Pszczyna
W klubie od: 26.01.2005
Ilość komentarzy: 53
Ilość postów: 56
Ilość wyświetleń: 16950
jak mnie poznasz to sie dowiesz :P
nie wiedziałem ani pieszych patroli ani rowerowych (niby dostali rowery, ale może uprawnienia jakieś na nie trzeba, albo coś) ewentualnie jeszcze jest taka możliwość, że są gdzieś tylko my ich nie widzimy bo są tak dobrze zakamuflowani jak te fotoradarki :) jeden berlingio wiecznie stoi pod "biurem fotoradarowym" a drugi czasem gdzies pojezdzi :)
A maskotka to najlepiej Radarek :)
"radarek czycha tuż za rogiem" hihihi takie hasło promujące :P
Ten pan mnie uczyl historii. Niewiem czy dalej uczy, ale mam nadzieje, ze tak bo robi to naprawde swietnie :) pozdrawiam Panie Michale :)
tylko problem jest taki, że przeciętny niemiec za godzine pracy może kupić 10 litrów bęzyny, a przeciętny polak 2 litry!!! i tu jest problem, niech ta bezyna i kosztuje 10zl! Tylko niech przeciętny człowiek zarobi tyle by za godzine pracy można kupić tyle samo co na zachodzie. Niemiec przez zwrost cen np. cukru za godzine pracy kupi jeden kilogram mniej a polak 5 kg mniej. Wiec nie ma sensu przeliczać ile w innych krajach wzrosły ceny skoro taki przecietny niemiec i tak może sobie pozwolić na wieksze ilości przy takim samym czasie pracy. Niestety, ale jeszcze nam daleko do zachodnich realiów. Jeżeli chcą porównać ceny z zachodem to niech porównują ile przecietny człowiek może kupić za swoją pensje, a nie ile tam to kosztuje!
bo do tanga. Jak to niema patroli policyjnych? to własnie widać ile jeżdzisz. Dziennie widze kilka razy "suszących". Tutaj trzeba działać w inna strone by walczyć z mętalnością kierowców, bo w przypadku tych fotoadarów które były i akurat stał by w tamtym miejscu ( w co wątpie bo stały w zupelnie niepotrzebnych miejscach czyt. by zarobić a nie dbać o bezppieczenstwo) To zostało by udokumętowane na zdjęcieu potrącenia bo nikt by nawet nie wiedział że tam jest fotoradar a napewno nie osoba która tamtędy jechała i mogła potrącić. Wiec nic by ten fotoradar nie wskórał. Gdyby od początku akcja fotoradarów była przeprowadzona z rozsądkiem i zamiarem poprawienia bezpieczeństwa (a nie zarobku) to pewnie by poprawiło sytuacje na drogach. A wystarczyło Fotoradary postawić w niebezpiecznych miejscach, z fleszem tak by kierowca łamiący przepisy wiedział, że "nabrozrabiał" i że lada dzień przyjdzie mandat i bedzie sie trzeba pilnować bo bedzie trzeba płacić no i punkty bedą. A tak przez dłuuugi okres kierowca nic nie wiedział a nawet nie dostawał mandatu tylko po jakimś pół roku jak dobrze poszło i już o niczym nie pamiętał. I gdzie Tu prewencja? Wierzcie mi że gdyby to było zrobione tak jak należy to ludzie byli by przychylni temu. Niestety ktoś spartolił całą robote i tak to teraz wygląda. Napisze To poraz enty ZE GDYBYM JA WYSZEDŁ W ODBLASKOWEJ KANIZELCE I W BIAŁEJ CZAPCE MARYNARSKIEJ PRZYWIEZIONEJ Z NAD MORZA TO BYM SIE PRZYCZYNIŁ DO WIEKSZEJ POPRAWY BEZPIECZENSTWA NIŻ TE POŻAL SIĘ BOŻE FOTORADARY (i zaraz poraz enty odpowie na to Tango hahaha) Naprawde mam w poważaniu czy jakiś debil po roku zapłaci mandat mnie interesuje żeby ZWOLNIŁ NA DRODZE bo pieniądze zapłacone z mandatu po roku czasu nikomu życia nie przywrócą. Pozdrawiam wszystkich tych którzy potrafia dostrzec różnicę między prewencją a "prewencją SM"
No tak antymoher bo banery reklamowe Twojej firmy są wszech obecne na każdym kroku. Nie podoba się to nikt Cie do niczego nie zmusza. A pochlebne opinię wpisują również zadowoleni klienci. A Ciebie niewiem co ugryzło ze takie rzeczy wpisujesz. Tzn domyślam się ale nie będę 'głośno mówił'
co do dziur to się już też niema co wypowiadać bo ręce opadają :( np. to w Wiśle Wielkiej
http://www.youtube.com/watch?v=cenwbS_TjGM
Energymaker ale do nich to nie dociera a jak im napisze coś sensownego i podasz spodoba który działa w przeciwieństwie do tych fotoradarow to Cie wezwie od Norisow czyli sam sobie zaprzecza no ale cóż można i tak haha na szczęście od stycznia koniec z samowolka :) na szczęście
No bardzo merytoryczna rozmowa z Tobą. I na dodatek na temat! Tylko niewiem co Ci daje to odbieganie od temtu?
