pszczyna
W klubie od: 07.11.2006
Ilość komentarzy: 22
Ilość postów: 78
Ilość wyświetleń: 6102
lola to Ty napisałaś że wprowadza ludzi w błąd. Co do kodeksu pracy nikt tego nie neguje to pokazuje tylko że albo panowie nie mieli takiej podstawowej wiedzy wymyślając rezygnację Drąszkowskiego albo był to zabieg typowo pod publiczkę. Skoro plotka o wickach krąży po plessie to znaczy że puścił ją Skrobol.
To że Skrobol nie mówi tego oficjalnie portalowi nie znaczy że sam już decyzji nie podjął. Sam fakt trzymania dalej Drąszkowskiego jest haniebny po tym jak rzekomo zrezygnował. Kto ma przepraszać za wprowadzanie w błąd? Pless napisał że to nazwiska pojawiające się w kuluarowych rozmowach. Patricio napisał że na podstawie swojej wiedzy i doświadczenia uważa że te a nie inne osoby zajmą stanowiska wiceburmistrzów i podaje tok myślenia którym do tego doszedł na dodatek zastrzegając że nie jest tego 100% pewny. Dziewczyno przeczytaj wypowiedzi i artykuł dokładnie zanim znowu zaczniesz wszystkich strofować. To że ma zamiar mianować najpierw jednego a potem "rozważyć" czy drugi nie jest potrzebny nie znaczy że nie założył sobie już dawno że za pół roku będzie 2 konkretnych wicków a teraz musi tylko jakąś dobrą wizerunkowo drogę do tego stanu rzeczy przygotować. Jak by to wyglądało po wyborczych obietnicach wrzucenie jednak 2 wicków od razu? Tak może po jakimś czasie stwierdzić że za ciężko się pracuje w 2 osoby i potrzebują trzeciej.
aaarste, od jakiegoś czasu już apeluję to co niektórych na tym portalu. Nie mierzcie innych swoją miarą. To że ty byś się sprzedał i komentował za pieniądze nie znaczy że inni też.
Piszę w temacie mój drogi. Wszystkim urzędnikom płacą a my rozliczamy ich z tej pracy. Czy są warci naszych pieniędzy czy nie. Nadzór nad inwestycją był bardzo dobry skoro szybko wykryto błędy wykonawcy i dopilnowano by je usunął (wykonawca poniósł koszty zerwania całej warstwy asfaltu i położenia go na nowo). Chciałbym aby ktoś taki jak Kraus był burmistrzem Pszczyny. Byłby znakomitym przeciwieństwem dla Skrobola który nawet firmy od fotoradarów nie potrafi dopilnować i pozwala żeby dane osobowe wpadały w nieuprawnione ręce ( o tym było dzisiaj w GW)
Arste. Tak Kraus jak Skrobol mają płacone za swoją robotę. Rozliczamy ich z tego czy się z tej roboty wywiązują dobrze i są warci naszych pieniędzy czy nie. Co do drogi to Bielskiej to jest skończona. Przejście podziemne to odmienny temat nie jest częścią drogi da się bez niego spokojnie jeździć. Właśnie dlatego że Kraus dobrze nadzorował budowę szybko odkryto błąd wykonawcy i był zobowiązany na własny koszt położyć jeszcze raz asfalt (zazwyczaj takie sprawy wychodzą po tak długim czasie że już nie można wykonawcy do niczego zmusić). Naprawdę wmawianie ludziom że zbudowanie dobrej drogi i przejazdu pod torami jest karygodne i dyskwalifikujące zakrawa o śmieszność.
Hubertusie nie stresuj się tak. Wiem że oderwanie się Tetli po tylu latach od stołka musiało być dla niego szokiem. Mimo wszystko jest zmiana na lepsze. Mamy na stanowisku starosty człowieka który jest specjalistą między innymi od inwestycji i dotacji. Jest młody energiczny i zmotywowany do działania w interesie powiatu. Do tego bezpartyjny (choć popierany przez PO). Zawsze narzekali wszyscy na plessie że nie ma nikogo młodego, wykształconego z pomysłami i wiedzą. Teraz jest Sadza który spełnia te wszystkie kryteria. Dajcie pracować, ocenimy wyniki za 4 lata.
Ola po pierwsze ortografia ale to szczegół. Najważniejsze to to że z projektem gmina nie ma nic wspólnego jest to inwestycja wojewódzka na wojewódzkiej drodze. Wciskanie wszędzie Skrobola naprawdę jest trochę męczące. Za niedługo ktoś napisze żeby nie przeceniać roli Boga w stworzeniu Świata bo Skrobol też tam był i czuwał :)
Skrobol powiedział że poczuwa się do odpowiedzialności za fotoradary. Bardzo mnie to cieszy bo w końcu to był jego pomysł który zwalił na Drąszkowskiego gdy nie wypalił. Mam nadzieje że Skrobol zdania nie zmienił i poczuwa się również do tego
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,8746395,Straz_miejska_z_fotoradarem__Na_granicy_prawa_.html
Ani ten rocznik ani ta szkoła ale dziękuję, poczułem się młodziej o 9 lat :)
Co do światopoglądu to mało w tej kwestii nie ma dla mnie znaczenia. Nie miałbym pretensji do burmistrza gdyby się przyznał wcześniej albo przynajmniej przeprosił. Właśnie to jest dla mnie ważne w tym przypadku. Został wybrany w demokratycznych wyborach ale to nie znaczy że nie należy się zwykłe przepraszam. Nie wiem kogo masz na myśli mówiąc o bliższych mi poglądach ale jeśli pełni funkcję publiczną będę oczekiwał od tej osoby tego samego czego oczekiwałem od burmistrza.
