GoczaĹkowice
W klubie od: 17.06.2006
Ilość komentarzy: 63
Ilość postów: 0
Ilość wyświetleń: 3428
jw. :D
nie no, każdemu mieszkańcowi Pszczyny zasłonięta tablica spędza sen z powiek. Chyba komuś zabrakło pomysłu na materiał filmowy, że zajmuje się takimi pierdołami.
@dragonn
W tym roku nie mamy na co liczyć. W marcu napisałem maila do UG i dostałem odpowiedź, że przebudowa ulicy Jeziornej miałaby się odbyć na zasadzie porozumienia 3 partnerów tj. Powiatu Pszczyńskiego oraz Miasta Pszczyna i Gminy Goczałkowice-Zdrój. Niestety na tym etapie Miasto Pszczyna nie wyraża woli współpracy z uwagi na brak środków finansowych i pilniejsze potrzeby. Poza tym Gmina realizuje już dużą inwestycję z Powiatem jaką jest przebudowa ul. Uzdrowiskowej i też nie ma kasy na zaczęcie nowej jeszcze w tym roku, ale jest szansa aby kolejną ważna inwestycją drogową była przebudowa u. Jeziornej, ale sprawa ma się pojawić dopiero przy konstruowaniu budżetu na następny rok.
Swoją drogą pless.pl mógłby nie sugerować internautom na jaki zespół mają głosować. Skoro jest 5 do wyboru to dlaczego jeden jest wymieniony w tytule?
typowo polskie. pokłócić się w komentarzach nawet o byle pierdołę. Ludzie dajcie na luz. Nudne, nie nudne. Nikt Wam tego oglądać nie karze i nikt Was też do odwiedzenia bednarskiej nie zmusza. A skoro grupa ludzi chce zrobić jakieś wydarzenia przy którym część osób będzie się dobrze bawić to niech to robią nawet codziennie. Nic Wam do tego. Z Waszych pieniędzy to nie będzie finansowane. Każdy ma różne zainteresowania i różne potrzeby spędzania wolnego czasu. Dopóki jeden drugiemu nie wchodzi w drogę to niech robi co się mu żywnie podoba. Tak to wygląda w normalnym świecie. Mnie tam Harlem Shake też się trochę przejadło ale z chęcią zobaczę jak to wyszło w Pszczynie.
pomimo całej mojej niechęci do straży miejskiej dobrze się stało (stanie), że straż miejska nie zostanie zlikwidowana.
po pierwsze szkoda miejsc pracy
po drugie pieniądze, które zostałyby zaoszczędzone na straży miejskiej nie wróciłyby do podatników tylko zostały wydane na coś innego więc o oszczędności też tutaj nie może być mowy.
po trzecie straż miejska jest jaka jest ale wiele prozaicznych spraw załatwia. oczywiście są to błahostki, ale gdyby jej nie było trzeba by było wzywać policję.
Jestem za reformą straży miejskiej bo w obecnej formie nie służy ona obywatelowi tylko urzędowi o czym się sam przekonałem, kiedy prosząc ich o pomoc w błahej sprawie kompletnie mnie olali.
Likwidacja straży miejskiej miałaby sens tylko wtedy gdy mielibyśmy do czynienia z działaniem ogólnokrajowym i jednoczesnym zwiększeniem etatów w policji i stworzeniem odpowiedniej komórki do spraw utrzymania porządku w mieście. Natomiast takie jednorazowe usunięcie straży w Pszczynie nic nie da bo Policja z tego powodu etatów nie zwiększy. Dlatego biorąc pod uwagę aktualną sytuację jestem za zreformowaniem straży. Nie popieram ich działam w obecnej formie, ale likwidacja nic tutaj nie da.
a czy koleje śląskie są w stanie w ciągu pół roku zwiększyć tabor z około 20 pociągów do około 70? Bo tyle mniej więcej będą potrzebować. To po pierwsze. Po drugie - Co z kolejarzami? Z tego co słyszałem 1900 osób ma zostać zwolnionych, z tego około 600 ma szansę liczyć na zatrudnienie w kolejach śląskich.
@Cirka
Mnie też się niektóre poglądy JKM nie podobają. Jestem pewny, że jeśli Krowin dostałby się do władzy to takiej reformy edukacji nie byłby w stanie zrobić bo fizycznie byłoby to niemożliwe. Niektóre jego pomysły są nierealne, ale i tak uważam, że na chwilę obecną nie ma w Polsce lepszej alternatywy dla obecnych partii.
do wkurzona pszczynianka:
Jeśli masz bilet to nie masz się czym przejmować.
Napisz odwołanie, skseruj bilet i wyślij to do urzędu miasta. Jeśli odwołanie będzie dobrze napisane to powinni to uznać.
chyba że skończyłeś już 13 lat. wtedy wystarczy Twoja zgoda podpisana w obecności Twojego opiekuna.
To się jeszcze okaże czy skończą w terminie. Ta sama firma, miała do 15 listopada skończyć remont ulicy głównej w Goczałkowicach, dalej pracują.
xvr
nikogo nie zabrakło. w naszym okręgu na nową prawicę nie zagłosujesz, bo nie została zarejestrowana. Dlatego ja oddaję nieważny głos.
Jeśli Placha miała takich wyborców jak właśnie "wyborca" to ja dziękuję.
ładnie sobie to placha wymyśliła. tuż przed wyborami:)
p.s. a kto wyremontuje istniejący odcinek, który po kilku latach użytkowania jest w fatalnym stanie?
buziak
o co Ci chodzi?
Maćkowski i komitet mieszkańcy z inicjatywą startowali. Placha nie startowała bo była zastępcą wójta. co do Zubera i Pabina to nie mam pewności, ale pewnie uznali, że nie mają szans i dlatego rok temu odpuścili. Nie widzę tutaj nic złego w tym, że teraz kandydują. przecież ktoś musi.
w miejscu publicznym nie wolno spożywać alkoholu, a w pubie możesz więc pub nie jest typowym miejscem publicznym. właściciel ma prawo decydować, kto tam może wejść, a kto nie i również ma prawo Cię z takiego lokalu wyrzucić więc dlaczego nie może decydować czy można w nim palić papierosy czy nie?
jasmin7 co do palenia w domu to właśnie o to chodzi, że Ty dobrowolnie decydujesz się nie palić jeśli masz dziecko, a nie państwo Ci to nakazuje. to jest ta różnica.