Pszczyna Postów: 33
|
Data: 10.05.2007; 15:25 Co sądzicie o ofertach pracy na plessie i nie tylko?
|
Pszczyna Postów: 39
|
Data: 10.05.2007; 16:44 MYSLE, ZE OGLOSZENIA W NIE TYLKO SA W PORZADKU
|
Czechowice Postów: 1731
|
Data: 10.05.2007; 18:01 myśle,że nie wiem co to ma być za temat :S
|
Pszczyna Postów: 33
|
Data: 11.05.2007; 17:01 Nie wydaje się Wam,że niektóre oferty są trochę zabawne? Firmy zachęcają nas atrakcyjnymi zarobkami, a znajomi którzy tam pracują mówią, że jest inaczej, ale na ten temat zdania mogą być podzielone, bo dla różnych ludzi różne zarobki są atrakcyjne." Praca w firmie o ugruntowanej pozycji " , "praca w młodym i dynamicznym zespole "-te argumenty też nie wszystkich przekonują jeżeli pracujemy za najniższą krajową."Umowa o pracę"-wielkie dzięki, że nie zatrudnisz mnie "na lewo" - niezły atut :-) Może w tym miejscu moglibyśmy się dowiedzieć od byłych, lub aktualnych pracowników danej firmy, czy warto wogóle poświęcać czas na rozmowę kwalifikacyjną?
|
Pszczyna Postów: 312
|
Data: 11.05.2007; 20:46 Jeden z pracodawców pszczyńskich oferuje wynagrodzenie 2000zł (na rękę) Dopiero z ust pracodawcy dowiadujemy się, że płaca tej wysokości może i będzie... ale po przepracowaniu wszystkich niedziel, sobót... i nadgodzin w tygodniu. Pracodawca z branży przetwórstwa mięsnego chyba powinien poszukać pracowników w Azji.
|
|
Data: 11.05.2007; 20:52 Jeśli chodzi o oznaczenie w ofercie iż zatrudnienie będzie w oparciu o UMOWE O PRACE jest śmieszne... Chyba firma ZAMEL (bo ogłoszenie tej firmy po raz "setny" w ciągu ostatnich tygodni jest na portalu) robi sobie kpiny z kandydatów do pracy. Swoją drogą... to dziwne, że co pare dni Zamel zamieszcza nowe ogłoszenie...
|
Pszczyna Postów: 796
|
Data: 11.05.2007; 22:16 MONTAŻYSTA ELEKTRONIK:
Wymagania:
•wykształcenie średnie o kierunku elektronicznym
•mile widziane doświadczenie zawodowe
•umiejętność pracy w zespole
•dyspozycyjność
Oferujemy:
•zatrudnienie na umowę o pracę
•możliwość rozwoju i awansu zawodowego
•pracę w młodym i dynamicznym zespole
•atrakcyjne wynagrodzenie
Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie listu motywacyjnego oraz CV wraz ze zdjęciem z dopiskiem „MONTAŻYSTA” na adres:....
Po co list motywacyjny i co w nim ma być? Że jestem tak zafascynowany oferowaną przez was pracą, że po nocach spać nie mogę? A może: upraszam jaśnie wielmożnego lexusa młodszego, żeby chciał dać mi jakąkolwiek pracę, za jakiekolwiek pieniądze, a ja je swoim potem i trudem JW Panu pomnożę tysiąckrotnie!!!
No i to zdjęcie. Komu w tym zawodzie potrzebne? Zatrudniają jasnowidza do selekcji, czy może sam JW LMłodszy będzie decydował, czy mu się ten chłopczyk - kandydacik podoba, czy też może nie?
Oferta pracodawcy przebogata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zwłaszcza ten rozwój i awans. Na czyje miejsce i ile trzeba się razy przed JW LMłodszym i jego kilofami rozpłaszczyć, aby .... (zainteresowani wiedzą o czym mowa)???