Tango to rusz tyleczek do auta i zobacz gdzie czyhają prawdziwe niebezpieczeństwa. Nie mają się czym chwalić więc nie ma informacji. Ja zbierając się w kamizelkę odblaskowa i czapkę "kapitana" przywieziony z wakacji dasz z suszarka do włosów jestem w stanie bardziej zadbać o bezpieczeństwo niż te fotoradary! Ja nie dostałem żadnej fotke gdyż staram się jeździć przepisowo ale jeżdżę bardzo dużo i taka metoda nic nie działają. Tango ja proponuje się umówić pojeździć trochę i wtedy może Twoje oczka się otworzą
Tango widocznie zastosowali wasza technikę i dowiecie się za pół roku haha a dlaczego pisze w taki sposób bo skoro wiesz że UM nie ma jeszcze żadnej informacji to musisz być jednym z nich oraz Twoja angażowanie w tym temacie również wskazuje na to :) jeszcze tylko do stycznia no jedynie teraz trzebaa odkręcić ten cyrk
Tak pokazaliscie gadzie tak naprawdę macie bezpieczeństwo! Spartolona sprawa na całej linii! Gdyby wam zależało na bezpieczeństwie to te fotoradary były by tak zorganizowane żeby z kilometra było je widać i żeby taki delikwent zwolnił! Co mi po tym że ktoś dostanie mandat i to w dodatku z takim opóźnieniem. Dla mnie jest ważne żeby tam zwolnil! A w dodatku po tej 'akcji' która sobie zorganizowaliscie to można tylko wywnioskować że osoba jeżdżąc przepisowo to taka osoba która jest mało produktywna i nie przynoszącą zysków gminie wręcz narażająca na straty finansowe prywatną firmę! A zresztą wyborcy pokazali gdzie mają takie 'bezpieczeństwo'. Pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=C0CJNyg-PBY&feature=related
posłuchajcie co mówi właściciel tego fotoradaru okolo 2:35 sie zaczyna i to jest właśnie głowny cel fotoradarów, niestety :(
I nie chodzi o to czy to jest zgodne czy niezgodne z prawem ale zobaczcie gdzie się stawia i jak te urządzenia
Zobaczcie sobie wszystkie odcinki tego pana. w poźniejszych odcinkach jak go widza to się pakują i uciekają dlaczego? zachecam do oglądniecia i zobaczycie ile to ma wspolnego z bezpieczeństwem.
