Prezentacja klubowicza

zibis

Pszczyna

W klubie od: 06.05.2002
Ilość komentarzy: 22
Ilość postów: 2
Ilość wyświetleń: 3260

Formularz kontaktowy

Komentarze (22)

zibis

20 km/h!!! po osiedlu :) Widział ktoś kierowcę, który z taką prędkością jedzie "Dobrawą" od garaży do # ze "Skłodowską", co chwilę będąc wyprzedzanym przez dzieci na małych rowerkach? Taka prędkość to absurd i przez nikogo nigdy nie będzie przestrzegana! 40 km/h też jest prędkością bezpieczną a przynajmniej ma szansę na akceptację i przestrzeganie przez większość kierowców przynajmniej na tym odcinku. 20 km/h zostawiłbym na małych uliczkach między blokami.

zobacz komentowany news »

zibis

Odpadliśmy zasłużenie! Nie obwiniajmy za to zawodników! Grali świetnie, mieli technikę, stwarzali okazje ale... przez 30 minut. Niestety Smuda po ciężkim sezonie zafundował naszym katorżniczy trening siłowy z takimi akcesoriami jak gumy, podczas gdy inne ekipy miały zabawy z piłką, taktykę i szlifowały stałe fragmenty. Nie wydaje się wam dziwne, że WSZYSCY nasi zawodnicy opadali z sił po 30 minutach, nawet z naszą trójką z Dortmundu, którzy w klubie grali na wysokich obrotach pełne 90 minut. Wydaje mi się że Smuda przedobrzył. Naszym piłkarzom dziękujemy, bo dali z siebie wszystko. Po analizie naszych występów przez fachowców, PZPN podziękuje Smudzie bardziej kulturalnie niż Leo Beenhakker'owi, bo wtedy żaden fachowiec nie będzie chciał ryzykować przygody z polską reprezentacją.

zibis

Z tą Żabką to facet jaja sobie robi a Wy to w temat pakujecie :)

zibis

Popieram decyzję mieszkańców Studzionki. Większość kasy z budżetu pochłania miasto na swoje turystyczne "wizytówki" zapominając o okolicy. Wiele osób na tym forum ma za złe mieszkańcom Studzionki, że chcą zmiany na lepsze. Faktycznie Pszczyna odcięła się komunikacyjnie od reszty „świata”. Jako miasto powiatowe powinno zadbać, aby mieszkańcy okolic mogli swobodnie dojechać do urzędów, szkół i wrócić jeszcze tego samego dnia do swoich domów. Budżet miasta mógłby być większy, gdyby przyciągnięto nowych inwestorów tworzących nowe miejsca pracy. Kania i Zamel nie rozwiążą bezrobocia. Miasto postawiło na turystykę i pszczyńska młodzież ma szansę pracy jedynie w gastronomii i marketach na kasie. Mogliby znaleźć lepszą w Tychach na terenach przemysłowych, ale niech ktoś spróbuje tam dojeżdżać na 3 zmiany bez własnego samochodu. NIEMOŻLIWE!!!!!! Był przez krótki czas PKS, ale jechał ponad godzinę jakimiś objazdami - tragedia. Może w przyszłości jakiś student napisze licencjat albo magisterkę „Jak skutecznie sparaliżować komunikację miejską” na przykładzie Pszczyny ;)

zibis

Jeżeli dobrze zrozumiałem, ta zielona fala będzie dla tych co jadą z Czechowic i trafią na pierwszych światłach na zielone. Czyli jak wyjadę z bielskiej na Tychy to zawsze będę miał czerwoną. Jest tego jeden plus - to jest przewidywalne i wiem że będę musiał wyjeżdżać do pracy pięć minut wcześniej.

zibis

Jak komuś nie chce się szukać po googlach, to ten link przeniesie Was do stronki ZDW w Katowicach. Tam jest pełna informacja i mapka.
http://www.zdw.katowice.pl/pl/10/1322835445/160

zibis

Gratulacje!
A ten zapach ciepłego chleba w samochodzie w czasie jazdy z zakupami, nie do opisania. Wysiadać się nie chce :)
Młodzi pewnie nie pamiętają smaku chleba z czechowickiego kombinatu za komuny. Już na drugi dzień czerstwy i kwaśny, a po trzech zielony.

