Pszczyna
W klubie od: 14.06.2005
Ilość komentarzy: 38
Ilość postów: 303
Ilość wyświetleń: 44895
Ojej :-) już wiem gdzie pobierać naukę gotowania! hehe
Było świetnie, mam nadzieję, że bedzie więcej okazji, aby organizować przyjęcia w tej restauracji ;-) zwłaszcza z udziałem kącika z ogniskiem ;-))
Dziękujemy Panu Michalikowi oraz pracownikom, dzięki Wam i współpracy z zespołem muzycznym wesele przeroslo nasze oczekiwania - było dużo lepiej niż sobie wyobrażalismy :-)
Dziekujemy za pozdrowienia
Monia i Paweł
;-)
z moich żródeł... to winny był kierowca tira :/
Mam nadzieje, że chociaż kierowca osobówki będzie w lepszej sytuacji, zycze powrótu do zdrowia.
[*] Tym, którym tak śpieszno...
wy zawsze musicie sie czepiać i marudzić... ech
policjanci zachowali się tak jak powinni, a to że chłopak bedzie próbował jeszcze raz popelnic samobojstwo... to juz nie ich wina... oni nie mają wpływu na to. Wpływ ma psychoterapia, no ale nie oszukujmy się... mało jest dobrych psychologów!!!
pozdr
Gość: niko idż poczytaj sobie o Czerwonym kapturku!!!
segreguje (kosztem brudnej i ciasnej kuchni), i jak... dobrze Ci, że wszystkich mieszkańców tych osiedli wrzucasz do jednego wora?
Nie piszcie ogólnikowo - albo konkretnie, albo wcale.
Ja mam tylko pretensje do sklepów, które są na osiedlach, z tego co wiem powinni mieć swój własny kontener... a nie, że wieczorkiem albo wczesnym rankiem idą sobie dwie kobietki z 3-4 dużymi worami z towarem i do osiedlowego fruuu, a my mieszkańcy nie dość, że płacimy, wąchamy smród... to jeszcze brakuje miejsca i stąd... "nie porządek" wokól terenu naszych śmieci. Pomijająć fakt, że jeszcze zwierzęta roznoszą te śmieci po całym osiedlu - nie było by tego... gdyby były większe kontenery, gdzie zmieściły by się wszystkie śmieci. Co do firmy R. co innego mówią a co innego robią - jezdzą po śmieci rzadziej, niż jest to określone. Pozdrawiam
do: Gość: paź
napisz mi listę miejść gdzie nie ma bandziorów ;-)
i głupie tłumaczenie... bo łobuzy są wszedzie.
Bloki łaaadnie wyglądają, aczkolwiek gorzej z jakością budowy... okaże się po naszej ukochanej zimie ;-)
Pozdrawiam
Nic szczególnego a takie "wieeelkie HALO" z tego ;>
a może czegos nie kapuje ?? ^^
powodzenia dla maturzystow ;]
Niewiem czy to taka glupota ;)
Widze, ze ktos tu nie jest dobrze nastawiony na "nową wiedzę"
Kto wie, moze za 100 lat, tak właśnie zaoszczedzimy Ziemię przed pieklem ?:P
jedynie co... to mi sie nie podoba ksztalt domu - ale musi taki byc, bo inaczej nic byz tego nie bylo (zadnego uzytku:P)
apropo wiatraków... całkiem niezly pomysl :P
prawdziwa miłość nie domaga się wzajemności
"szczesliwy ten, kto moze kochać, aniżeli ten kto jest kochany, przez kogos, kogo nie chce"
zyczenia walentynkowe?!?!^^
lol:P
po 1. jak sie chce odzyskac pomoc, nalezy zglosic sie do instytucji, a jest ich wiele i roznych :P, sloneczko polsat, fundacja tvn itd. :P
po 2. jak dostaje taki list czytam pierwsze zdanie... i kasuje :]
dlaczego? bo wiem ze bedzie na koncu (dokladnie to co emi napisala, nieszczescie w milosci WOOOOOW :> )
Sam ten fakt wlasnie swiadczy o tym ze ta prosba o pomoc nie jest poważna :> no bo jak mozna "prosic grozac" jak ktos tu poprzednik napisał...
Ludzie opamietajcie sie, pech moze przynies tylko glupota, ale nie grozba od kogos kto jest oszustem!!!!
Pozdrawiam ;))
Pomysl jest dobry.
Teraz może każdy sie odważy zgłosić cokolwiek na policje (??...)