i dalej pytam kiedy wkoncu sie cos zacznie robić naprawde w strone bezpieczeństwa a nie "biznes". Tango nas łączy ta sama idea tylko jest jeden problem ja dostrzegam jeszcze w tym inna rzecz właśnie ten "biznes" który mnie drażni. Jeżeli zobacze na naszych drogach te fotoradary w wymagających tego miejscach to bede to popierał rękami i nogami, ale widząc jaka jest rzeczywistość to bedę przeciwny temu. Bo to niema nic wspólnego z bezpieczeństwem. Pozdrawiam
fanky czyli co ja sobie mogę jeździć obok straży bez świateł na roweże i mogą mi "nagwizdać" pomyśl zanim coś napiszesz. tacy roweżyści to zmora niestety i też trzeba z tym walczyć, wszyscy są mądrzy jak dojdzie do tragedii
Ciekaw jestem czy ustawią je w końcu w takich miejscach gdzie bedą pełnić role prewencyjną, czy znowu go schowają w jakims starym gracie? w miejscach gdzie można rozjechać co najwyżej jakiegoś zająca! Mam nadzieje, że bedzie stał na trójnogu wraz z lampą błyskową tak by był widoczny! i żeby ludzie ZWOLNILI! bo co nam obywatelom po zdjęciach i mandatach tych niby 'piratów' jeżeli kierowcy nie zwolnią bo nie widzą fotoradaru, a co za tym idzie bezpieczeństwo się nie zwieksza tylko co najwyżej portfel właściciela firmy od której to nasi pacho.. ops strażnicy wynajmują fotoradar tzn. jakiegoś starego zdezelowanego grata w którym jest ukryty fotoradar. Pozdrawiam
no tak ludzie opuszczają powoli pszczyne i zmniejszają się wpływy :) zostaną tylko emeryci na utrzymaniu :) a młodych to już tu wogóle nic nie trzyma :) kto jest za to odpowiedzialny? zaraz tu nie bedzie trzeba nic robic bo zostanie tylko ślad na mapie hihihi
http://www.dziennikzachodni.pl/slask/302630,mandat-z-fotoradaru-tuczy-miejska-kase,id,t.html
Pozdrawiam :)
ludzie normalnie wy jesteście jacyś opentani. Trzeba zadbać o bezpieczeństwo w Pszczynie, ale w porządny sposób. Gdyby te fotoradary stały na trójnogu z lampą nie było by problemu bo ludzie by zwalniali a jezeli by nie zwolnił to by widział błysk i dobrze by wiedział ze za jakiś czas dostanie mandat i że trzeba się pilnować. Teraz mało kto zwalnia bo albo nie wiedzą o nich albo wogóle się nie spodziewają ich. Ustawione sa w strategicnych miejscach aby zrobic jak nawiecej zdjeć a nie by ludzie zaczeli zwalniać. Opamietajcie się jeden z drugim. Wy tu o jakiś politykach a fotoradary nie działają, bo nikt ich nie widzi. A bezpieczeństwo każdy ma w du... Tango Ty tez, gdyż jak Ci podałem działający sposób na to aby kierowcy rzeczywiście zwolnili to odpisałeś, że Ciebie to nie przekonuje. Czyli masz głęboko w poważaniu to czy kierowca zwolni czy nie. Mam gdzieś, że ktoś dostanie niewiadomo ile mandatów!!!! Mnie chodzi żeby auta zaczeły ZWALNIAĆ wtedy bedzie bezpieczniej, co mi z tego, że wystawiają niewiadomo ile mandatów jak ludzie dalej jezdzą jak by się paliło. Na zdjęciach nic nie widać tylko samo auto i rejestracje wiec można się wyprzeć i punktów taki wariat nie dostanie, ale zapłaci i to jest ważne? i co załaci i bedzie dalej gnał bo nie ma punktów. Zróbcie to porządnie a nie takie partactwo jak teraz. Jak bedą porządne fotoradary z lampą tak by nikt się nie wyparł ze to on jechał i jak staną w miejscach by zadbać o bezpieczeństwo to i ludzie je będą popierać. Bo jak narazie to tylko jeden drugiego przkrzykuje!!!! a kiedy auta ZWOLNIĄ?????
oj tango widze, że nawet nie czytasz moich postów, albo masz problemy ze zrozumieniem tekstu? Do Ciebie to jak grochem o ściane! albo i gorzej! coraz bardziej udawadniasz że jestes trolem internetowym! Pozdrawiam Cie i czytaj dokładnie to co chce przekazać w moich postach :)
energymaker możesz się wysilać i podawać powody że to nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem bo nikt nie zwalnia i najwiekszym dowodem na to jest ilość zrobionych zdjęć. A oni dalej swoje. W jednej dyskusji z tangim nawet wyszło że niezbyt mu chodzi o bezpieczeństwo bo jak mu podałem przykład który przyniosił efekty i ludzie zwalniali to mi napisał że jego to nie przekonuje hahaha wiec to jest trol internetowy i niema sensu z nim pisać. Trzeba jeszcze troche poczekać i wydaje mi się że wszystko się wyjaśni bo będą niezgodności z tym termitem 30 na wsytawienie mandatu. Bo czas po jakim zaczeły przychodzić to jest poprostu głupota bo te patologiczne przypadki mogły w tym czasie już doprowadzić do niebezpiecznych zdarzn! Zastanawia mnie również to i tu cytuję "Zdarza się, że nawet nie wyciągają sprzętu, tylko fotografują z zaparkowanego na poboczu auta" czy to jest do końca zgodne z prawem. Mnie tylko cieszy to, że już się ktoś za to zabrał. Bo gdyby wszystko było ok to wyższe władze by sobie tym nie zawracały głowy. Pozdrawiam :)
wreszcie coś ruszyło i w końcu ktoś to skontroluje. Bo jeżeli zaczeły się tym interesować wyższe władze to coś musi tu "śmierdzieć" w Pszczynie też pewnie wiekszość mandatów jest wystawionych już dawno po 30 dniach i wszystko powinno być skierowane do sądu. Tylko że to nie po ręce pomysłodawcom, bo kasiurka by uciekła.
