Prezentacja klubowicza

opa

Pszczyna

W klubie od: 27.02.2006
Ilość komentarzy: 9
Ilość postów: 620
Ilość wyświetleń: 12044

Formularz kontaktowy

Komentarze (9)

opa

Administracja portalu pless niespodziewanie wystąpiła z wyróżnieniem niektórych klubowiczów mianem WETERAN i wyróżnianie ich nicka kolorem zielonym.
Wywołało to - co było łatwym do przewidzienia - reakcję forumowiczów. Oceny są różnorakie, bo takie jest życie.
Ponieważ dość aktywnie "rozrabiałem" na forum to nagle okazało się, że jestem jego weteranem, choć w klubie jestem od niedawna. Zaliczono mi zatem pewnie i posty z "minionego okresu".
Faktem jest, że część wpisów była bardzo lekkiej proweniencji, bo i tematy wątków lekkie były. Np. "pogaduszki" itp. Wpis leciał za wpisem, niczym "klachy" na gg, tudzież innym gadulcu. A licznik bezwiednie stukał.
O tym zapomniałem. Zatem wszystkich klubowiczów i odwiedzających forum za to gorąco przepraszam. Przepraszam również wszystkich, których moimi wypowiedziami mogłem urazić lub zniechęcić do korzystania z tego bardzo fajnego i miłego miejsca jakim jest forum plessu.

Proszę wszystkich, aby dobrze zrozumieli moją decyzję i nie uznali tego za pozerstwo lub inną formę zachowania godną jedynie tzw."obrażonej panienki".
Po prostu. Decyzja o nadaniu tytułu "Weteran" zapadła poza moimi plecami i poza moją wiedzą.
Szanując decyzję administratorów portalu nie zgadzam się z nią i odmawiam przyjęcia tego wyróżnienia.
Ponieważ jedynym sposobem na skuteczną realizację odmowy jest wystąpienie z klubu - niniejszym to czynię. (Oddzielnym e-mailem poinformuję o tym admina).

Jako człowiek dorosły w pełni odpowiadam za swoje czyny i ponoszę ewentualne konsekwencje swoich działań.
"Zaszalałem" bezwiednie na forum - uraziłem klubowiczów - mój błąd - moja wina - ja wyłącznie ponoszę konsekwencje.

Kończąc "swoje życie" na forum wszystkim klubowiczom, odwiedzającym, administracji portalu, sympatykom i przeciwnikom z okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych życzę z całego serca wszystkiego najlepszego.

Jeszcze raz dziekuję za "wspólnie" spędzony czas.

Z wyrazami szacunku - opa

zobacz komentowany news »

opa

Bardzo fajny i mądry pomysł.
Pozdrowienia dla pomysłodawców i realizatorów.
Trzymam kciuki "ZA". Musi się udać.

opa

Gdy kilka lat temu likwidowano zasilanie miejskiej sieci ciepłowniczej z ciepłowni dawnego WZD i przechodzono na te osiedlowe "cudeńka" gazowe z pomocą grantu szwajcarskiego budowane, to podstawowym argumentem była walka z zanieczyszczeniem atmosfery przez wyeksploatowaną i nieodpowiadajacą normom ciepłownię węglową. Tłumaczono, że nie warto jej remontować, modernizować, wyposażać w elektrofiltry (zakład produkujący elektrofiltry na rzut beretem, a ta ciepłownia nigdy się ich nie doczekała), że koszty transportu paliwa wysokie, bo wegiel wożony samochodami (końcówka toru kolejowego dochodzi do GoCzy i 700 m przedłużenia toru rozwiązałoby sprawę) itd. itp. Nie wzięto również pod uwagę, że główne rurociągi przechodziły przez oś. Kolonia Jasna (gałązki i wymiennikownie zapewniłyby centralne ciepło dla domków jednorodzinnych).
Wybudowano 5 cudaków w środku osiedli, z tego co najmniej 3 bardzo niefortunnie i ze zbyt niskimi kominami. Teraz bijąca w górę jak rakieta cena gazu załatwia powoli ale skutecznie wszystkich, a ...
ciepłownia dawnego WZD jak kopciła, tak kopci.
Dzięki "mistrzowskim" posunięciom decydentów PIK ma etaty i niezłą kasę, odbiorcy skazani na monopolistę niedługo klękną, na Kolonii Jasnej i wszędzie indziej palą czym mają i w czym mają.
Teraz ważne są kanalizacje i ... dwie zagrody żubrowe. Jedna z kasy leśnictwa, druga - miastowa.
Zadaję sobie niekiedy pytanie: czym i komu narazili się mieszkańcy Pszczyny i regionu, że są skazani na byt pod taką jurysdykcją lokalną.
Rozumiem, że prawie każda władza wie lepiej, bo skoro dorwała sie do stołków, to jakieś umiejętności posiadała (niekoniecznie te najbardziej przydatne w zarządzaniu), tylko dlaczego nas to co i rusz spotyka?