To jedna sprawa, a druga sprawa to mlodziez siedząca w parku w wieczornych godzinach i nie tylko... to inna sprawa.
Wy zawsze tak całokształtowo myślicie ?????...
Gratuluje, ale z takim myśleniem nie zajdziecie daleko.
Co do faktu, dzie policja rzeczywiście "jeżdzi" po parku i "sprawadzają" czy jest wszystko O.K. to nic poza tym nie robi, niewiem z czym się to wiąze - lęk ? a może lenictwo, i poddanie, "jak siedzą to i tak bedą siedzieć" ??
Nie oszukujmy się, na tej drodze jest niebezpiecznie a jest to wina i pieszych i kierowców !!!!!!
Po pierwsze, kierowcy jezdzą zaszybko, mimo przepisów (i tak je łamią), po drugie piesi przechodzą gdzie chcą i cisną się pod auto!
Co się wytnie ze na tym odcinku drogi (wzdluz targu) "istnieją" 3 pasy dla pieszych (jak dobzre pamietam:P) w odleglosciach 15 metrow. Tak trudno jest przejsc te 2 metry dalej na pasy ??
czy coś sie zmieni ??? zawsze ludzie zaczynają myslec, kiedy ktos placi za te blędy śmiercią... dlaczego ???
Wiecej wyobrazni drodzy kierowcy i pieszy :]
mam nadzieje, że to ostatni raz taki "beznadziejny, glupi" wypadek, bo jest to banalny błąd, niestety.
[*]
hahahaha - smiechu warte czy co?:P
nie dosc, ze pozno z tym... to jeszcze drogo :)
powodzenia:>:P
Elektryk - tylko sie nie zabij, ze pkt nie dostales :>
... macie problemy, nocoment.
co do kamer, hm... zobaczymy o ile sie poprawi systuacja w szkolach za jakis czas ;)
patrickbatemanrocks - mozna przyjąć i taką wiedzę :P
Tak czy siak, mam nadzieje, ze dziewczyna będzie "mocniejsza" niz przedtem. akt faktem kazdy jest przesladowany przez jakąs czarną owce w spoleczenstwie :)
Nawet w najlepszej, najbezpieczniejszej szkole są czarne owce.
Pozdrawiam
co do Agnieszki... współczuje jej.
Zamiast ją wspierać, pomóc jej poznac nowych rowiesnikow... to ją wyzywali itd.
Życze szybkiego powrotu do zdrowia i rozwiazania problemu.
(a wszystko wychodzi na to, ze to szkola jest winna)
uczennica... przeczytaj jeszcze raz moj komentarz ZE ZROZUMIENIEM, zlotko :]
"...a nie zwalaj winy na wychowawce czy szkołe bo to tylko Ci najlepiej wychodzi, chodzisz do innej szkoł a mądrujesz...ciekawe jak jest w Twojej... "
Po pierwsze, skonczylam szkołę.
Po drugie, gdzie Ty widzisz, zlotko, ze zwalam wine na szkołę czy wychowace ?:):)
Pisze ogółem, bo ten problem jest WSZĘDZIE, jakbys tak nie zauważyła.
Trzecia sprawa; nie atakuj kogoś, jak nie mas zpowodu, BO NIE MASZ!!! Radzę przemyslec swoje zachowanie ;)
Jeśli odczułas urazę to co napisałam, to widocznie tkwi tam jakas prawda i racja, ale powiedz... gdzie napisałam coś na temat 21 ?:) NIGDZIE...
wyluzuj :]
Człowiekowi sie odechciewa, wogóle o tmy rozmawiać, jak własnie takie osoby jak uczennica, wciska sie do rozmowy oskarzając kogos i stawianie opini szkoły 21 - klania sie czytanie ze zrozumieniem. Poprostu nie da sie gadac o tym i rozwazac przy takich osobach.
jak cos, pisac meil :]
PS: 21 znam dobrze i ludzi tam chodzących, byłam tam nie raz, nie mam złej opinii co do tej szkoły itp
natomiast kwestia problemow w szkole... jest w całej Polsce.
jak mozecie pisac "do tej szkoly" ??????
w kazdej skzole są czarne owce, nie piszcie ze "w tej szkole".
Fakt faktem, "gimnazjum" sprawia ze dzieciaki myslą, ze wyszli z podstawowki to są dorosli itp.
Ale to nie zmieni faktu, ze beda sie znecac nad innymi.
Czy w takiej skzole czy w takiej.