hihi jak robili rondo na bieruńskiej to też ukradli jakąś koparke czy coś hihi tylko że tamto był sprzet ciężki, było go trudno przywieść jak mnie pamięć nie myli, ale polak potrafi i wysiwść już nie było problemu tak żeby nikt nie zauważył hihihi No szkoda tego pana, oby tylko ubezpieczone to miał.
niestety artykuł z 2007 roku a wtedy jeszcze SM nie miała takich uprawnień. Teraz już takowe posiadają.
Czyli jednak dobrze podejrzewałem że nie interesuję Cię realne bezpieczeństwo? Bo Takie praktyki przyniosły odpowiednie rezultaty w przeciwieństwie do tych "maszynek do robienia pieniędzy". Działało to psychologicznie na kierowców bo widzieli, że coś się dzieje, a jak człowiek czegoś nie widzi to nie reaguje tak jak w przypadku tych ukrytych fotoradarów. Piractwo drogowe to pewnego rodzaju patologia i nie mozna nazwać kierowce jadącego na prostej drodze 70 - 75 km/h piratem. Trzeba walczyć Z przypadkami najgorszymi bo to własnie takie przypadki patologiczne są realnym zagrożeniem na drodze. Czytałem całkiem niedawno wywiad bodajże z szefem MSWiA, który był pytany o to co sądzi na temat CB radia i "podrzucania" gdzie stoją "miski". Odpowiedział, że jeżeli taki kierowca przez to zwolni to jest to bardzo duży sukces w poprawianu bzpieczeństwa na drgach. bo włanie o to chodzi aby kierowca w tym niebezpiecznym miejscu zwolnił. I to jest moj kolego prewencja. A to co nam zgotowali nasi rządzący przypomina raczej "pieska który podgryza nogę swojemu panu". Pozdrawiam Cie :)
tango wiec tym że robisz takie a nie inne statystyki udowodniłeś mi że jesteś urzędnikiem bo to tylko oni mają takie myślenie. Tylko niestety statystyczni ludzie nie istnieją Co Ty myślisz że ja w korkach stoję? że cały dzień tylko dworcową jeżdżę? jeżeli mi nie wierzysz zapraszam pojezdzisz ze mną jeden albo dwa dni to zmienisz zdanie. średnia 20 km hmmm no jak ktoś nie zna pszczyny to niestety tak to wygląda. Ja znam pszczyne i wszystkie jej uliczki jak własną kieszeń i nie stoje w korkach bo wiem dokładnie w których godzinach sie nawet korkuje przy przejeździe kolejowym i wiem kiedy go omijać a powiem Ci że nawet w godzinach szczytu od 13 - 17 sa tam momenty że da się spokojnie przejechać i w ciągu całego dnia można spokojnie przejechać 200-250 km jeżdżąc po samej pszczynie i pobliskich okolicach. Jak jeździć tego nie powiem bo wiele osób to czyta. Jeżeli chcesz poznać szczegóły to możemy się umówić w miłej atmosferze na kawkę. W ten oto sposób pokazałeś mi ile masz wspólnego z autem i jazdą. Chyba że twierdzisz że pszczyna stoi w korku 24h na dobę. A zaprowadzenie dyscypliny Karami hmmm to też dla mnie niezbyt dobry pomysł i znam trochę z autopsji chociaż