pless
W klubie od: 18.11.2006
Ilość komentarzy: 69
Ilość postów: 47
Ilość wyświetleń: 12667
Tyle ciepłych myśli z Tobą...
Będzie dobrze - Ty tylko walcz...
Nie poddawaj się...
A kto biegał za tą podhalanka?? :)
Ktoś tu ma bardzo przeterminowane informacje :)
Była wycofana i nie było szans na "złapanie Jej''.
Aktualnie mieszka u naszego kolegi i ma się fantastycznie.
I tak - koczowała tam pół roku - bo przez dokładnie tyle dwa razy dziennie Ją dokarmiałam.
Wielokronie próbowaliśmy ją z Zielenią Miejską złapać.
Godzinami wysiadywałam i walczyłam,żeby zaufania nabrała do mnie.
POMÓWIENIA i tyle.
A budę kto Jej załatwił??
Warto dodać że NIE BYŁO WTEDY FUNDACJ - BYŁAM OSOBĄ PRYWATNĄ MAJĄCĄ SERCE NA MIEJSCU.
Jak jesteś tak dobrze poinformowany/na, dlaczego nie napiszesz o Jej właścicielu??
Który podjechał i bez problemu Ją zabrał,ale uciekła??
Dlaczego sąsiedzi Jej pseudo właściciela nie pinformowali Cię,że była bita i dlatego stała się wycofana??
''Szczera osobo'' - masz rację nie wiem kim jesteś i nie obchodzi mnie to prawdę mówiąc.
Aaaa... Jeszcze jedno - jak zajmujesz się adopcją od ok.60 lat (suma naszych wiosen ;)) to skąd tu jest tyle bezdomnych zwierząt??
Skąd tyle krzywdy??
Dlaczego gdzie nie kopniesz jest bezdomny kot??
Z takim stażem, umiejętnościami i zaangażowaniem - wszystkie zwierzęta powinny być już wysterylizowane :)
A gdzie jesteś jak od lat odbieramy psy katowane przez właścicii?
- bo nie przyponam sobie ,żebyś nas w tym wyręczała.
I masz rację - na takim poziomie nie będziemy rozmawiać.
Bo zwyczajnie nie mam na to ochoty.
Ale mimo to pozdrawiam serdecznie - dużo wytrwałości w dalszym pomaganiu.
Bo to ciężka i odpowiedzialna praca.
"Szczera osobo"...
Oczywiście zapewne Ty poprawnie, odpowiedzialnie i sensownie zajmujesz się adopcją zwierząt ;)
Bo przecież na pewno nie jesteś osobą,która tylko i wyłącznie zajume się oczernianiem ludzi ;)
Zapewne kieruję swoje słowa do 'profesjonalisty'.
Hmm...
Tylko dlaczego o Twoich zacnych osiągnięciach nie słychać? :o
Bo zapewnie robisz to tak profesjonalnie,że aż niewidocznie :)
Dora "Lenko" - widzę,że Twoja świadomość w temacie 'wydawania' zwierząt do nowych domów jest niesamowicie uboga... ;)
Ale cóż - nie będę się tu w tym temacie rozpisywać ;)
Czy My czasem nie znamy się z innego forum?? ;)
To nieprofesjonalne podejście i pretensjonalny ton chyba właśnie o tym świadczy... :)
Albo raczej o Tobie? - Hmm... :)
W Punkcie i na terenie Pszczyny (i nie tylko) pomagamy już od kilku lat.
Pendrajw - nawiązuj znajomości i uśmiechaj się szeroko - żebyś ładnie w TV wypadł ;)
Lukas1107 - widziałeś kiedyś targ zwierzęcy??
Byłeś kiedyś na targu końskim??
Jakbyś miał o tym jakiekolwiek pojęcie takich głupot byś nie wypisywał...
http://www.dziennikzachodni.pl/rybnik/444902,targ-konski-w-kleszczowie-trzeba-zamknac-drastyczne-zdjecia,3,4,id,t,sm,sg.html#galeria-material
http://www.tvn24.pl/2219144,12690,0,1,1,nieludzko-traktowane,wideo.html
http://www.tvn24.pl/2226849,12690,0,0,1,wideo.html
Gdzie się tylko da - zamykają takie targi - ale nie - Pszczyna się chce szczycić - zobaczymy jaką fajną opinią zasłyniemy ;)
Weźcie i rozpędźcie się porządnie - ściana Was sama znajdzie.
Za chwilkę na plessie będą ciekawe filmiki z tym co się tam z czasem zacznie dziać (dopilnuję tego) - zobaczymy czy wtedy też będziecie tacy zadowoleni.
Bo już pominę,że warunków na to nie ma Pszczyna.
Chcą zarabiać na cierpieniu zwierząt?
- jaja sobie robią.
Pszczyna mogłaby się zająć czymś godnym uwagi,a nie czymś podobnym.
Tymczasem zapraszam na godne uwagi filmiki :)
Oglądajcie - przecież trzeba się przyzwyczaić do takich widoków.
Na wizerunek Pszczyńskiego dworca ma wpływ nie tylko wygląd zewnętrzny, ale także to co znajduje się wewnątrz - mam na myśli Panie w kasach :]
Nieuprzejme, niekompetentne, niedoinformowane, zmieniające w trakcie rozmowy kilkakrotnie zdanie ;]
A chyba powinno być ciut inaczej ;]
Rebeliantka... Wielokrotnie czytając Twoje komentarze uświadamiałam sobie jaki z Ciebie głąb. Ale teraz teraz to już poleciałaś. Z Twojego opisu widać,że kręcą Cię takie akcje... Ale nie musisz się z Nami tym dzielić. Odszedł młody człowiek - to raczej czas na chwilę zadumy... Refleksji... A Ciebie idiotko to kręci...
