Prezentacja klubowicza

kajtek

P-na

W klubie od: 13.08.2006
Ilość komentarzy: 20
Ilość postów: 45
Ilość wyświetleń: 9088

one nation under the groove

Formularz kontaktowy

Komentarze (20)

kajtek

Zespół Giflof pochodzi z Tychów.

zobacz komentowany news »

kajtek

jamal jamal jamal ! :)

kajtek

3'44 - czy czas umieszczenia tej sytuacji w filmiku to tylko przypadek? ;)

poza tym życie pozagrobowe wgniata :)

kajtek

Jaume Balaguero i Paco Plaza

kajtek

Oczywiste jest, że nie wszystkim da radę dogodzić. Zwykle (na plessie to chyba nawet zawsze ;-) ) znajdą się 'krzykacze' i 'maruderzy', którym to nic nie odpowiada, ale też chyba nic specjalnego nie robią. Dziwne więc, że to Wy - szanowni niezadowoleni - nie siedzieliście w jury. Brałem udział w warsztatach prowadzonych przez jurorów i mogę powiedzieć jedynie tyle, że były przeprowadzone profesjonalnie. Pomijając kilka błędów logistyczno-organizacyjnych, nie mogę się do nikogo/niczego przyczepić. Jurorzy sympatyczni i znają się na swoim fachu. Krzykaczom proponuje na drugi raz samemu po prowadzić/zorganizować warsztaty/przegląd/cokolwiek, tudzież wziąć choćby w takim przedsięwzięciu czynny udział i dopiero wtedy wypowiadać się, komu brakuje rock'n'rolla a komu nie. Bo jak ktoś nie wychodzi na scene poobdzierany, nawalony jak kopara, z fają w papie - to już jest mało rock'n'rollowy, prawda?

zawiedziona:
"jestem zawiedziona poziomem kapeli, która wygrała. dno totalne.
uważam, ze jury powinno zwracać uwagę także na odbiór danej muzyki przez słuchaczy. nie polecam oraz nie wybieram się w przyszłym roku. "

Szanuję Twoje zdanie, masz do niego prawo i cieszę się, że się nim dzielisz. Szkoda tylko, że wszystkim niezadowolonym brakuje odwagi, żeby się podpisać. Ja gram w zespole Pomau, z werdyktu jury jestem niezmiernie zadowolony (bo przecież chyba każdy lubi od czasu do czasu coś wygrać, prawda? to chyba nie grzech cieszyć się z własnego zwycięstwa?). Co do odbioru muzyki przez słuchaczy - sto procent racji, podpisuje się pod Twoimi słowami. Musi to być wzięte pod uwagę, bo muzyka jest przecież dla ludzi. Jednak ktoś przegląd musi rozpocząć, a wtedy niekoniecznie są tłumy pod sceną (w tym roku chyba nawet pod wieczór tych tabunów nie było:) ) więc w jaki sposób ocenić odbiór muzyki przez... pustkę pod sceną?

Poza tymi wszystkimi szczegółami, trzeba też umieć przyjąć czy to zwycięstwo czy porażkę z honorem. Jasne, super jest wygrać, każdy to lubi, każdy o tym marzy, byleby nie zadzierać nosa. Przegrywanie to nic przyjemnego, ale to też nie powód do opluwania innych. Szanujmy się nawzajem, szanujmy pracę, gusta i opinie innych ludzi. Muzyka łagodzi obyczaje, nie powinna dzielić między 'lepszych' i 'gorszych' czy 'rock'n'rollowych' i 'nie-rock'n'rollowych'. Bądźmy po prostu sobą :)

kajtek

franca.. ? :) muzyka to nie zawody, mam nadzieję, że wszyscy sobie z tego zdają sprawę. no offence :)

peace

kajtek

pomau live band ;) ale to szczegół :)

kajtek

1) 24 marca 2004 w Bugsy zagrało KSU
2) Maciej Maleńczuk ostatni raz śpiewał w Bugsy w 2007 roku

kajtek

Mój komentarz nie miał na celu uderzenia w złe decyzje jury co do wyboru kapel konkursowych, wyraził jedynie moje ubolewanie co do zaistniałej sytuacji. Szkoda, że pszczyńskich bandów jest coraz mniej - swego czasu w naszej okolicy działało naprawde dużo zespołów. Mam nadzieję, że w przyszłym roku sytuacja będzie odwrotnie proporcjonalna do tegorocznej :)