w zupełnie innej sytuacji. dawno temu kiedy jeszcze byłem mlodym chłopakiem rodzice próbowali mnie karać ale ilekroć mnie karali ja się jeszcze bardziej odgrywałem aż doszli do wniosku że nie ma sensu i co się okazało zapanowała zgoda i zaczęliśmy się dogadywać jak nigdy i zachwala sobie jak to jestem dobrze wychowany. Morał wyciągnij sobie z tego sam bo chyba jesteś na tyle inteigętny. Bo jeżeli ktoś straci prawo jazdy jeżdżąc taką samą trasą przez X lat do pracy a po ilości zdjęć jaka została zrobiona wydaję mi się że będzie wiele takich osób. Będą jeździły bez, by wyżywić rodzinę. Ale i tak będą wyzywani od piratów haha normalnie śmiech na sali. Wracając do obliczeń to wystarczy robić 900 km tygodniowo żeby zrobić 45000 rocznie a ja czasem robie więcej :) plus 20 tys prywatnym autem, wiec policz sobie wszystko jeszcze raz. A jak dalej mi nie wierzysz i chesz się przekonać zapraszam nie mam nic przeciwko żeby Ci to pokazać wystarczy się tylko ze mną umówić :) Widząc co się dzieje na drogach też mnie to boli ale cóż. Pamiętam jakiś niecały rok temu na ul. Turystycznej stała bardzo często policja stali sobie przy ul. Grochowej a jeszcze wcześniej na wysokości posesji nr.9 i przez jakiś czas było tam spokojnie. Wiec śmiem twierdzić że da się zaprowadzić porządek na drogach. To samo było na ulicy rybnickiej przy sklepie, nr. posesji 32 tam jest jak dobrze pamiętam, i jeszcze również na ul. Rybnickiej jest uliczka Spokojna która tworzy zatoczkę i tam też stali. A już w ogóle miałem ubaw jak stali tam na Spokojnej i dodatkowo na Rybnickiej na wysokości posesji nr 8 dwa na raz wtedy to dopiero był porządek na drogach i co dało sie? dało! Teraz co ludzie nie zwalniaj bo nie widać fotoradarów. Patroli policyjnych jest teraz mało z tego co zauważyłem. A Jak robili postoje jak wtedy to ludzie jeździli jak trzeba i nawet nie łapali dużo ludzi z tego co widziałem ale na sam widok wszyscy ładnie jechali. Wiec da się nad tym zapanować ale nie takimi metodami i normalnie śmiać mi się chce jak sobie puszczam pana Drąszkowskiego i słyszę z jego ust, że to tylko prewencja? taka ilość zdjęć to prewencja??? Pozdrawiam
Jeszcze Ci podrzuce coś takiego jak byś nie wiedział co to jest działalnść gospodarcza a dokładnie przeczytaj to co jest napisane durzymi literami
"Działalnością gospodarczą jest zarobkowa działalność wytwórcza, budowlana, handlowa, czy też usługowa oraz poszukiwanie, rozpoznawanie i eksploatacja zasobów naturalnych, wykonywana w sposób zawodowy i ciągły. Warunkiem uznania danej działalności za działalność zawodową jest więc JEST ZAROBKOWY CHARAKTER,ORAZ FAKT, ZE JEST ONA WYKONYWANA W SPOSÓB ZORGANIZOWANY I CIĄGŁY."
