Pszczyna
W klubie od: 18.05.2004
Ilość komentarzy: 54
Ilość postów: 146
Ilość wyświetleń: 33582
:)
do Gość: stłybywalec
"Moim zdaniem Stodoła już nigdy nie będzie tą Stodołą z przed paru lat.
Nie wiem co by tam się musiało stać żeby ludzie na nowo się przekonali do tego miejsca i żeby były tam takie imprezy jak ze 3-4 lata temu."
Weź się nie ośmieszaj... 3-4 lata temu to stodoła była lokalem dla wieśniaczków... 100doła miała klimat za gwizdka, ale Ty pewnie masz teraz ok 18-20 lat i jak ten lokal dopiero powstał to mleko spod nosa wycierałeś... A teraz chcesz się wypowiadać na temat starej, dobrej stodoły... Żenada
re halucynogen:
Czyżbyś nie wyczuł ironii w mojej wypowiedzi... ;)
Pozdrawiam
Dzięki Bogu że Ci bandyci już nie będą chodzić po ulicach... Dajcie im duży wyrok! Bo te blanty na pewno dziś kogoś zabiją!
Straz miejska wypadaloby zlikwidowac... Albo zalozyc im plugi do samochodów. Wtedy przynajmniej w zimie bylby z nich jakis pozytek... W Zorach juz dawno el presidente zlikwidowal straz miejska i jakos maja sie calkiem dobrze...
do lexonimus: Nie wiem czy wiesz, ale słowo "debil" jest obraźliwe, a to wystarczy do usunięcia komentarza na podstawie pkt 1 regulaminu, który mówi: "1. Komentarz narusza dobra osobiste osób trzecich tj. obraża, szkaluje, zawieraja informacje obarczające niesprawdzonymi zarzutami, zawiera dane osobowe" A jeśli dla Ciebie słowo "debil" określa stan upośledzenia umysłowego to raczej nie powinieneś się na ten temat wypowiadać. Ciekawe czy gdybyś miał dziecko z "lekkim stopniem upośledzenia umysłowego" czy nazywałbyś go debilem... Co?
PS. I nie mów do mnie kolego, bo raczej kolegami nie jesteśmy...
Pewnie ten komentarz też zaraz zniknie, ale kochany administratorze albo cenzuruj wszystkie komentarze wg zasad jakie sam sobie wymyśliłeś i rób to obiektywnie, albo nie rób wcale. Bo pod jednym artykułem usuwasz mój komentarz za OCENZUROWANE przeze mnie słowo, a pod innym ludzie są obrażani i wyzywani od debili i te komentarze przeszły przez administratora i zostały opublikowane... Gdzie tu logika?
Do administratora pless.pl:
Chciałbym się dowiedzieć, i myślę że mam do tego prawo, dlaczego mój komentarz pod innym artykułem został usunięty...? Skoro napisałem w nim słowo ogólnie uznawane za wulgarne, ale z odpowiednią cenzurą... A tutaj wyzywają ludzi od "debili" i nikt z tym nic nie robi... Czy mamy tutaj przyzwolenie na obrażanie i gnojenie ludzi którzy zrobili coś złego, a tych którzy nic nie zrobili nie można obrażać? Czym kierujecie się podczas administracji portalu? Własnym "widzimisię", czy zasadami wg których obraza jest obrazą, niezależnie w stosunku do kogo jest ona używana?
Treść komentarza USUNIĘTA przez ADMINISTRATORA portalu, dn. 26-04-2012 godz. 09:59 z powodu naruszenia zasad określonych w regulaminie dodawania komentarzy: §2
|
Zabójcze tempo w podawaniu informacji widze ma to medium nr 1 w Pszczynie... :)
Kolejny kosciol w Pszczynie to w ogole chory pomysl... A dlaczego nasza kochana straz miejska i policja nie usuwa samochodow ktore stoja (na juz i tak waskiej drodze jaka jest ul. Łowiecka) i bardzo utrudniaja ruch? Bo stoja kolo kosciola? A co to zmienia? ZLIKWIKOWAĆ STRAŻ MIEJSKĄ! A jesli nie, to przynajmniej zalozyc im pługi do samochodow zeby w zimie byl z nich jakis pozytek...