Pozdrawiam.
A kto powiedział że mam takie zdanie jak PO? Ja mam takie zdanie o większości forumowiczów a nie o wszystkich mieszkańcach Pszczyny. Nie odmawiam nikomu własnego zdania tylko pisania kompletnych bzdur niczym nie popartych i oczerniania ludzi. Uważasz że wolność słowa dotyczy wypowiedzi na temat polityków a nie dotyczy osób prywatnych? Skoro ktoś może napisać że polityk to krętacz dający tylko o własny tyłek to dlaczego nie mogę napisać że większość osób tu piszących to niewdzięczni głupcy?
Fakt powinni być rozliczani i są. Przy każdych wyborach. Widzisz jakąś prawidłowość co do oceny pracy Posła przez ostatnich kilkanaście lat? Czyżby coraz lepsze wyniki z wyborów na wybory? Ludzie ocenili. Tylko nie mów że są zaślepieni kłamstwami. Do wyborów przeciętny człowiek posiada tyle samo informacji na temat kandydata. Oczywiście możesz powiedzieć że ponad 40 tysięcy ludzi to ślepi idioci ale jeśli tak to proponuje im to przekazać podpisując się imieniem i nazwiskiem, będzie zabawnie:-)
Co za niewdzięczna hołota. Wtorek rano a wy zamiast pracować idiotyzmy wypisujecie. Na zasiłku i czasu za dużo czy pieniądze pracodawcy marnujecie? Komuś się udało coś w życiu dla innych zrobić a nie tylko dla siebie. Ale przecież nikt nie może odnieść sukcesu! Nie, wszyscy powinni prezentować takie dno jakie większość tu piszących prezentuje. To by się wam najbardziej podobało! Najlepiej jeszcze Posła oskarżcie że to przez niego pada od 2 tygodni. Już mnie nic tutaj nie zdziwi . Dno i nieróbstwo!
A co do pomocy jeszcze to myślisz że ktoś wyskoczy na ulice i krzyknie te stary nie miałem co do gara włożyć miałem, problemy, wszystko mi się sypnęło no ale poszedłem do T.T pomógł i teraz jest dobrze? Ludzie się wstydzą swoich problemów i nie będą się z nimi afiszować więc wszystkie takie sprawy przechodzą po cichu i bardzo dobrze. Ale jak Ty sloganem o pomocy kolesiom wyskakujesz to ręce opadają.
Piszesz tak jakby interpelacje czy zapytania poselskie miały jakikolwiek wpływ na jakość pracy. Wiesz w ogóle na czym to dokładnie polega? Będąc w partii rządzącej zamiast pisać setki pism z pytaniami i czekać tygodniami na odpowiedz wystarczy pewnie wziąć telefon do ręki i się zapytać. Co złego zrobił Szostak? On nic nie robi oprócz lansowania się więc co miał zepsuć skoro w tym akurat jest dobry? Podaj choć jeden konkretny przykład co zrobił. Obiecywał wyremontowany dworzec, nie ma. Obiecał obwodnice, nie ma. Jeszcze na dodatek kłamał w kampanie mówiąc że poprzednik tak słabo pracuje że zostało do wykupienia jeszcze 70 działek pod obwodnice kiedy naprawdę do wykupienia były 2 i on nawet wykupienia tych 2 do skutku nie potrafi doprowadzić. Każdy popełnia błędy w życiu i należy wybaczać. Nie zgadzam się natomiast z wystawianiem agentom laurek w postaci honorowego obywatelstwa czy wyboru na burmistrza. Nikt ich wieszać nie chce czy wypędzać z domu. Niech sobie żyją po cichu i w spokoju ale z dala od wysokich stanowisk. Jeszcze co do sukcesów burmistrza to jako pierwszy z dotychczasowych zatrudnił sobie osobistego fotografa w urzędzie który tylko lata za nim i mu zdjęcia cyka, za naszą kasę. I nie pisz że wspaniale ciągnie zaczęte inwestycje bo jak zapytasz kogoś znającego ciut więcej szczegółów to się dowiesz że to jest wyłączna zasługa Krausa. I nie rób z Szostaka ofiary złej komuny bo to dzięki temu ustrojowi i współpracy doszedł tak wysoko. Znasz kogoś innego kto został dyrektorem szkoły w tak młodym wieku? Wiadomo że wtedy stanowiska dyrektorskie były w większości zarezerwowane dla towarzyszy. Ofiary od katów tego ustroju da się i trzeba oddzielać.