zibis

Brawo! Spektakularny sukces pszczyńskiej policji, bo ktoś zakapował :)

zibis

Biznes omija Pszczynę, bo krążą opinie że załatwić cokolwiek w pszczyńskim urzędzie to tak jak przejść przez ucho igielne!
Jak to się zmieni to będzie więcej kasy z podatków i wystarczy na coś więcej niż instalacja nowych świateł na DK-1. Tychy to bogate miasto, mają Fiata i dziesiątki innych firm na terenach przemysłowych, więc nie dziwcie się że tam się buduje tunele i wiadukty. Tychy chociaż są większą aglomeracją od Pszczyny, to i tak miały 3x mniej świateł na DK-1 niż u nas i jadąc do Katowic nawet w godzinach szczytu, ruch był w miarę płynny. Trzeba jednak dodać, że droga tranzytowa jest tak szybka jak jej najwęższe gardło, czyli Pszczyna i Goczałkowice. Może to się kiedyś zmieni.

zibis

Gość: betaTester słusznie zauważył,- jak za parking zapłacą osoby spoza miasta, ktre nie mają założonego konta. Lepszym rozwiązaniem byłoby zaoranie dużego parkingu, liwidacja tych durnych płotków na środku, potem wylać asfalt, pomalować białymi liniami sektory, uliczki wyjazdowe. Z pewnością zwiększylaby się pojemność, a przy wjazdach ustawić bramki, takie jak na piętrowych parkingowcach. Proste jak budowa cepa! Podjeżdżasz, naciskasz guzik, drukuje się kwit parkingowy, bramka się otwiera, wjeżdżasz. Wracasz do samochodu, opłacasz parking (autoat wydaje resztę!) podjeżdżasz pod bramkę, kwit do czytnika bramka się otwiera i do domciu. Te obecne parkomaty przenieść na uliczki w pobliżu centrum (zagęścić te istniejące), przy czym różnicowaniem ceny wymusić parkowanie na dużym parkingu, odciążając tym samym zabytkowe uliczki od samochodowego tłoku. W takim mieście jak Pszczyna, gdzie przyjeżdża tak wiele zagranicznych wycieczek, to parking powinien być wizytówką. To co jest obecnie, to jest gorsze od stepów Mandżurii - ZGROZA!

Nawiążę jeszcze do postu "Gość: zniesmaczony"
Moderator, jak i większość osób na tym forum wie co to jest i co symbolizuje "Krzyż Słoneczny" zwany sfastyką, a że wiedza nie boli, to proponuję lekturę na http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzyż_słoneczny
Pozdrawiam.

zibis

Pędzimy sobie 100/h po wijącej się jak wąż DK1, spada ciśnienie w oponie, blokuje się kierownica, silnik się wyłącza, wspomaganie hamulców przestaje działać!!! Przejeżdzamy tak kilaset metrów. Lądujemy w rowie, zdrapują nas z drzewa albo idziemy na czołówkę np z TIRem.
W samochodach ze wspomaganiem układu kierowniczego nie ma już problemu z utrzymaniem kierownicy przy wystrzale opony. Ten wynalazek pozbawia kierowcę możliwości kontrowania kierownicą przy ściąganiu w prawo, czy w lewo. Fakt że przy wystrzale przedniej opony samochody lądują niekiedy w rowie, ale tylko dla tego, że pewnych praw fizyki nie da się przeskoczyć (nadmierna prękość) i wtedy nawet taki wynalazek nas nie uchroni. Niestety nie widzę przyszłości dla tego wynalazku w takiej formie, co najwyżej jako sygnalizator dźwiękowy bez ingerencji w układ kierowniczy i silnik.

zibis

To chyba pierwsze logo na świecie z taką ilością drobnych detali i kolorów!!! Autor i komisja nie mieli chyba pojęcia jak powinno wyglądać logo. Wystarczyło odręcznym pismem napisać "Pszczyna" i z "a" pociągnąć górą jedną kreskę o obrysie dachu naszego zamku do "P" bez tych idiotycznych kolorowych okienek!!! i mielibyśmy logotyp naszego miasta, prosty i dało by się go zmieśić nawet na długopisie.

