Pszczyna
W klubie od: 11.08.2006
Ilość komentarzy: 2
Ilość postów: 2
Ilość wyświetleń: 1114
Pizza w BIG PIZZA to nie jest klasyczna pizza. Jest to raczej coś rodzaju focaccii, tyle że z przecierem pomidorowym. Polacy (podobnie jak Amerykanie z Pizza Hut) lubują się w grubych ciastach z milionami dodatków.
Pizza to cieniutkie ciasto i 2 (sos, mozarella) do pięciu (salami, oliwki, papryka itd) dodatki. Moim zdaniem jeśli chodzi o pizzę - najlepsza jest w Bugsy.
Proszę pamiętać - mówimy o włoskim specjale, który co prawda nie jest chroniony normą czy logo europejskim ale ma swoją specjalną formę. Podobnie oscypek - to ser z mleka owczego, wędzony lub nie specjalnie przygotowywany a nie wszystko jedno jaki słony twardy ser o kształcie oscypka. Czy chorizo, teraz kabanos, szynka parmeńska itd. Kto w warunkach pszczyńskich chciałby zjeść PIZZĘ - musiałby udać się do Bugsy. Pozdrawiam.
Witam.
Każdy mieszkaniec Pszczyny otrzymał informację o przygotowywanym studium zagospodarowania przestrzennego, do którego mógł wnieść uwagi.
Jeśli w tym przypadku powstaje dylemat uważam, że należałoby zatem:
1. przeprowadzić referendum
2. wydać ostateczny plan zagospodarowania zgodny "wolą ludu".
Jeżeli, jak to bywa w naszym kraju, znajdzie się ktoś, kto będzie dążył do zmiany tegoż planu działając z pobudek finansowych lub duchowych - trudno, tego się uniknąć nie da.
Do "mieszkańca": uważam, że dzieci piją jak się nudzą i na pewno cmentarz tego nie zmieni lecz np. darmowa rekreacja czyli możliwość czynnego spędzenia wolnego czasu (zapraszam do dawnego amfiteatru). Poza tym handlowcy tudzież inni pracodawcy oraz osoby przez nich zatrudniane płacą podatki z których miasto się utrzymuje.
Kończąc - mało mnie interesuje, czy po mojej śmierci na cmentarz będzie 5 czy 15 min. drogi. Jeżeli moja rodzina nie będzie mnie chciała odwiedzać to i jak grób będzie za płotem - będzie im za daleko!
Wierzę w rozsądek nowego Burmistrza i mam nadzieję, że jeżeli dojdzie do konfrontacji będzie pamiętał o wynikach internetowej sondy (i zapewne podobnych w referendum, jeśli się odbędą).
W innym przypadku mam pewien pomysł, ale poczekam na rozwój sytuacji.
Dziękuję i pozdrawiam.