Polska dla Polakow, ziemia dla ziemniakow, a ksiezyc dla....? No wlaśnie...
Jeśli chodzi o kat. A, to ja polecam pana Botora z LOKu. Cierpliwie wszystko tłumaczy i przygotowuje do egzaminu jak należy (zdałem za 1 podejściem) :)
DO M.O.: To ile jeszcze bedzie trwac remont to chyba nie Twoja sprawa? Ludwikowka jest obecnie wlasnoscia prywatna. Czy ktos sie Ciebie wypytuje co chcesz zrobic w swoim domu/mieszkaniu? Albo jak dlugo masz zamiar to robic?
Widze ze pless jak zwykle ma dobre informacje. W niedziele o godzinie 18, ulica Katowicka byla juz zamknieta...
@mieszkaniec P-ny
"I kolejny dowód na to żeby nie legalizować żadnych narkotyków bo każdy jeździłby naćpany a potem niewinni ludzie cierpią na tym. Oby więcej takich kontroli, również z alkomatami!!!"
O co Ci kolego chodzi? Przeciez staff mial by sobie pasazer samochodu a nie kierujacy pojazdem... :> A jak juz tak bardzo jestes przeciwny legalizacji jazzu, bo "kazdy jezdzilby nacpany" to niech alkohol rowniez bedzie zdelegalizowany... Bo znacznie wiecej ludzi cierpi na skutek alkoholu niz od trawki...
peace
Kolejna brawurowa akcja naszej kochanej policji! Dzieki Bogu ze ten grozny bandyta jest juz w rekach strozow prawa! Normalnie az strach z domu wyjsc jak tacy kryminalisci chodza po ulicach! Dozywocie mu dac!
No wlasnie, skoro komus sie podoba i pisza komentarze, ze jest swietnie, cudnie i super, to jakim prawem ja mam nie skomentowac negatywnie? Na szczescie zyjemy w kraju, w ktorym mamy jako taka wolnosc slowa. A jesli jedna sonda uliczna mi sie nie podoba, ogladam kolejna... Bo niby skad mam wiedziec, ze tez nie bedzie mi sie podobac? Wiec ogladam, oceniam, komentuje... Nikomu niczego nie narzucam, tylko wyrazam moje zdanie... Rownie dobrze Tobie moge zarzucic glupote. Nie spodobaly mi sie Twoje komentarze, wiec moge napisac, ze glupio komentujesz...
Pozdrawiam mimo wszystko i zycze udanego wieczoru :)
@: ad_simson86
"napewno simson86 nadaje sie do "naszej" lokalnej TV, tym bradziej że radził, aby dać sobie spokój z tvpless, a jednak ciągle ją ogląda i komentuje, co prawda głupio, ale prawie zawsze :) co za obłuda!"
Nie, nie nadaje sie do lokalnej, internetowej TV i dlatego sie tam nie pcham. Po prostu moim zdaniem trzeba miec odrobine samokrytyki. Co do tego ze ciagle ogladam: tak ogladam gdyz za kazdym razem mam nadzieje ze sztuczne poczucie humoru zniknelo. Jak mowi stara prawda: "jesli nie potrafisz, nie pchaj sie na afisz" Komentowalem, komentuje i bede komentowac, poniewaz miedzy innymi wlasnie po to mam zalozone to konto.
A tak na marginesie, moze sie zalogujesz? Nie lubie pisac z anonimowymi internautami... Chyba ze brak Ci odwagi na to?
Po kilku ostatnich filmikach mialem nadzieje, ze ktos w koncu zauwazyl kto sie nadaje do naszej lokalnej "TV", a kto nie... No coz... Mylilem sie...
@Apple:
Droga – wydzielony pas terenu składający się z jezdni, pobocza, chodnika, drogi dla pieszych lub drogi dla rowerów, łącznie z torowiskiem pojazdów szynowych znajdującym się w obrębie tego pasa. Przeznaczona do ruchu pojazdów, ruchu pieszych, jazdy wierzchem lub pędzenia zwierząt. (Kodeks Drogowy Art.2 ust.1)
"Straż Miejska prowadzi akcje bezpieczna droga do i ze szkoły, w ramach posiadanych środków remontujemy nawierzchnie dróg, montujemy zapory oraz progi zwalniające"
Moje pytanie do Pana Burmistrza: Niech mi Pan powie, ile od marca br. powstalo w Pszczynie progow zwalniajacych? Ile powstalo zapor? Ile drog zostalo wyremontowanych? Gdzie sa pieniadze z mandatow? Rozumiem ze zblizaja sie wybory i trzeba zamydlic ludziom oczy gadka typu "bezpieczenstwo dzieci jest najwazniejsze" ale bez przesady...