tango gdybyś jeździł sporo po pszczynie to byś wiedział jak to wygląda jak na razie to Ty tutaj uznajsz sie za najwiekszego "znafce" jestem jak najbardzie za tym aby poprawić bezpieczeństwo na naszych drogach ale takim sposobem tego się nie da zrobić ile razy Ci trzeba tłumaczyć że przy tych fotoradarach kierowcy nie zwalniają a dowodem na to że nie zwalniają jest ilość zrobionych zdjęć. Tutaj trzeba zmienić mętalność kierowców. Jadą do i z pracy stojąc w korkach wiec jak mają troche luzu to później cisną. Fotoradar w ukryciu nie poprawi bezpiczeństwa tutaj trzeba innych zmian. Dlatego krytykuję to zagranie z strony naszych rządzących. A Tobie jak widzę też nie zależy na bezpieczeństwie bo gdyby Ci zależało to patrzał byś obiektywnie na te działania. Niestety Ty jesteś zaślepiony w coś co nie przynosi efektów. Kolejnym idiotyzmem jest dla mnie powolanie do tego prywatnej firmy! gdyż głównym celem firmy jest jej rentowność czyli zyski, a nie to by było bezpiecznie a moją tezę argumentuję miejscami gdzie one są postawione. Jezdząc po pszczynie ogromne ilości km widze co się dzieje. Na szczęście za fotoradary zabierze się ITD i bedą stały tylko w miejscach gdzie jest niebezpiecznie bo bedzie to ustalane właśnie przez nich i przez policje tak aby te "maszynki do robienia pieniędzy" zaczeły w końcu dbać o bezpieczeństwo obywateli a nie o budżet gminy. I śmiem twierdzić tak samo jak przedmówca że albo jesteś trolem internetowym, albo grzejesz jakiś stołeczek w urzędzie. Pozdrawiam Cie :)
dla mnie to jest tylko potwierdzenie ze niema zadnej poprawy w bezpieczenstwie na drogach i nic wiecej, a co do tego wypadku to jeżeli nie wiesz jaka była przyczyna to nie osądzaj! bo przyczyny nie podano! a jeżeli to była prędkość to napewno musiała być bardzo grubo przekroczona. Wiec ta tak zwana prewencja nie działa :( Pozdrawiam
tago, niestety muszę Cie zmartwić jezdzę po pszczynie jakieś 60 tys km rocznie i nic się nie zmieniło. Dalej to samo czyli niema zadnego efektu :( a w miejscach gdzie ustawiano fotoradary wcale nie są niebezpieczne, wrecz niebezpiecznie zaczyna sie robić gdy jadąc na ładnej prostej droce 50 zaczyna się za Tobą ciągnąć długiiii sznur aut i tylko co chwile się wychylają zeby wyprzedzić i wtedy zaczynają się problemy na drogach. Tylko prosze nie mów mi że gdyby wszyscy jechali przepisowo to bedzię ok. Nakręce Ci kiedyś filmik jaki mozna stworzyć "konwój" jadąc jak to twierdzisz przepisowo i zobaczysz wtedy do jakich niebezpiecznych sytuacji prowadzi taka sytuacja. Wydaje mi się, że albo masz w tym jakieś korzysci majątkowe albo Twoja przygoda z autem kończy się na fotelu pasażera, takie odnosze wrażenie czytając Twoje posty, ale i tak Cie Pozdrawiam i tak jak to okreslił przedmówca kierowcy muszą sie sami zdysyplinować takim czyms do tego nie dojdzie. Poza tym bedzie wchodzić nowa ustawa o fotoradarach, gdyż ta budzi wiele zastrzeżeń. I fotoradar bedzie stał tylko w miejscach niebezpiecznych a nie jak teraz! bo ustawodawcy określili to że teraz są ustawiane głównie pod zarobek.
niestety nie dostałem żadnego mandatu i jezdze przepisowo ale czasem i mi się może zdażyć ze zostane okrzykniety "piratem" bo na prostej drodze jechałem bagatela z zabojczą prędkoscią 72kmh i bedzie trzeba zapłacić dodatkowy danine za jazdę autem. Jestem temu przeciwny bo niestety tutaj chodzi tylko i wyłącznie o kase!!! a kasa i tak już pewnie podzielona i nic z tego nie bedzie bo się kadecja rządzacym kończy wiec na premie jak znalazł. Poprawy bezpieczenstwa na drodze nie zauważyłem zadnego, a jezdze rocznie po pszczynie i okolicach jakieś 60 tys km wiec wiem jak to wszystko u nas wygląda. Pozdrawiam serdecznie :)
Wreszcie ktoś napisał o tym prawdę i mam nadzieję, że inne media też to "rozdmuchają" bo tak jak to jest opisane w artykule na wp.pl "To polowanie nie miało nic wspólnego z bezpieczeństwem na drodze. Nikt nie zwalniał, bo fotoradar, który łapał kierowców, był perfidnie schowany w cywilnym aucie" pisałem dokładnie to samo i to jest niestety gorzka prawda i ktoś za to odpowie. Teraz trzeba by było jeszcze ściągnąć TURBO KAMERE żeby zrobić "piękny" reportaż o miejscach w których były ustawione fotoradary i ile to ma wspólnego z bezpieczeństwem i czy rzeczywiście te miejsca uchodzą za niebezpieczne. Oczywiście po wszystkim firma radsystem zwinie manatki i tyle widzieliśmy "bezpieczeństwa" pozdrawiam :)