..............
W klubie od: 09.11.2005
Ilość komentarzy: 39
Ilość postów: 1016
Ilość wyświetleń: 52425
No, jestem z Was dumna ;-) A swoją drogą, nie potrzebujecie korektora?? :-)
Ja bym to zgłosiła do "Uwagi" TVNu. Na pewno się tym zainteresują i pomogą. Przecież to jest chore!!
W takim razie dlaczego redakcja nie jest konsekwentna? Jeśli już podjęli się zadania opisywania wydarzeń w innych miejscowościach powiatu, to niech robią to dalej, albo w ogóle z tego zrezygnują. Co to za dziennikarze?! Łatwiej przecież zrobić zdjęcie psu wylegującemu się na okiennym parapecie niż wychylić nos ze swojej siedziby, żeby potwierdzić coś więcej o newsach wysłanych im przez klubowiczów. Na przykład o wypadku w wolańskim lesie pisałam im już kilkanaście minut po zdarzeniu. Dopiero jak wysłałam im linka strony PSP, to opublikowali informację o tym wypadku.
P.S. A niedługo pewnie komentarze klubowiczów również będą musiały przechodzić weryfikacje administratora, żeby szanownej redakcji nie urazić. Przecież nie można im zwrócić uwagi, jak było w przypadku poważnego błędu gramatycznego w jednym artykule. Błąd poprawili, ale mój komentarz nie został opublikowany, bo nie pisałam go jako klubowicz.
Trochę rzetelności i większej pracowitości, droga redakcjo.
No tak, napisali o tym, bo to stało się w Pszczynie. Ale o tym, że kobieta zginęła na wskutek wybuchu gazu we własnym mieszkaniu już cisza. To chyba większa tragedia od spalenia się jakiegoś siana. Po raz kolejny okazuje się, że inne miejscowości traktuje się "inaczej", w negatywnym tego słowa znaczeniu. Już kiedyś zwróciłam redakcji na to uwagę - albo piszecie tylko o Pszczynie, albo traktujecie mieszkańców spoza Pszczyny identycznie.
Proponuję, by na forum autorzy postów mogli je edytować. Przecież przypadkowo może się błąd "przytrafić", albo o czymś się zapomni...
Więcej info o obozie na www.gtsforum.p2a.pl Trzeba się najpierw ZAREJESTROWAĆ!!
KiKa... odpuść sobie. Jeśli nie znasz wszystkich z Woli, to nie oceniaj całej naszej społeczności. W każdej miejscowości można znaleźć takich, co "prezentują niski poziom". Artykuł mówi o wolańskich sprawach, więc w większości wypowiadają się Wolanie. Gdyby do wypadku doszło w Pszczynie, to Pszczyniacy pewnie w ten sam sposób wypowiadaliby się o tym wypadku. Ludzie wszędzie są tacy sami. A jeśli Ci to przeszkadza, to nie czytaj! I problem z głowy.
P.S. To apel do wszystkich, którzy krytykują Wolan - za wszystko - głupotę, fałszywość, analfabetyzm i inne "złe rzeczy", które robimy. Dziękuję.
krzychuu19 - a czy każdy dziennikarz przed podaniem jakiejkolwiek wiadomości do informacji publicznej, nie powinien jej zweryfikować i sprawdzić jej prawdziwości?!
Kamilku, ja im napisałam w tej kwestii osobnego maila. Jak myślisz, co zrobili? Pewnie usunęli go po "przeleceniu" wzrokiem. No cóż, nawet już nie można ludzi odpowiedzialnych za wypisywanie bzdur skrytykować... Czy komuś to się z czymś kojarzy??
Przepraszam, że się akurat pod tym artykułem unoszę, ale właśnie tu odczułam największą ignorancję...
[*]
W 2007 roku muszę nauczyć mojego męża tańczyć!! W kwietniu czeka nas nasze wesele, a wszystkie moje ciotki są wymagającymi partnerkami w tańcu. Mam nadzieję, że się uda :P
Co do konkursów - zaraz po Mundialu miała zostać wznowiona edycja konkursu "Czy znasz swój powiat", prawda? Zapomnieliście już o tym?
Z tego co wiem, to kod 34-322 mają Gilowice, ale w powiecie żywieckim! Dlaczego więc komitety wyborcze stamtąd podane są tutaj?