|
pless Postów: 472
|
Data: 11.05.2007; 23:31 Najbardzej rozwalajce są testy typu: Rozpocznij swoją karierę w siec restauracji McDonalds :]
|
|
Data: 11.05.2007; 23:32 _kibic997_ a Tobie chciałbym pogratulować :) chyba pierwszy raz podszedleś do czegoś krytycznie :) aż miło poczytać :)
Pozdrawiam :)
|
|
Data: 11.05.2007; 23:37 I jeszcze coś do tego wątku, Drodzy pracodowacy jak już zapewne zauwżyliście nie ma już tłumów chętnych do pracy pod waszą bramą, nadchodzą czasy kiedy bedziecie musieli zacząć dzielić się zyskami z pracownikami :) I tak na waszą dobrą przyszłość ... dabjcie i starajcie się o dobrych pracowników to wam wyjdzie na dobre :)
|
Pszczyna Postów: 372
|
Data: 12.05.2007; 07:49 Tak sobie myślę, że niektórzy pracodawcy chcieliby, aby wróciły stare czasy... poniżej fajny regulamin;)))) życzę miłej lektury;)
*/I NIE NARZEKAĆ ŻE ŹLE JEST !!!!!!!!
Regulamin biurowy z 1870 roku- autentyk
Personel winien być w biurze tylko w dni robocze pomiędzy godziną
szóstą przed południem a godziną szóstą po południu. Oczekuje się, że
wszyscy współpracownicy bez wezwania będą pracowali w godzinach
nadliczbowych - jeśli będzie taka potrzeba.
Za czystość biura odpowiedzialny jest pracowni k o najdłuższym stażu.
Wszyscy terminatorzy i uczniowie mają zgłaszać się u niego
czterdzieści minut przed rozpoczęciem pracy i pozostają do dyspozycji
także po zakończeniu zmiany.
W czasie godzin biurowych nie wolno rozmawiać. Przyjmowanie posiłku
jest dozwolone pomiędzy godzina wpół do dwunastej do dwunastej.
Jednakże nie wolno w tym czasie przerywać pracy.
Regułą jest noszenie skromnej odzieży. Personel nie może ubierać się
jaskrawo i wolno mu nosić tylko porządne pończochy. Nie wolno nosić w
biurze ociepla czy i płaszczy, ponieważ personel ma do dyspozycji piec.
Poza tym zaleca się aby każdy członek personelu w okresie zimowym
przynosił cztery funty węgla.
Pragnienie tytoniu lub napojów wyskokowych jest słabością ciała i jest
zabronione dla wszystkich członków personelu biurowego. Osoby płci
żeńskiej mają starać się prowadzić bogobojny tryb życia.
Każdy pracownik ma obowiązek troszczenia się o swoje zdrowie. Chorzy
pracownicy nie otrzymują wynagrodzenia. Dlatego każdy pracownik mający
poczucie odpowiedzialności powinien ze swego wynagrodzenia odkładać
pewną sumę, żeby nie stać się ciężarem dla ogółu w razie niemożności
pracy lub zmniejszenia si ę zdolności do pracy.
Urlopów udziela się tylko w wypadkach naglących ze względów
rodzinnych. Wynagrodzenia za ten czas nie płaci się.
Należy zawsze pamiętać o tym, ze jest się winnym wdzięczność swemu
chlebodawcy. W końcu on Was żywi.
|
Pszczyna Postów: 10306
|
Data: 12.05.2007; 08:21 hi,Magda
super -gdzie to wygrzebalas?
nie wszystko ale wiele z tego mozna by na nasz obecny rynek pracy wprowadzic,
|
|
Data: 12.05.2007; 08:22 Takich ofert jest znacznie więcej.... Pracodawcy nadal traktują potencjalnego pracownika jak największego wroga... bo najlepiej aby pracownik pracował za przysłowiowy "worek ziemniaków" - w końcu trzeba finansować budowę dworku lub zamku swojego pana.
Ostatni przykład Afery węglowej... pokazuje, ze coś zmienia się na lepsze... Właściciel zakładu remontowego z Poręby - Pan Henryk W. oraz jego główna księgowa i inżynier zostali osadzeni w areszcie... i chyba posiedzą sobie ładnych pare lat. To samo powinni zrobić z pracodawcami, którzy płacą pracownikom głodowe pensje i każą pracować po 12 godzin dziennie.
Natomiast firma Zamel oferuje pracownikom atrakcyjne wynagrodzenie.... ale nie informuje jakiej wysokości ono jest. Dopiero na miejscu pracownik dowiaduje się, że w zasadzie będzie zarabiał troche więcej od portiera....
|
Pszczyna Postów: 372
|
Data: 12.05.2007; 16:43 pless1 dostałam to jakiś czas temu od znajomych i czytając ten wątek przypomniałam sobie o tym;)))
|