Niech nasz kochany samorzad lepiej wyremontuje parkingi! Bo to jest porazka... (mowie glownie o najwiekszym parkingu w Pszczynie na starej targowicy)
Tak wiec moze mniej slow a wiecej czynow?
Sa fotki, jest zle bo dostaje sie mandaty... A z drugiej strony jakby wszyscy jezdzili zgodnie z ustalonymi predkosciami to Pszczyna byla by kilka razy bardziej zakorkowana niz juz jest...
Moje zdanie na ten temat: fotki- jak najbardziej za... Ale niech stoja w miejscach typu szkola, kosciol itp.. I niech maja te 30km/h toleracji. A nie np. kolo zagrody zubrow, gdzie droga jest prosta i szeroka... W dodatku bez domow i 1 przejsciu dla pieszych (2 przejscie jest juz na zakrecie kolo stacji paliw wiec i tak sie tam zwalnia) Fotka ustawiona w takim miejscu to niestety maszynka do robienia pieniedzy...
A co do kasy z mandatow? Skoro juz tyle nasz kochany urzad zarobil pieniedzy i nie wycofuje sie z umowy z radarsystemem, to jeszcze w tym roku nie bede mial obaw ze urwe zawieszenie wiezdzajac na parking na starej targowicy? Bo jak narazie ten parking to jest jedna wielka porazka, zwlaszcza srodkowa czesc parkingu...
Bo jak narazie to nie mam obaw o kolejna kadencje naszych wladz :) Chociaz tyle wyniklo z "afery fotoradarowej"
Pozdrawiam
WOW! To moze zrobcie sonda tv: Pszczynianie o slubie Alicji Janosz...?
Na co komu takie artykuly?
A dlaczege nie daliscie tytulu: "Pszczynianie o kinie" albo "Co pszczynianie sadza o wynajeciu kina"?
Mam nadzieje ze rzucilem nieco swiatla na "sprawe Elwo" i upadek firmy przez opcje walutowe...
Jak dla mnie nieodpowiednia osoba na nieodpowiednim stanowisku... Czy Pan Tomczykiewicz chociaz kiwnal palcem, zeby w jego rodzinnym miescie uratowac potezna upadajaca fabryke? -Nie! Czyz nie lepiej bylo posadzic w zarzadzie firmy tescia wlasnej corki...? Ktory od czasu powolania na stanowisko pojawil sie w zakladzie 2 razy....? Byly członek zarzadu i wizeprezes firmy "Elwo" Pan Paweł P. nazwal ludzi zwalniajacych sie z upadajacego juz zakladu szczurami okretowymi... Lecz jakis czas po tym, sam "uciekl" z fabryki i przeszedl do "Rafako"... Pytanie jest, dlaczego tak sie stalo? Jak mozna bylo w ogole doprowadzic do takiego stanu rzeczy? Jak firma z kontraktami w calej zachodniej Europie, Chinach, Filipinach i nie tylko mogla upasc w taki sposob i w takim tempie? Dlaczego kilka lat temu w prawdopodobnie zadluzonej juz firmie byl wykonany gruntowny remont? Wlaczajacy dach, okna, elewacje, balustrady, meble, plytki na wszystkich podlogach, dachy na halach... Czyzby ktos juz wtedy przygotowywal sobie zaklad "pod siebie"? Tego prawdopodobnie nie dowiemy sie nigdy...
Wszystkie powyzsze informacje sa prawdziwe i pochadza od pracownika zakladu...
Co do loga to moim zdaniem jest beznadziejne. Nie ma na nic, co by zapadalo w pamiec...
Co do "dziennikarki": Jeden z jej lepszych "wystepow" bo inaczej chyba tego nazwac nie mozna... Moze dlatego ze sie prawie nie odzywala... Prosze jeszcze raz o przemyslenie tego i darowanie sobie tej smiesznej "telewizji"... :P