Forum

Temat: L-karnityna

pluszowy_elf

Łąka

Data: 07.01.2007; 15:44

Hej!Czy ktos z Was stosuje stosowal L-karnityne?czy dawaladaje jakies efekty?oczywiscie z deita i cwiczeniami? Pytam sie bo wesele w rodzinie za pare miechow, to trzeba by sie bylo jakos prezentowac:P Ale tak na serio, odpiszcie:)
pozdrawiam

kamilgum

Czechowice-Dziedzice

Data: 07.01.2007; 15:55

wesele w rodzinie za pare miechow, to trzeba by sie bylo jakos prezentowac << to radze kupić ładny garnitur bo koksika z dnia na dzień z siebie nie zrobisz:)

pluszowy_elf

Łąka

Data: 07.01.2007; 16:19

a kto powiedzial, ze chce wygladac jak jakis pierwszy przerosniety sterydziarz?:>chce tylko zgubic pare zbednych kg, nic wiecej:)
pozdrawiam

kamilgum

Czechowice-Dziedzice

Data: 07.01.2007; 16:40

no to polecam ograniczyc tłuszcze do zera nie jeść mięsa, ograniczyc cukry!! i kupić w aptece lek na zwiekszenie przemiany materi :) jak sie będziesz stosował to 2 miesiące i 5-6 kg niema:)

Lena

Czecho

Data: 07.01.2007; 16:54

pozatym polecam biegac rano i wieczorkiem :D
albo zainwestuj w silownie kilka godzin dziennie i zobaczysz efekty lepsze niz po L-karnitynie

sitek

ja to moge wiedziec Oczy:Niebieskie

Data: 07.01.2007; 18:05

podobno jesli chce sie stracic kilka kg to guarana jest dobra ;) kupic ja mozna na internetowym serwisie aukcyjnym ktory kazdy zna (zeby bylo bez reklamy ;) ) fajnie pobudza, zwieksza koncetracje, zmniejsza uczucie glodu i co najwazniejsze nie jest szkodliwa dla zdrowia i nie jest zbyt droga :) ps. zproszkowana, nie w tabletkach! ;) pzdr

qr_d_ebalance

Pszczyna

Data: 07.01.2007; 18:19

L-karnityna przyspiesza spalanie tłuszczu. Najlepiej zażywać ją na w miarę pusty żołądek (nie bezpośrednio przed i po jedzeniu), na około 0,5 - 1 godz. przed treningiem. Sama karnityna nic Ci nie da - to tylko wspomagacz. Jeśli chcesz zgubić kilogramy - to najlepiej siłownia - a po ćwiczeniach siłowych minimum 30 minut na rowerku bądź podobnym urządzeniu 2-3 razy w tyg. Poprawi Ci się sylwetka a i basior spadnie. Dobry też jest basen - około pół godziny ciągłego pływania 2x w tyg. szybko da efekty. Dobrze też skorzystać z jakiejś diety jednocześnie (najlepiej ŻM). Nie jeść słodyczy, chipsów, fast food, unikać słodzonych napoi gazowanych, wędlin przetworzonych (parówki, kiełbasy itp.), piwa, białego pieczywa i innych tuczników. Wieprzowinę zamien na rybę i kurczaka. Pij dużo wody mineralnej (około 2l dziennie), pij herbatę zieloną, czerwoną, nie jedz po 18.00.
Ziarnko do ziarnka i kilogramów ubędzie. Grunt to wytrwałość i cierpliwość. Ja teraz też walczę z wagą więc trzymam kciuki.
Pozdrawiam.

pivvcio

Pszczyna

Data: 07.01.2007; 19:03

L-karnityna z olejem MCT powinna dać większe efekty sama w sobie jest dość słaba. Poza tym zwiększ ilość tłuszczy nienasyconych, a zmniejsz ilość prostych węglowodanów ;) No i dużo ćwiczeń aerobowych!