Ps. A łatwiej niż machać telefonem byłoby załączyć 'awaryjne światła' w samochodzie... [i tu znowu wychodzi ten straszny niedobór mózgu...]
Kretynka...
Borys... [*] ...
kojo74 pragnę Cię poinformować, iż na ulicy szkolnej jest bar. I wcale nie jest to Makuś.
Rebeliantka ja mam do Ciebie takie przesłanie...
Weź i się rozpędź, a ściana Cię sama znajdzie...
Chciałam jeszcze dodać,iż wydaje mi się,że Twój mózg ma niemal identyczne tatuaże jak Oni oboje [z Twojej bajki] i również wyjechał na wakacje...
12 lat?? Hahahahaha! Kpina...
Niech Go wogóle może nie zamykają...
Jak już to komin był regularnie czyszczony...
Jak zwykle wypowiadają się najmądrzejsi...
Kamila widzę,że Ty się pojawiasz wszędzie tam gdzie nie powinnaś. Z Twojego sposobu wypowiadania się [publicznie :o] wnioskuję,że tak do końca to Ty normalna nie jesteś...
Kamila... Kamila... Ojj widzę,że Ty w większości komentarzy pokazujesz jak wybitnie inteligentna jesteś...
Popieram zarówno pless1 jak i piotr_q-a bardzo ładnie Cię podsumowali... ;)
No i jeszcze Chucky...
A wiesz czego ja bym nie chciała?
Żeby kolejną ofiarą tego popaprańca było jakieś dziecko,czyjaś matka,ojciec,Brat,Siostra,albo Ty...
Bo jak taki psychol w podobny sposób rozładowuje swoje emocje to nie wiadomo co ciekawego przeczytamy kolejnym razem...
Jak już ktoś wcześniej napisał... "pomyśl... to nie boli" Chucky... :)
Samo zdarzenie jest przerażające i sprawia,że powinniśmy się zastanawiać kogo mijamy na ulicy... Bo osoby,które to zrobiły to mają nieźle zwichrowaną psyche...
Ale czytając niektóre komentarze zastanawiam się czy z osobami piszącymi wszystko chociaż w miare w porządku...
Na samym początku podpiszę się pod mądrą wypowiedzią 'gościa' skierowaną do sancho_pansy...
Ja też spotkałam się z kilkoma przypadkami gdzie pies,kot bądź człowiek będąc pod działaniem [jakiejś] presjii popełnia samobójstwo,po czym pośmiertnie ćwiartuje swoje zwłoki i umieszcza je w np. workach.
Następnie kamila_69... Widzę,że nie lubisz 'bezpańskich kundelków' otóż pragnę Cię uświadomić,że są One zarówno kundelkami jak i bezpańskimi tylko i wyłącznie przez nieodpowiedzialność człowieka. Ale zapewniam,że nie są One gorsze. Hmm... Masz taką super ekstra PUDELKĘ PINIĘ noszoną w torebce ;o tak? A powyżej zauważyłam,że przeszkadzają Ci psie odchody... Więc mam nadzieję,że jak tak sobie spacerujesz z tą Twoją odlotową PUDELKOM po Pszczyńskim Ryneczku to,że za Nią sprzątasz,bo chyba nie załatywia Ci się do torebeczki w której Ją nosisz... I jeszcze tak z ciekawości wytłumacz mi jak Ci te biedne psy jedzenie podkradają? Dorobiły sobie klucze z Twojego mieszkania? :o [i tutaj znowu przypominam,że głodne i bez dachu nad głową są przez ludzką nieodpowiedzialność]
No i jeszcze borys100... Może to Ty jesteś nawiedzony? dziewczyna nie napisała nic 'chorego' co mogłoby rzucić cień podejrzenia o Jej wybrakowanej psychice... [a w tym co napisała miała sporo racjii ;]
I to tyle by było ;)
Re: Buziak...
Masz rację... W każdy inny dzień też można iść na cmentarz i zapalić świeczkę... Ale to właśnie ten dzień 1.11 / 2.11 co roku sprawia,że cmętarz wygląda jak w żaden inny dzień w roku... To ten dzień mobilizuje do "przypomnienia" sobie o bliskich,którzy odeszli...
Re: xxx
Nawet nie pomyślałabym o tym, że mogłaby ich polcja zatrzymać... Nie mają czasu i radiowozów do takich celów ;]
No to Komenda już ładnie odnowiona... Teraz tylko wysłać wszystkich policjantów na jakiś porządny kurs "ludzkiego zachowania" i możliwe, że Pszczyńska Komenda byłaby "ładnie" postrzegana nie tylko z zewnątrz...
Wiem wiem - niewykonalne... ;]
No i znowu idzie się dopatrzeć idiotycznych komentarzy... Debilizm z powikłaniami...
Mariusz... [*] ...
Re Webster : Mi się nie zdarzyło zasnąć na kocu - tym bardziej jak mam pod opieką dziecko... Więc wiesz...
A co do tego gdzie utopiło się maleństwo to chyba nie ma się co dogadywać odnośnie tego szczegółu... Bo w tym momencie jest to najmniej istotna kwestia...
Aniołek [*] ...
Widzę,że małolaty znajdują sobie coraz ciekawsze "zajęcia".
Poprostu nieporozumienie...
Hmm... Bezmyślność to mało powiedziane... Ale teraz nie ma co "gdybać" i "obwiniać"... Życia to nikomu nie wróci... Ani nie doda "innym" więcej rozumu... Stała się tragedia... Zginął człowiek... Młody człowiek... Pozostaje jedynie współczuć Rodzinie [*]
Frix... Mówiłam,żebyś nie biegał po Grancie z nożem,bo "ktoś" się nadzieje... To Ty swoje... I masz... :P:P:P