Prezentacja klubowicza

aaarste

Pszczyna w 2007

W klubie od: 28.04.2006
Ilość komentarzy: 16
Ilość postów: 55
Ilość wyświetleń: 14225

Formularz kontaktowy

Komentarze (16)

aaarste

http://www.motofakty.pl/artykul/kierowca_kontra_straz_miejska.html

Zajafiste. Paweł B. jest the best a wizytówka bomba.

zobacz komentowany news »

aaarste

Ha, ha, ha, ha, ha, ha

Rozśmieszyłeś mnie swoją naiwnością.

aaarste

Dla wszystkich "bezinteresownych" zachwalaczy M.K.

http://biznes.onet.pl/jak-pochwalisz-to-zarobisz,18562,4014049,1,prasa-detal

Co wy na to? Patricio01, Morgoth i inni.

aaarste

Margot. Pisz na temat bo jak opisałem Krausa a nie Skrobola, który za tą inwestycję nie odpowiadał.

aaarste

Re: kolonia

Należy nieco sprostować Twoją informację
Ta inwestycja została zrealizowana z olbrzymim i skandalicznym opóźnieniem oraz wielkim zamieszeniem przez zarząd dróg wojewódzkich i wykonawcę a nie przez pana Krausa.
Domyślam się, że ten człowiek nie pracował tam jako wolontariusz lub hobbysta i za normalne wykonywanie obowiązków pracę dostawał sowitą wypłatę. Łaski Pszczynie nie robił. Służył społeczeństwu jako urzędnik. I tyle. Nic nadzwyczajnego.

A o dzisiejszym oddaniu do użytkowania ostatniego kawałeczka tej ulicyi niektórzy pisali na plessie już wczoraj bo wykonawca próbował na siłę uczynić ją przejezdną. A dzisiaj znowu napadał śnieg i wszystko na nic. Nie ma fety wyborczej.

A do faktycznego zakończenia robót to jeszcze zostało miesiąc lub dwa pracy przy przejściu podziemnym. Wykonawca jest chyba mocno spóźniony (i za to w ramach nadzoru powinien być rozliczony właśnie Pan Kraus). Przy takiej pogodzie na pewno nie zdążą do końca roku. Ale nie zdziwię się jeśli na papierze będzie odebrana jako gotowa i zakończona w terminie. To może być numer. Cuda???

Aha, jeszcze może być odpowiedzialny za przepychanie tej inwestycji "kolanem" jak wyraził się na łamach szmatławki Plesówki niejaki wicewojewoda Matusiewicz z po.
Skutkiem jest to, że droga ta nadal jest wąska, skrzyżowania już musiały być korygowane, nawierzchnia wymieniana i nie wiadomo czy wytrzyma do wiosny.

Więcej rozsądku Panie KOLONia a mniej wazeliniarstwa i bałwochwalstwa.

aaarste

Po kolejnych odcinkach debaty nadal nie wiem co mówił M. Kraus. Ch......ł coś bez ładu i składu. Moim zdaniem wulkanem intelektu to on nie jest i takiego BMW (biernego, miernego ale wiernego) tutaj w Pszczynie nam nie potrzeba.

Jeżeli mówi coś (nie bardzo zrozumiałem co) o gospodarności to niech się wytłumaczy z kosztów przebudowy i remontu kilometrowego odcinka ul. Bielskiej za 70 mln. złotych. To były jego decyzje jako wicedyrektora ZDW. Po kiego grzyba takie masy betonu i stali było topić w ziemi. Za połowę tej kwoty można było wykonać coś co równie dobrze spełniałoby swoją funkcję. Po prostu Kraus wybudował sobie pomnik za życia.

aaarste

Czy ktoś się domyśla o co mogło chodzić w wypowiedziach Panu Krausowi? Ja nie mam pojęcia. Totalne ble, ble ble. Bez ładu i składu. Mam teraz jeszcze większą nadzieję, że nie zostanie burmistrzem.

Co ma DK1 do władzy burmistrza w Pszczynie. NIC bo droga krajowa. Myślę, że ten człowiek powinien to był wiedzieć.

aaarste

Oj coś nerwowo zrobiło się w mrowisku PO. M.K. musi się teraz nieźle pocić. Tyle kasy, podświetlane bilboardy, Buzek, konwencje i żadnego efektu. Poszło z dymem.

