Studzionka
W klubie od: 22.05.2006
Ilość komentarzy: 51
Ilość postów: 1
Ilość wyświetleń: 3121
@olaboga
Załóż firmę, zatrudnij pracownika i jeszcze daj Mu zarobić... Hah... Śmiech na sali...
"Mieszkańcy Studzionki w zdecydowanej większości chcą odłączyć się od Pszczyny i przyłączyć do Pawłowic." - śmiech na sali...
I tak przez referendum to nie przejdzie. Wymysł paru pachołków i tyle... Debilne argumenty i "hurra", że Pawłowice kasą sypną... Wolę zostać z biedną Pszczyną niż sprzedać się Pawłowicom...
A gdzie "Kawiarenka Kibic" przy boisku LKS Studzionka ?? Na każdym meczu telebim !
Kiedyś był dyrektorem w Studzionce i Ci co Go pamiętają, maja dla tego faceta ogromny szacunek, każdy wiedział, że pan Krystian "chodził w czerwonym krawacie", ale z tego co mi wiadomo, zawsze robił wszystko dla ludzi, a nie na przeciw...
Może zrobił błąd nie przyznając się do pewnych spraw, choć jak było na prawdę, to tylko Jemu wiadomo... Jak dla mnie jest jak najbardziej prawym obywatelem, a w większości opinii ludzi których znam, to ta cała sprawa była wyłącznie nagonką na Niego, bo "komuś" się nie spodobały Jego rządy...
A kaj OSP STUDZIONKA...???
http://www.ospstudzionka.pl/index.php?strona=podatek
Fakt faktem - w Studzionce mało co się robi, wiem bo TU mieszkam, główne inwestycje są wykonywane "z własnej inicjatywy" - czyli z jak najmniejszym nakładem pieniężnym i jak największym zaangażowaniem społecznym (czyt. ochotników) oraz z szukaniem jakichkolwiek sponsorów, rzadko kiedy "władze" sołectwa mają się czym pochwalić...
Wystarczy wspomnieć postawę Ochotników Straży Pożarnej, którzy z własnych pieniędzy (za powódź) oraz wyłuskanych z najróżniejszych "instytucji" sfinansowali w większości zakup nowego wozu szybkiego reagowania... Już od dawna nikt nie liczy na "władzę" w sprawach "finansowych", LKS tak samo już zarabia sam na siebie mając wy*ebane na "politykę", lecz dróg i reszty publicznej infrastruktury nie da się od tak zrobić, a na Pszczynę raczej niema co liczyć - ma dość własnych problemów...
Co do przynależności do Pawłowic, to mogą mi nawet gruszki na wierzbie obiecać, ale że żech je od urodzynio hanysem, to nie chca mieć nic wspólnego z tymi gorolami...
Studzionka i tak zawsze bydzie wielko... Pozdro... ;-]
To samo miejsce co jakiś czas temu... :-/
http://www.wiadomosci.pless.pl/wiecej.php?action=pokaz&id=13889
Jeśli remontem można nazwać wsypanie do dziury sypkiego asfaltu i uklepanie go łopatą, to droga wojewódzka nr 933 jest nieustannie "modernizowana"...
Szkolenie dla rolników... w betonowej wiosce...
Pawłowice - śmiech na sali...
rosomak, tak to już jest w tym naszym pięknym kraju, że większości rodaków media już dawno zrobiły wodę z mózgu, czego się naczytają w "Fakt'ach" i innych gównach mają za całkowitą rację - zero swojego przemyślenia, a nawiązując do alkoholu, to niedługo może jeszcze wejdzie następny przepis i Policja zacznie pieszych "kontrolować", bo jakież to zagrożenie Oni powodują, a do wypełniania obowiązków Policji trzeba będzie powołać następną jednostkę mundurową, bo nasze "kochane" "smerfy" będą się kryć po krzakach z alkomatami i "suszarkami"... Pozdro...
"Jak widać "prywatna inicjatywa" potrafi być bardzo skuteczna i warto się angażować."
Dokładnie... W Studzionce już stoi uzbrojony T5 gotowy do wyjazdu... :-]
Oby pompy pozostawały jak najczęściej "suche"... Pozdro...
Jestem mieszkańcem przy tej drodze i z tego co wiem, to mają zrobić 3km tej drogi... Wielki mi remont... W Studzionce już nawet każdy wie, koło którego "burżuja" ten odcinek będzie...
Chore przepisy, widocznie ludzie mają już tego powyżej ... i sami chcą je zmienić...
Jeden z kolejnych powodów dla zastanowienia się przez nasze "kochane" (inaczej) władze...
Nie tylko Pless o tym pisze, wystarczy w wyszukiwarce wkleić:
http://tinyurl.com/39wyga3
Nawet na Pudelku o tym piszą, a na "Dziennik.pl" ma zajefajną fotkę... :-P
irek, po pierwsze to nie przekręcaj mojego nick'u
A po drugie, to nie mam racji...???
Pawłowice i Ich "park"... Heh... Śmiechu warte, widać już nie mają co robić z pieniędzmi zdzieranymi z kopalni... Park, Ryneczek, żeby gorolstwo miało gdzie wyjść z tych króliczoków, a drogi w Gm. Pszczyna niedługo będą zaliczać się do kategorii "polnych"...
Zasługa dyrekcji szpitalu...
Mam znajomą, która tam pracuje- wszystko mi wytłumaczyła...
Jeżeli zarządcom placówki nie zależy na jej dobru, tylko na własnej kieszeni,
to co może z tego wyniknąć...???
No ale niema jak to państwowa posadka...
"(...)mieszkaniec Łąki uderzając pięścią mieszkańca Pszczyny doprowadził zaczerwienienia twarzy(...)"
No nie mam pytań... To dopiero wandale...
STUDZIONKA NALEŻY DO GMINY PSZCZYNA, i proszę nas w żadnym wypadku nie przypisywać do Pawłowic...!!!!
Faktycznie, niektóre trochę przekombinowane jeśli chodzi o przeróbki w programach, ale ujęcia pierwsza klasa, szczególnie podoba mi się nr. 17... :-)