi skaczą mi do 150-250 ms , gdzie na na dslu tp powinno byc maks 38 ms opóźnienia i to mierzonego na polskich serwerach /ping wp.pl (nie jest do adres url tylko polecenie do wykonania jeżeli by komuś przyszło do głowy wklejać to w przeglądarkę).

Mam jeszcze pytanie do rebeliantki czy nie ma pożyczyć internetu na SD , bo bym sobie na komórce używał, nie wszędzie mamy wi-fi,a gprs drogi bywa. W zamian mogę ci dać ściągnięte google earth razem ze street viewem na pendrajwie.

Pozdrawiam!

skaczacy_p...

la

Data: 19.12.2009; 12:21

No wlasnie w tym problem!!!

Czarownica67

Pszczyna

Data: 19.12.2009; 13:02

Ja od ponad roku korzystam z Signala9 i nigdy nie narzekałam. A Panowie, widzę, zawsze na czas usuwają usterki.

tomek23

Czechowice

Data: 19.12.2009; 14:39

Ale to nie jest chyba temat o tym kto jakiego ma dostawcę internetu,nie?

Merkator

XXX

Data: 19.12.2009; 16:15

tomek23 to masz neostrade czy dsl ? bo raz piszesz o neostradzie a raz o dslu. Moje pingi na neostradzie to 22 ms. Moze twoj problem lezy w tym ze nielegalnie udostepniasz neostrade, a uzytkownicy obciazaja ci lacze a ty narzekasz ze masz duze pingi co ?

jatutylkos...

Pszczyna

Data: 19.12.2009; 16:43

@paki75: jak masz w umowie zapisaną minimalną prędkość, to możesz śmiało reklamować i Ci obniżą opłatę, albo nawet będziesz mógł rozwiązać umowę. Ale na bank nic takiego nie ma, bo byś bulił 2x tyle co obecnie ;)

@create: www.f-net.pl

@kojo74: dopóki działa to tak, ale Netia w tym roku też miała przynajmniej dwie awarie na cały kierunkowy 032, więc tak różowo nie jest. No i często w południe się rozłącza po 10 razy :(

@rebeliantka: bez blu-ray nie da rady :P

@Merkator: Netia w Pszczynie ma własne kable.

tomek23

Czechowice

Data: 19.12.2009; 17:10

Hahah nie ogarniasz człowieku ,że neostrada korzysta z modemu dsl? Za chwile się przyczepisz,że korzysta z isdn , więc wyprzedzając twoją błyskotliwą ripostę - to wszystko jest technologia opierająca się na Dslu.

Ty wiesz w ogóle o czym piszesz?

Odnośnie dzielenia pasma z innymi - powiesz mi jak ma sens dzielenie pasma , które przypisywane jest jednej lini telefonicznej ,a przepustowość maksymalna to kilka Mb/s za pomocą routera?

Poza tym co ma wspólnego ping z dzieleniem łącza? Nic. To przecież opóźnienie z jakim dociera do mnie sygnał i winne są obciążone łącza jednak tylko i wyłącznie z winy dostawcy.

tomek23

Czechowice

Data: 19.12.2009; 17:15

edit:

Jeżeli chodzi ci o dsl jako osobnej usłudze tp , tej z większą przepustowością i wyższym priorytetem to co innego.

create

Pszczyna

Data: 19.12.2009; 18:20

jatutylkosprzatam - dziękuję

Merkator

XXX

Data: 19.12.2009; 18:46

tomek23 ano taki ma sens aby placic mniej a czasami zarabiac lewe pieniadze za udostepnienie lacza. Bo ja sie wezmie lacze 6 Mb a podzieli sie go na 20 osob, lub łacze 10 Mb ewentualnie 20 Mb, od kazdej wezmie sie 40 pln to ile mamy kasy na lewo co miesiac ? Hmm ? Lacze 6 M juz od 70 pln a wieksze od 100 miesiecznie. Niezla kasa wpada co miesiac. Ale po co sie przyznawac ze sie lacze dzieli? Jeszcze sie skarbowka dowie i co potem ?

tomek23

Czechowice

Data: 20.12.2009; 00:05

Ake tu rozmawiamy o twoich fantazjach na tematy prawne czy o tym na jakiej technologii opiera się neostrada i dlaczego przeciążają łącza?