dziabol

Pszczyna

Data: 07.01.2007; 19:05

Bravo dla niektórych za wypowiedź:P Jesli ktoś się nie zna na specyfikach niech nie zabiera głosu:) tak na przyszłość:) Fajna wypowiedź QrdeBalance (sorry nie wiem jak to się pisze po Twojemu)-->wiarygodna. Karnityna jest związkiem który zbudowany jest z 2 aminokwasów lizyna i metionina(niezbędne dla naszego orgaznizmu, czyli musza być dostarczane). Ma dwie postacie L i D. D nie gra roli takbym napisał:PP L-karnityna wytwarzana jest w wątrobie w organizmie człowieka a tak występuję w mięsku:) bo nazwa łacińska Carnis to mięso. Obniża poziom cholesterolu i trójgliceryd:). Podobno poprawia nastrój, a tak w ogóle to wyławiają cząsteczki tłuszczu z krwi i transportują je do wnętrza komórek organizmu w których kwasy tluszczowe zostają zmienione w energię(ale to już inna bajka). Dobra tyle wiedzy takiej książkowej. Spalajcie ten tłuszcz bo jo też musza się za to zabrać:P

ramzes

Pszczyna

Data: 07.01.2007; 19:19

Paradoks polega na tym ,żeby schudnąć trzeba jeść (pomijając oczywiście ćwiczenia).Posiłki małe 4-5 razy dziennie najlepiej o tych samych porach i nigdy po 18.Dużo ruchu i wody mineralnej.Ograniczenie tłuszczu i węglowodanów.Ważna jest także suplementacja diety.

Sliwa189

Czechowice-Dziedzice

Data: 07.01.2007; 19:55

godzinka w miare intensywnej jazdy na rowerku (tetno 120-180) 3-4 razy w tygodniu powinna wystarczyc.

Sensibla

-I-

Data: 07.01.2007; 21:09

podobno dobre

OLIMP Thermo Speed Extreme Mega Caps

punkan

Pszczyna

Data: 07.01.2007; 21:31

Ta daje efekty... wiaderko tego g.... i wygladasz bosko... drugie wiaderko i jeszcze lepiej.. polecam

sunshinelady

Stąd:)

Data: 11.01.2007; 13:24

oooz zgrozooo nie jesc tłuszczy?? nie jesc po 18?? ratuujcie mnie!! kto takie bzdety pisze!!
po pierwsze tłuszcze mozna jesc a raczej powinno się je wcinac ale nie te trans ,tylko omega itp co do weglowodanów tez mozna ale ograniczyc! Po 18 tez można jesc ale posiłki potreningowe!
Pozatym mamy naturalne spalacze typu kofeina,wapn ,tłuszcze omega
i aby schudnąc trzeba zrobic bilans ujemny organizmu czyli wiecej spalac niz jesc
Ktos napsiał duzo ćw aerobowych no właśnie ze nie bo cw aerobowe mają to do siebie ze org. się szybko przyzwyczaja do nich i z czasem stają się mniej skuteczne im dłuzej biegamy jezdzimy na rowerze tym częsciej musimy wydłuzac trase, wiec najlepiej siłka ,gdzie mozemy sobie zwiększać obciązenie co powoduje ze miesnie potrzebują wiecej energii .dlatego lepiej 3x w tyg siłownia 2 razy aeroby . Cw. siłowe mają wysoką lub bardzo wysoką intesywnosc a aeroby niską lub średnioniską intensywnosc Pozatym jedynym skutecznym sposobem na szmuesznie org. do tego aby aby spalał wieksza liczbę kalorii nawet kiedy nie cwiczysz jest TRENING SIŁOWY

dziabol

Pszczyna

Data: 11.01.2007; 15:18

W obronie ćwiczeń aerobowych! Jak sama nazwa wskazuje "trening siłowy", dla mnie zwiększa siłę, a nie spala tłuszcz.Gdy ćwiczymy na siłę podnosimy ciężary o dużym obciążeniu, z małą ilością powtórzeń. Im większa ilość powtórzeń, tym większa wydajność energetyczna organizmu co za tym idzie bardziej się męczymy. Pomaga nam to w szybszym spalaniu tkanki tłuszczowej. Faktem jest że organizm przyzwyczaja sie do ćwczień aerobowych, dlatego zwiększa się liczbę tych ćwiczeń("bez pracy nie ma kołaczy"). Ćwiczenia te wykonuje się drabinkowo, czyli codziennie coraz więcej. Np, polecam 6 Weidera pamietać nie przekraczać 25minut ćwiczen i powodzenia mało kto wytrzymuje całość:P niestety nie wytrzymałem.