Nie ze szkołą trzeba zrobic porządek, ale z dzieciakami!!!
Chodzilam do gimnazjum, ale z amoich czasow nie bylo takich rzeczy. Owszem pobilo sie o glupią lawke, pare glupich slow poszlo - poszlo, ale w wiatr.
Nie bylo nic co by prowadzilo do proby samobojczej.
Gimnajzum nie jest zle, aczkolwiek... sprawia, ze dzieckom przewraca sie w glowie do gory nogami!!!
Pozdrawiam
PS: to smieszne aby chowac leki i inne rzeczy przez dorastającym dzieckiem. Rozumiem przy malym ktory kompletnie nic nierozumie.
Tak jest wszędzie... ale dlaczego cześciej w szkole, gdzie powinno być bezpiecznie i kontrola nad dzieciakami??
Druga sprawa, są i problemy z rówieśnikami i problemy w domu.
Nie masz komu się pożalić, to pójdziesz do mamy???
Coś ty... 2 na 10 dzieciaków tak robi, reszta milczy!
Wtedy zaczynają sie problemy, bo w domu nie wiedza co jest grane, dziwne zachowanie dziecka, itp.
Trzecia sprawa, nie szukajcie winnych w tym przypadku.
Bo jakby na to nie patrzec, wine ponosi dziewczyna, dlaczego?
Bo nikomu nie powiedziala, że ma problem i nie potrafi sobie z tym poradzić. Kto stworzył u niej winę ?
Ludzie odpowiedzialni za wychowanie!!!!!
Niekoniecznie matka, może to być wychowawca w szkole :)
Wychowawca jest po to aby poruszac rozne problemy, i jest czlowiekiem ktoremu powinno sie ufać.
No to teraz, pytanie: a co jeśli wychowanek chce uczyć bioli, a reszte ma głeboko "gdzies" ??
Tu są same błedy DOROSŁYCH.
Przykre to co spotkalo dziewczynie, ale sama sobie jest winna, ze nie powiedziala nikomu i w dodatku nie poradzila sobie z tym sama.
Wiem, ze nie jest to takie latwe ot tak powiedziec "sluchaj mam problem, ten a ten mnie popycha, tamten mnie wyzywa i wogole, co mam zrobic?" ale czasami trzeba sie "zdenerwowac" i wziazc sprawe w swoje rece, bo to wkoncu sprawa ktora dotyczy CIEBIE!
A wiec... po co szukacie winnych?
Lepiej zacznijcie o ty glosno rozmawiac, co nalezy zrobic, oferowac pomoc bezinteresowną itd.
A... poprawczak, jendym pomoze drugim sprawi wiekszy bunt :)
Wiec poprawczak nie jest dobrą metodą dla wszystkich smarkaczow, ktorzy myślą ze jak kogos krzywdzą to są dorosli i wyzsi w spoleczenstwie.
To sie nazywa zero wyobrazni, nie potrafią sobie wyobrazic jak ta osoba - ich ofiara musi sie czuc.
Mysle ze taką karą dla tych osob bylaby najlepsza... spotkania z psychologiem przez jakis czas regularnie, rozmawianie z nim i wbijanie do glowy, ze to nie jest dobre.
Pozdrawiam
Tak nie może być! Dlaczego inni znecają sie nad "słabszymi" psychicznie ? mocny człowiek to wytrzymie, ale słaby... to nic tylko uciekac chce, albo sie zabić, bo nie daje sobie rady z tym.
Nie potrafie zrozumiec tego, jak tak mozna!!!
Zglaszajcie to duzo wczesniej!!!! a nie, ze chcecie sie zabic a potem pol polski o tym gada. Lepiej jest zapobiegac, niz pozniej rozpetac chaos, leczyc rany i dawanie kary dla winowajcow.
Eh, czasmai se mysle, ze lepiej wogole nie rodzic dziecka, jak ma takie cos spotkac w SZKOLE :] w instytucji gdzie, powinno byc BEZPIECZNE :>
Gdzie sa pedagodzy??? urlop macie czy co!
prowadzcie zajecia grupowe! zrobcie cokolwiek!
sukces kostka
gratulacje ;)
ja nie mam talentu chociaz malowalam:PP
pozdrawiam
no wiec, kiedy na to piwo??:P
Nie rozumie tego, jak mozna siadac do samochodu w takim stanie. Jak sie człowiek chce zabic to niech sie powiesi, a nie stwarza niebezpieczenstwo na drodze publicznej - inni chcą życ!!!
Wiecej wyobrazni!!!