A największe j...a będą wtedy jak M.K. przegra wybory na burmistrza w I turze. Co mu zrobią??? Ciekawe kogo wystawi PO za cztery lata. Jakoś nie widzę dobrego kandydata w tym środowisku.

aaarste

I jeszcze jedno w sprawie tego postu.
"Dlatego właśnie głosuję na Krausa bo nie gada, a załatwia. Czy to tunel czy Bielską. Potrzebne nam są drogi a jako że pracuje w Wojewódzkim Zarządzie Dróg to będzie w stanie zdecydowanie więcej zdziałać. Może nie jest tak medialny jak Skrobol ale czy takiego burmistrza nam trzeba? Potrzebujemy człowieka który działa a nie pokazuję się wszędzie i się miło uśmiecha."

Ten facet właśnie nic robi tylko chlapie co rzekomo zrobił a co ma w zakresie obowiązków i co jest jego zasmarkanym obowiązkiem względem obywateli. Bo urzędnik ma służyć a nie opowiadać o swoich niby sukcesach.

Poza tym ten człowiek jest tak słaby merytorycznie, że bez pewnego wsparcia z W-wy
- sam nie uciekłby z ratusza do Katowic,
- sam nic by nie znaczył i nie byłoby tunelu ani bielskiej jeszcze przez 10 lat.

Temu Panu Pszczyna mówi NIEEEE.

aaarste

Mimo, że Dariusz Skrobol mnie nie powala to i tak myślę, że będzie to z większą korzyścią niż wybór PO (czyt. przez omyłkę) Krausa.
I tyle

aaarste

Wywiad nie ciekawego nie wniósł ale pani redaktor to powinna bardziej popracować nad dykcjom. A burmistrz nad nerwami.

aaarste

do work1er

Przypomnij sobie kim był w ratuszu uprzednio M.K. - właśnie pełnomocnikiem ds. tej inwestycji i miał zapewne znaczący wpływ na początek robót.

aaarste

Dla niezorientowanych i niepamiętających. To właśnie przez Mirosława K. kiedy był wiceburmistrzem w Pszczynie zapanował na drogach i osiedlach potworny bałagan przy budowie kanalizacji przez firmę W....x. Jaki Pan taki kram.
I teraz przez tego samego Pana mamy kosmiczny ruch i bałagan na ul. Bednorza. Bo przyśniło się temu osobnikowi wybudowanie ronda i zjazdu z ruchliwej drogi wojewódzkiej na małą osiedlową uliczkę. I jeszcze próbował tłumaczyć społeczeństwu, że organizacja ruchu i jego natężenie się nie zmieni. Kpina z ludzi i wyborców.

I jeszcze jedno. Nie słyszałem aby ten Pan wygrał dzięki wiedzy konkurs na stanowisko wicedyrektora w ZDW (pless na pewno by o tym napisał i pochwalił za to). Czmychnął z ratusza na ciepłą PO..lityczną posadkę w ZDW jak w Pszczynie zrobiło się gorąco przy budowie kanalizacji. Teraz chce wrócić jak już jest po zawodach. ZERO kompetencji.

A Dariusz S. będzie miał szansę na fotel burmistrza jedynie jak odetnie się od pomysłów drugiego wice Tomasza D. z fotoradarem dla Pszczyny.

aaarste

"Już". Raczej w tym swoistym newsie powinno być "dopiero" bo termin przekazania wiaduktu był wyznaczony na koniec czerwca 2010r. Ale zapewne "istotne, oczywiste i obiektywne" -czynniki techniczne i organizacyjne (bzdura) nie pozwoliły inwestorowi odebrać i oddać do użytku tego obiektu w wyznaczonym terminie.

Dali plamę i tyle.

Jak zwykle ZDW

aaarste

Nie zastanawiacie się nawet dlaczego taki temat poruszono dopiero teraz a nie rok albo kilka miesięcy temu.
Bo zbliżają się wybory i właściciel tej portalrzyny chcę się przybodobać nowej/starej władzy i pokazać jak za kilka tygodni jak skrócił się przejazd przez Pszczynę. Może dostanie wtedy jakieś kolejne zlecenie propagandowe od MK.

A teraz piszcie jak najwiecej, żeby zrobić odppowiedni grunt dla kolejnych publikacji.

Chore

aaarste

pewnie je rąbnął jakiś jednoręki bandyta. Potrzebny porucznik Borewicz !!!!

• Strona
  • 1
  • z
  • 1

Powrót

Nowi klubowicze

agata25

Polska
w klubie od: 2025.04.18

vizjer

Ul