Piasek
W klubie od: 28.02.2006
Ilość komentarzy: 13
Ilość postów: 115
Ilość wyświetleń: 13377
Chciałbym kupić tą książkę ma ktoś do niej dostęp. Dlaczego powiat nie potrafi wydać ksiązki ją rozprowadzić np w muzeum prasy śląskiej, bit, czy pckulu...
Witam Real...
Dla Twojej wiadomości: Przeczytałem tą informację troszkę wszcześniej niż Ty. Nie ma co się pieklić błąd został już poprawiony (na stronie PTTK Pszczyna również). Jakbyś przeczytał ją troszkę wcześniej to byś przeczytał o wycieczce w ramach obchodów 70 rocznicy wybuchu I Powstania Śląskiego. Daltego napisałem że ktoś nie zna historii lub nie potrafi liczyć. Szkoda że PTTK robi takie błędy i niestety new bezmyślnie kopiuje i dodaje do informacji na pless.pl. Może to była literówka - ale i ona nie powinna się zdarzyć a już napewno nie na dwóch portalch. Pozdrawiam Cię.
Wiatam zastanawiam się czy :
1. PTTK Pszczyna nie zna historii swojego regionu czy nie potrafi liczyć.
a może:
2. Autor artukułu miał problemy z historią lub matematyką.
Niestety sprawdziłem na stronie PTTK i to oni mają problemy z historią, przykre to naprawde przykre...
'Pogodejmy po naszymu' - konkurs
(dodano: 2007-11-21)...
...Termin składania zgłoszeń upływa z dniem 15.11.2007 roku.
Panie Spyra, a może by tak wznowić wydanie ksiażek p. Lyski - czekam z niecierpliwością.
Św. Mikołaj nie mieszka w Laponii. Nie róbcie dzieciakom wody z mózgu.
Najpierw dobro ludzi, czyli p. Sojka. Nigdy na odwrót, niestety tragedia w Halembie pokazała co się dzieje gdy jest inaczej - mam nadzieje, że władza sobie weźmie to do serca.
:( odbyła się - dlaczego nikt nie poinformował że się odbędzie :( chętnie się bym wybrał, tylko zawsze po fakcie jest informacja - odbyła się :( - a gdzie można dostać zobaczyć jakiś film Kłyka??
..a jeszcze tydzień temu było napisane że w tym dniu (13 maja) muzeum będzie mozna zwiedzać za darmo...
Ciekawe czy ta nowa nawierzchnia na rynku zostanie zniszczona podczas wymiany wodociagów?? hehe,
a co do ulicy Polne Domy to przejeżdzałem tam ostatnio, szkoda ze asfalt wylali tylko do pana Wrony ;/ druga część drogi jaka dziurawa była taka została, pewnie pieniedzy nie ma ;p:/,a "chody" u władzy to sobie pewnie zrobił i narzekania ani prostesty mieszkańców juz nic nie pomogą :/ Brawo, to mądry facet jest.