kajtek

nie ma reprezentacji pszczyńskiej :(

kajtek

Pierwsza płyta zespołu Stanisław Sroka Trio to „Heart Attack”
pozdrawiam

kajtek

"dobre miejsce dla Pszczynskich "zwolennikow Rocke" "

no i bardzo dobrze :)

pozdrawiam pszczynskich zwolennikow rocke i nie tylko ;)

kajtek

Bardzo fajna knajpka. Profesjonalna i miła obsługa :), klimat piwnicy sprzyja spokojnemu spożywaniu napojów wyskokowych acz nie tylko . Można także trafić na miły dla ucha koncert, a co za tym idzie - dobrą imprezę na stołach. Zdecydowanie POLECAM !
pozdrawiam

kajtek

pytanie 2:
nagrody 2001: miesięcznika "Tylko Rock" - "Płytowy Debiut Roku" za album "Uwaga jedzie tramwaj", oraz Fryderyka w kategorii "Album Roku - Muzyka Alternatywna"

kajtek

Tegoroczny przegląd był, moim skromnym zdaniem oczywiście, naprawdę bardzo udany. Lekkim niedociągnieciem jedynie było to, że tak naprawdę nikt nie wiedział o tym, iż trzeba zaprezentować się z zespołem w dniu warsztatów - wystarczyłaby najzwyklejsza informacja o tej sytuacji i na pewno wyjaśniłaby to niedociągnięcie.

Co do samych zespołów - poziom był wyrównany i wysoki zarazem. Do grona moich faworytów należały zespoły:

Jimmy Esposito - za energie, czad i super wokal - szacunek chłopaki i dziewczyno, czuć było rock'n'rolla !!

Uwaga - niestety w dniu przeglądu nie słyszałem, natomiast dane mi było posłuchać dzień wcześniej. Wszystkich krytykantów proszę aby zwrócili uwagę nie tylko na super-mega-hiper wymiatanie techniczne na swoim instrumencie, ale także na pewne aspekty oryginalności w zespole. Przeglądy mają na celu poszukiwania zespołów nie tylko 'wymiatajacych' solówki w kosmicznych prędkościach, ale PRZEDE WSZYSTKIM mają pokazywać grupy SOLIDNIE GRAJĄCE, INTERESUJĄCE, INNE OD CAŁEJ RESZTY. I właśnie takim zespołem jest UWAGA. 4 dziewczyny, co dzisiaj jest naprawdę nielada rzadkością. Byle do przodu ! I wydajcie dobrze kase :)

Co do zwycięzców - muza lekka, łatwa i przyjemna. Może się podobać, rośnie nam coś w stylu nowego Myslovitz i nadchodzi jakaś (znowu?) fala gitarowego, takiego może brytyjskiego, grania. Co do brzmienia - słuchałem na warsztatach i ogólnie duży plus za selektywność (na którą zwrócił uwagę cały skład jury) Powodzenia w karierze.

Ogólnie, wszyscy grający - musimy koniecznie pamiętać o POKORZE ! Pokora, głowa w dół i ĆWICZYĆ, ĆWICZYĆ, ĆWICZYĆ, ĆWICZYĆ..... samo nic nie przyjdzie :)

To wszystko jest oczywiście tylko moim skromnym zdaniem, wszyscy się w końcu cały czas uczymy i trzeba się wspierać :)

pozdrowienia

kajtek

łoł, faktycznie zdjęcie miodne :) ja już mam sentyment do tej imprezy, z roku na rok jest coraz ciekawsza. do zobaczenia w tym roku !
pozdrowienia

kajtek

to co ma na twarzy to makijaz jaki mozna bylo sobie zrobic w pokojowej wiosce kryszny na woodstocku :)

Fafel: dzięki za pamięć :)

pozdrowienia

kajtek

bondziorno :) doszukałem się małego błędu: nasz wokalistka to nie Adam Gieroszka, tylko Adam Sobota ;) poza tym wszystko sie chyba zgadza.

@fafel: bydlaku, uczyc sie a nie na necie siedziec ;)

pozdrawiam

kajtek

mysle, ze nie nalezy zbytnio przejmowac sie tak durnym komentarzem. ludzie potrafia byc okropni i zachowywac sie niesmacznie, naprawde szkoda nerwow... w imieniu zespolu purpleline dziekuje za zaproszenie nas na ten koncert - mam nadzieje, ze udalo nam sie w jakis sposob pomoc Dawidowi. Dawid - trzymamy kciuki za Ciebie !

• Strona
  • 1
  • z
  • 1

Powrót

Nowi klubowicze

adzka90

Miedźna
w klubie od: 2025.04.22

agata25

Polska