Dobrym człowiekiem? No faktycznie donoszenie na kolegów ze studiów żeby przyśpieszyć karierę jest godne pochwały! Wiesz, wyślij mu kwiaty najlepiej no i ufundujemy jako mieszkańcy nagrodę imienia TW Ryszarda żeby dać dzieciom godny wzór do naśladowania:) Inne pomysły uświetnienia jego wiekopomnych zasług w dziedzinie sprzedawania kolegów mile widziane! To w temacie Szostaka a co do Tomczykiewicza to sprawde z Szostakiem nie on wyciągnął chociaż wszyscy mu to przypisują. Co do Tomczykiewicza podziwiam za to że potrafi pomagać prostym potrzebującym mieszkańcom Pszczyny bez rozgłosu i nie chwaląc się tym. A co do Spyry to jeśli sądzisz że to zmiana tematu znaczy że nie potrafisz na niego spojrzeć w całości a ogarniasz wyrywki. Tak zresztą jak większość forumowiczów, odnosicie się do tematów jakby nic przed danym zdarzeniem nie miało miejsca ani znaczenia i posługujecie się sloganami przeczytanymi w takich artykułach jak ten Pana Spyry. Pisząc tu czuję się jakbym rzucał grochem o ścianę ale mam nadzieję, że znajdzie się choć jedna osoba która zdecyduje się sama zebrać fakty do kupy i ocenić nie kierując się opiniami innych czy jak w niektórych przypadkach czystą zazdrością
Nikt Ci tego pamelko nie zabrania. Problem w tym iż mimo iż portal jak wiadomo jest tubą Skrobola dotychczas nie mogłem narzekać na cenzurę w jakimś większym stopniu. Niedawno się to zmieniło a tym razem to już szczyt. O wazelinie pisałem dlatego że twoja wypowiedz brzmi jak wiersz na cześć burmistrza i kolegów. Nie pokusiłaś się nawet o powierzchowną analizę sytuacji. Wygląda ona w skrócie następująco: Pan Spyra miał zostać honorowym obywatelem i jego zasługi dla kultury są niepodważalne problem w tym że w IPN jest zidentyfikowany jako TW Piotr. Nie mam nic specjalnie przeciwko niemu bo nie wiem czy komuś zaszkodził ale robienie honorowego obywatela z agenta jest niepoważne i przysporzyłoby miastu wiele negatywnego rozgłosu. Pan Spyra uniesiony chyba dumą bo innego wytłumaczenia nie widzę postanowił "zaatakować" pierwszy i stworzyć wrażenie że rezygnacja z nadania mu honorowego obywatelstwa jest zemstą za krytyczny artykuł w którym, nie wnikając już czy ma cokolwiek wspólnego z prawdą, posłużył się językiem tak prostackim że gdyby się nie podpisał w życiu nie uwierzyłbym że mógł to napisać starszy wykształcony człowiek który pół życia poświęcił krzewieniu kultury! Moim zdaniem sam idealnie wpisał się tym tekstem w obraz jak sam to nazwał "politykiera"
Napiszcie proszę co sądzicie! Zamieściłem komentarz wyrażający moje zdanie na temat wazeliny jaką uprawia Pamelka i został on po 10 minutach usunięty. Nie zawierał wulgaryzmów. Nikogo nie obrażał moim zdaniem.
Projekty PiS były tak nieprawdopodobnie fatalne że gorszych się nie da zrobić więc nie wiem skąd te informacje bierzesz:P
Nie pasuje Ci? Nie spaceruj tam, taka praca. Potrzebna zważywszy na to ile rocznie piłek jest kradzionych. W własnej firmie pozwoliłabyś wynosić maszyny i materiały?
Dla wiadomości zakompleksionych forumowiczów:
1. Opłata za roczny karnet (nieograniczony wstęp na pole przez cały sezon) wynosi około 2tys. złotych (taniej niż wypad na narty czy wyjazd na tydzień na wakacje) dla młodzieży opłata jest niższa.
2. Poszukiwaczy fauny pszczyńskiej zapraszam na pole około 7 rano, praktycznie codziennie można zobaczyć sarny i zające pasące się na polu
3. Przez okres 3 lat były prowadzone na polu darmowe lekcje gry. Spotkały się z zainteresowaniem mieszkańców Tych, Katowic, Bielska i wielu innych miast, Pszczyniaków było niewielu.
4. Nie ma zakazu wstępu na pole golfowe, jedyny warunek to nie przeszkadzanie graczom, którzy na dodatek ciekawskim zawsze chętnie wytłumaczą to i owo na temat golfa
5. Rozbudowanie pola do 18 dołków pozwoli na organizację prestiżowych zawodów a dopiero takie są wstanie wypromować nasze miasto.
Już głębiej bez wazeliny się wejść nie dało. Te pytania były tendencyjne i ewidentnie pod kandydata. Jeśli pan Szostak będzie unikał trudnych spraw będąc burmistrzem(oby nie) tak jak trudnych pytań to gratuluje kandydata.
Najlepsi byli ludzie sprowadzeni do klaskania p. Szostakowi. Ciekawe gdzie uczyli takiej manipulacji uczniami, może na WUMLu?