opa

Brawo SUSZEC
Gratulacje

opa

Don Kichocie - nie Kiszocie, gdybyś musiał, a nie "mósiał"
Zabić tego Smoga - smoka, co jak zbyt ciekawska sroka
Gdy się wciska wszędzie - szkodzi, to nie musiał bym dowodzić,
Że mieszkanie w tym odorze, który bardzo szkodzić może
Ludziom zdrowia nie zapewnia i jest to rzecz całkiem pewna!
Zatem racz zważ gramatykę, a nie tylko tematykę
W której chcesz się wypowiadać, by zbędnego bólu zadać,
Tym co dymem umęczeni - całą zimę - od jesieni.
Pisząc "pujdę", zamiast pójdę, bo twój wpis jak zwykłą bujdę
Na resorach, traktujemy i w przed smogiem wielkiej trwodze
Postawimy wprost na drodze - transparencik - w nim ustępy:
"Don Kichotom zakaz wstępu!", "Niechaj żyje smog w urzędzie -
gdy przerzedzi - łatwiej będzie".
I podobne z nim temata, bo tu trzeba prosto - z bata.
Zatem ludu umęczony smrodem i wyziewem smoczym:
Zdejm opaskę, przetrzyj oczy, bo wybory całkiem blisko
Ty rozwiązać możesz wszystko, zmienić wszystko co się rusza -
Desygnując do Ratusza - ludzi z głową i myśleniem,
a nie stołkiem i siedzeniem.

opa

Re: Orzel

Kolego - wirus innej choroby ginie ponoć w temp. + 53 st.C.
Jeśli się okaże (nie daj Boże), że go masz, to co? Nie da się całego organizmu nagrzać to takiej temperatury bez załatwienia pacjenta na amen.
Tym bardziej do + 70 st.C.
Medycyna nie zna jeszcze wszystkich mechanizmów zjawiska mutowania się wirusa ptasiej i ludzkiej grypy. A taki "zwierzak" jest dla ludzi groźny.
Zbliża się okres zwiększonego ryzyka wiosennego "wysypu" grypy ludzkiej.
Nie ma co więc rżnąć bohatera i nie ma co panikować.
Trzeba zachować podwyższony poziom higieny i uważać.
Przecież zdrowie i życie mamy tylko jedno.
Dużo zdrowia - pozdrawiam

opa

GRATULUJĘ ZWYCIĘZCOM

SMACZNEGO

opa

No, no. To ja tu nie mam co szukać.
Moim zdaniem, najlepsze hasełka do tej pory zamieściła MalaAsia87. Gratuluję.
- opa -

opa

"Prawdopodobnie jednak pierwotny projekt zostanie nieco zmodyfikowany ze względu na mniejszą niż zakładano dotacją z funduszu europejskiego."

Ciekawe, co ulegnie modyfikacji w związku z w/w redukcją dotacji?
1. ilość zwierząt
2. podmiana żubrów na krowy domowe
2. powierzchnia wybiegu
3. taras widokowy na konstrukcje bez windy dla niepłnosprawnych
4. ogrodzenie
5. ???

• Strona
  • 1
  • z
  • 1

Powrót