sunshinelady

Data: 11.01.2007; 15:31

ja jednak sądzę ze lepiej ograniczyc aeroby na rzecz siłowni w siłowni nadajemy kształt sylwetce a co do brzuszka to jest jedna zasada "miesnie brzucha ćwiczymy w kuchni a nie na siłowni":)

pozatym podaje suuuper str w kórej znajdziecie wiele porad na temat jak utrzymac,schudnąc ,poprawic sylwetkę i fachową pomoc!

http://www.super-sylwetka.home.pl/

swietna strona i pewno znajdziecie wiele wiadomosci ktore obalą tutejsze mity:)

sunshinelady

Data: 11.01.2007; 15:38

cytujee"Zgubną natomiast taktyką jest drastyczne ograniczenie kalorii i ćwiczenie wyłącznie aerobów gdyż jest to najprostsza droga do utraty cennej tkanki mięśniowej, spowolnienia metabolizmu i wytworzenia niekorzystnej sytuacji hormonalnej."

polcemam ten artykuł wszytsko się wyjasni ........
http://www.super-sylwetka.home.pl/aeroby_przydatne_czy_nie.html

pivvcio

Pszczyna

Data: 11.01.2007; 16:27

"Zgubną natomiast taktyką jest drastyczne ograniczenie kalorii i ćwiczenie wyłącznie aerobów"

Czytanie ze zrozumieniem się kłania :] Nikt nie pisał o zmniejszeniu ilości kalorii( wręcz przeciwnie) i robieniu ćwiczeń areobowych zarazem. Jeśli chodzi o to co piszesz to sprawa wygląda tak: chcesz zrobić rzeźbe treningiem na mase, powodzenia :D Przy spalaniu tkanki tłuszczowej najważniejsze jest długotrwałe obciążenie mięśni. Posiłki po treningowe po 18 tak ale tylko i wyłącznie wysokobiałkowe. Tłuszcze trans i omega? Eh to co mam jeść flore na kilogramy bo ma "omega'? Poczytaj o kwasach tłuszczowych o róznych łańcuchach.

Tak jak pisałem wcześniej polecam olej MCT.

Niestety czytanie forum i wiedza teoretyczna nijak przekładają się na praktyke w siłowni.

dziabol

Pszczyna

Data: 11.01.2007; 16:57

Zgadzam się z Pivem:) To o czym się gada często nie przekłada sie na praktykę, jednak potrzeba silnej woli na to wszystko.

sunshinelady

Data: 11.01.2007; 17:39

ktos napisał ze mz nie chodzi o mz , a o to co się je!dieta 1000 kcl którą wiekszosc stosuje jest zbyt niska
po 2 nikt nie kazał jesc flory bo w niej to pewno jakies setne gramy są tego tłuszczu wiec logiczne ze nic nie da wiec trzeba zachaczyc o ryby i ew o kapsułki myslałam ze to logiczne ale się myliłam
po 3 nie trzeba odrazu dzwigac 100 ton wystarczą mniejszcze obciazenia . jesli ktos chce dalej rozbudwac swą sylwetke to moze zwiekszyc kg siłownia z aero.. dadzą pewno "szybszy "
efekt
a po 4 "mase" jaką widujemy na zdj. i te kaloryferki na brzuchu to tak łatwo nie idzie wyrobic na to trzeba pracowac pare lat........... i nie pomoga zadne cw i spiecia dieta jest tutaj PODSTAWĄ
a po 5 to nadwaga nie tkwi w kg tylko w poziomie tnkanki tłuszczowej , otłuszczeniu organizmu
a po 6 TO JA NIC NIE WIEM :):) wiec co bede doradzać nie studiowałam ani dietetyki ani wych fiz. ani innych tam pokrewnych ...

pozdro for ALL :):)

ćwiczcie jak sobie tam chcecie wazne ze jest ruch:):)

pivvcio

Pszczyna

Data: 11.01.2007; 18:53

a po 7
pluszowy_elf napisał:
"a kto powiedzial, ze chce wygladac jak jakis pierwszy przerosniety sterydziarz?:>chce tylko zgubic pare zbednych kg, nic wiecej"

Więc droga słoneczna koleżanko trzym się tematu :)

sitek

ja to moge wiedziec Oczy:Niebieskie

Data: 11.01.2007; 20:19

ales po niej pojechal ;)

sunshinelady

Data: 15.01.2007; 22:02

"ales po niej pojechal ;)"

nic nie czułam nic nie widziałam wiec nikt i nic nie pojechał/o :-)po mnie:]

Nowi klubowicze

Nenturia1

Pszczyna