zibis

Na początku też byłem oburzony tą organizacją, ale... Jak by sie tak głębiej zastanowić, to może ktoś by mi wyjaśnił, po czym jeździły by te ciężarówki z betonem i ziemią gdyby trwał jednocześnie remont tej drogi, może Dworcową przez centrum? W tych korkach? Budowali by ten tunel chyba z 5 lat! Jest jeszcze jeden problem - Inter i Bricomarche nie dopuszczą do odcięcia ich od świata, bo to była by dla nich katastrofa, więc myślę, że spod Brico będzie można się przebić przez tunel na DK1. Oj, będzie się działo, jak cały ruch „pójdzie” osiedlem Piastów. Na dodatek PSM planuje wymianę nawierzchni na drogach osiedlowych i tu moja wyobraźnia się kończy…

zibis

Cudownie, że będziemy mieć nowoczesną"obwodnicę" która przejmie ruch odciążając centrum ale... żeby zaraz po otwarciu tunelu zamykać na pól roku drogę prowadzącą do niego, to już jest chore!!! Po co ci robotnicy tak zasuwają z tym tunelem, skoro i tak nikt tamtędy nie będzie jeździł!!! Zabrakło mi słów żeby co kolwiek więcej napisać.

zibis

REBELIANTKA od zawsze prowokuje na tym forum, wiec nie zwracajcie na nia uwagi. Nie komentujcie jej wypowiedzi, bo tylko o to jej chodzi i czerpie z tego radosc! Proponuje kompletna ignorancje teraz i w przyszlosci, moze jej sie znudzi, bo na leczenie to jest juz za pozno :)

zibis

Przed zbadaniem okolicznosci przez policje i oficjalnym komunikacie nie mozna napisac wymusila. Takie mamy prawo!

zibis

Droga wygląda super, świetny klinat zabytkowego miasta, ale... nie do jazdy samochodem, bo buja na wszystkie strony!!! Wykonawca nie potrafił równo kostki ułorzyć!!! Ta droga nie powinna być odebrana!!!

zibis

Według rebeliantki to za 3 lata Chołowczyc powinien co roku przechodzić badania, bo będzie zagrożeniem dla ruchu drogowego. Wszystko zależy od umiejętności, liczby przejechanych kilometrów i... rozumu!!! - którego niestety brakuje młodym kierowcom, a wiem co piszę, bo mam prawko od 31 lat i nie tak dawno, bo zeszłej jesieni dzięki refleksowi i profesjonalnemu manewrowi uratowałem życie nastolatkowi, który ubrany w skóry sunął na plecach po mokrym asfalcie za swoim ścigaczem wprost pod maskę mojej Skody.

zibis

dzedaj, Ty to potrafisz podtrzymać na duchu... na szczęście większość zaginionych się odnajduje.

zibis

aż dziw, że leberjantka nie wspomniała nic o niemcach ;p LOL

zibis

Przyznam się, że nie słyszałem wcześniej nic o PIN, ale nadrobiłem zaległości i mam już wyrobione zdanie. No cóż, utwory ładnie brzmią i to wszystko. Miło się słucha i szybko zapomina, bo nie mają tego czegoś, co by je wyróżniało od tej komercyjnej szmiry serwowanej ostatnio przez np. Combi, a dno osiągnęła A. Włodarczyk ze swoim "przebojem" "Bez Makijażu". Fani PIN-u pewnie mnie teraz tu zmieszają z błotem, ale wiem co piszę. Muzę tego formatu przez wiele lat przygrywałem z kapelą do kotleta na zabawach dla emerytów, honorowych krwiodawców, tzw oddziałókach i weselach. NIGDY NA KONCERTACH!!!

zibis

No to fajnie, 2 lata polowalem na taki kurs, a jak juz jest to egzamin 1 maja, a w tym dniu mam wyjazd na koncert Deep Purple do Wrocka, jak pech to pech. Dalej trzeba bedzie ryzykowac i nie dac sie zlapac, a jest to trudne bo moj bolid wyciaga niespelna 20 wezlow.

• Strona
  • 1
  • z
  • 1

Powrót

Nowi klubowicze

nk1

Suszec
w klubie od: 2025.01.05

Edek243

Jastrzębie- Zdrój