Merkator

XXX

Data: 20.12.2009; 10:40

Nie rznij glupa, wyraznie napisalem skad moga sie brac wysokie pingi. Tak jest w kazdej sieci w ktorej jest wielu uzytkownikow, jeden gra drugi sciaga cos na p2p a fantazjujesz to ty teraz bo boisz sie zeby cie ktos nie zakablowal za siec ktora masz i lewe dochody.

observer

Pszczyna

Data: 20.12.2009; 11:28

Ostatnimi dniami Neostrada działa kiepsko. Potwierdzam wysokie pingi i czasy. Korzystam z usługi zgodnie z regulaminem. Zatem o żadnym rozdzielaniu między sąsiadów nie ma mowy. Po prostu Neostrada działała kiepsko co inni też zdążyli zaobserwować. Dopiero wczoraj się polepszyło. Cóż z tego, jak te problemy z obciążeniem sieci TPNet są notoryczne. Niestety, mimo słabego poziomu świadczonej usługi, nie możemy rozwiązać umowy ponieważ regulamin jest tak skonstruowany. A o Netii na pewno nie skorzystam bo to jeszcze niższa liga niż TP - szczególnie w przypadku awarii to się potwierdza. No chyba, że ktoś faktycznie ma druty z Netii - wtedy to co innego.

tomek23

Czechowice

Data: 20.12.2009; 12:42

Mekator dochodzę do wniosku ,że nie warto z tobą dyyskutować. Wiedzę masz zerową, argumentów ci brak.

A na te twoje teorie spiskowe mam do powiedzenia tylko tyle:

"art. 212 K.k., zgodnie z którym „kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku”. Wyższa sankcja (grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2) spotka natomiast sprawcę, który przestępstwo tego rodzaju popełnił za pomocą środków masowego komunikowania, takich jak prasa, radio, telewizja, publikacje książkowe, nagrania elektroniczne i internetowa sieć informatyczna (art. 212 § 2 K.k.)."

Merkator

XXX

Data: 20.12.2009; 15:18

No ale mnie przestraszyles nie ma co ! Jesli nie rozumiesz tego co napisalem to przeczytaj jeszcze raz, i odpowiedz czy udostepniasz internet. Co do pingow to tak jak pisalem ja mam caly czas 22 ms. Co do infrastruktury, tp to mozna wiele mowic, ale mozna tez mowic tez o takzwanych dzieciach neostrady ktorzy nic innego nie robia a godzinami sciagajna gry, filmy (kopie DVD) itp. Mieszkajac na wyspach, dowiedzialem sie ze tak jest taka zasade, ze jesli nadmiernie obciazasz lacza to odcinaja ci internet, jak rowniez nie wolno ci nadmiernie i notorycznie obciazac lacza w godzinach pracy tj cos od 7 do okolo 16 czy tez 17. Gdyby w Polsce trzymano sie tej zasady tez, to wierzcie mi ze wszystko dzialalo by znacznie lepiej. Ale wiekszosc z was tutaj pewnie uwaza ze skoro jest internet to mozna ukrasc. Ciekawe jak bedziecie np programistami i napiszecie program liczac ze ktos go kupi, a jeden z drugim wpusci za free w internet. Bedziecie przeszczesliwi. Reasumujac przywrocenie limitow ilosci sciagnietych danych jest znakomitym lekarstwem na piractwo i wolne dzialanie internetu. To jak jak zmuszanie do oszczedzania wody gdy jest tania. mozna prosic bierz prysznic, zakrecaj kran itp. Podniesienie cen spowoduje, ze ludzie sami zacznasie ograniczac.

tomek23

Czechowice

Data: 20.12.2009; 15:29

Jeszcze trochę i idziesz na wykop.pl , bo takich herezji ze świeczka szukać.

tomek23

Czechowice

Data: 20.12.2009; 15:42

Człowieku jak można nadmiernie obiążyć łącze ISDN? Rozumiem,że mówisz o jakiejś gównianej socjalnej kablówce z UK za 2 funty na miesciąc, ale my tutaj mówimy od szerokopasmowym łączu, które jest mi przydzielane i nijak się to ma do tego co ściągam , w jakich ilościach i w jakim celu. Wyobraź sobie ,że nie każdy ma 1 Mb/s jak ty tylko 10-14 . I co teraz? Mam nie korzystać z internetu , bo tobie przeciążę NIEZALEŻNE łącze? Weż może też nie oglądaj za dużo telewizji przez satelitę , bo jeszcze przeciążysz jakiś nadajnik na orbicie okołoziemskiej i sobie nikt nie poogląda Nba na Cyfrze.

Limity. To już w ogóle zakrawa na śmieszność, nawet tego nie chce mi się komentować, bo ja widzę ,że ty nie ogarniasz idei wolnego internetu i tego do czego sieć może służyć.
Nie sądzisz ,że dobrym sposobem na zażegnie obecnego kryzysu finansowego i ekologicznego , byłoby wprowadzenie przydziału na żywność i eksploatowanie naturalnych zasobów?

Ups, to już chyba było , nie?

TP przyjmuje reklamacje , przeprasza za zaistniałą sytuację , proponuje częsciowy zwrot kosztów ,a sytuacja z przeciążeniem ma być rozwiązana do końca bieżącego roku.

A co do twojej marnej osoby , widzę że wiedzę na większość tematów czerpiesz z onetu , więc to niestety już moja ostatnia wypowiedź kierowana w twoja stronę.

Nowi klubowicze

Mieszkaniec22332

brzeźce
w klubie od: 2025.05.27

Marcin100

Pszczyna
w klubie od: 2025.05.21

Delazagio

Warszawa
w klubie od: 2025.05.09

Punkt_Auto

Strumień